2015-08-31-Dagbladet-Slik-unngar-du-Facebook-fella

Dagbladet: Slik unngår du Facebook-fella

-- Vi er for naive. Vi legger igjen små fingeravtrykk hele tiden og andre legger igjen ting som kan spores tilbake til oss, sier daglig leder i HR Norge, Even Bolstad i et intervju om spor på Internett i Dagbladet i dag. Saken ble også fulgt opp på NRK Nyhetsmorgen.

Mer enn hver tiende nordmann frykter at det finnes uheldig innhold om dem på Internett som kan spolere sjansene for å få drømmejobben, skriver Dagbladet (betalingsmur).

-- Vi er for naive. Vi legger igjen små fingeravtrykk hele tiden og andre legger igjen ting som kan spores tilbake til oss. I sum blir informasjonsmengden stor. Og den vokser år for år, sier Even Bolstad, daglig leder i HR Norge til avisen.

12 prosent er engstelige for hva som vil bli funnet om dem på Internett, viser den ferske undersøkelsen analyseinstituttet YouGov har gjort på vegne av bemanningsselskapet Centric.

NRK Nyhetsmorgen (link til innslaget)NRK nyhetsmorgen følger opp saken med et innslag i morgentimene.

- En potensiell arbeidsgiver føler at man får vite veldig lite om en jobbsøker, sier Bolstad til NRK Nyhetsmorgen. -- En CV er som å titte inn i et nøkkelhull for å få oversikt over rommet. Som rekrutterer er man redd for risiko. Et eksempel er verdisyn, som rasisme, eller politiske ytringer på de ytterste fløyer.

Les mer:


Relaterte saker

Thor Gjermind Eriksen Video

Ledelse

Fra leikestove til global konkurranse

​NRK er en organisasjon i konstant omstilling. Her kan du høre kringkastingssjef i NRK Thor Gjermund Eriksen fortelle hva dette krever av ledere og medarbeidere i sitt foredrag fra HR-konferansen for offentlig sektor 2019 .

Karakterer Web

Rekruttering

Halvveis karakterer, men helveis karakter

Skal du rekruttere nyutdannede i høst? Ikke se deg blind på skolekarakterer. Sammenhengen mellom karakterer og jobbprestasjoner er svakere enn du tror.

Storebror Rekruttering I Stock 621461160 Thumb

Rekruttering

Personvern og rekruttering

Om få måneder innføres nye internasjonale regler om personvern – GDPR. På samme måte som for EU-landene, vil reglene gjelde for norske virksomheter fra og med 25. mai 2018. Samtidig som de viktigste prinsippene fra dagens regelverk i stor grad vil videreføres, er det nye regelverket langt mer detaljert enn det vi har i Norge i dag. Enkelte endringer i det nye regelverket vil også få direkte betydning i rekrutteringsprosesser.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!