Skrevet av: Paal Leveraas

På seks måneder gikk Charlotte fra HR-studier til hodejeger med totalansvar

En annonse på Facebook fikk Charlotte Halvorsen til å avslutte jobbjakten og søke seg til HR på Markedshøyskolen. I dag er hun ansvarlig for å rekruttere nye IT-folk til konsulentselskapet Bouvet.

Sånn kan det gå.

For Charlotte var det ikke helt opplagt. Hun hadde allerede skaffet seg en bachelor i idrettsvitenskap fra høyskolen i Bø i Telemark, og var i gang med å søke seg jobb basert på den faglige ballasten hun hadde med seg derfra.

Så, en dag i 2011, mens hun lette etter jobb, presenterte Facebook henne for en annonse for HR-studiet på Markedshøyskolen.

-- Det var en annonse for rekruttering av studenter til HR-studiet på Markedshøyskolen. Jeg bestemte meg der og da for å legge jobbsøkingen på is, og søkte på studiet. Det har jeg aldri angret.

Hun kom inn og ble del av det første kullet Markedshøyskolen har utdannet innen HR.

-- Det fine med HR-studiet på Markedshøyskolen er at det gir deg så mange muligheter, sier Charlotte. -- fra HR-konsulent i et lite selskap, til HR-direktør, til rekruttering eller outplacement – variasjonsmulighetene er enorme.

Charlotte ble ferdig på Markedshøyskolen i vår.

I studietiden hadde hun jobbet som researcher i Dfind Finance, et datterselskap av Proffice. Etter avsluttet studium fikk hun tilbud om jobb Dfind Finance, men ble samtidig selv headhuntet til en headhunter-jobb i Mosaique.

I dag, bare 6-7 måneder etter avsluttet studie, er hun kundeansvarlig for Bouvet, et stort IT-konsulentselskap.

-- Hemmeligheten er engasjement, ikke bare når du er ferdig med studiet og skal søke jobb, men gjennom hele studiet, sier Charlotte.

-- Det er veldig mange av de som studerer nå som tenker at de skal gå rett inn i en HR-stilling i Aker eller Statoil. Det er ikke sånn livet er. Man må tåle å gjøre noe kjedelig før det blir gøy.

-- Hvis det er ett råd jeg kan gi så er det: Skaff deg en relevant deltidsjobb. I tillegg: engasjer deg mens du studerer. Ta verv. Ta plass. Stikk hodet fram og bli synlig for foreleserne. Da blir du husket, og da blir du anbefalt videre.

-- Hva var det med det å være hodejeger som tiltrakk deg? Så du noen gang for deg at det var dette du skulle bli?

-- Ja, faktisk. Jeg hadde en tante som drev med rekruttering, og hun fortalte om jobben sin og jeg tenkte dette må være gøy, sier Charlotte, og fortsetter:

-- Og jeg tror det er mange som ser på yrket utenfra og tenker at headhunting og rekruttering nesten bare er fint og flott. Men sannheten er at det er mye jobbing, og spesielt i IT-bransjen er det en knalltøff kamp om de beste kandidatene. For hver person som napper er det minst ni som sier nei.

-- For min del er denne utfordringen en del av det som gjør at jeg trives så godt som rekrutterer og headhunter. Du må hele tiden tenke neste skritt, samtidig som du ivaretar både kundens og kandidatenes interesser.

-- I tillegg ser jeg hvor viktig det er med rett person på rett plass, hvor kostbart feilansettelser er, og hvor lang tid det tar før en nyansatt blir lønnsom. Sånn som jeg jobber nå, med totalansvar for en stor kunde, får jeg lov til å delta på et overordnet plan og være med på en mer langsiktig tankegang. Det er utrolig spennende!

-- Hvor er du om fem år?

-- Da holder jeg nok fremdeles på med dette.

-- Blir man rik av dette?

-- Nei, i hvert fall ikke jeg. Mange jobber provisjonsbasert, men det gjør ikke jeg. Jeg valgte heller ikke HR-faget for å bli rik. Da hadde jeg heller studert IT, ler hun.

  • Alder: 25
  • Utdanning: HR på Markedshøyskolen
  • Jobb: Headhunter i Mosaique Headhunting med totalansvar for IT-selskapet Bouvet.
  • Beste tips til studenter: Skaff deg en relevant deltidsjobb.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!