2017 30 08 Dagens Perspektiv Arbeidsglede I Oljebransje Toppbanner 2

Dagens perspektiv: Arbeidsgleden tilbake i oljebransjen

Oljebransjen og arbeidernes tilfredshet var tema, når Dagens Perspektiv onsdag tok utgangspunkt i undersøkelsen Global Emlpoyee and leadership index.

- Fra 2014 til 2015 falt arbeidsgleden i olje og gass fra 72 poeng til 66 poeng. Blant dem som fremdeles jobber i oljebransjen, er imidlertid arbeidsgleden i år nesten tilbake på 2006-nivå, forteller daglig leder i HR norge Even Bolstad. Han legger til at han ikke er overrasket over utviklingen.

Artikkelen tar også opp hvordan jobbtrygghet vil påvirke ansattes ønske om å bytte jobb.


Kilde: Arbeidsgleden tilbake i oljebransjen

Relaterte saker

Gelx17 Thumb Original

GELx: Kompetansegap, transformasjon og norsk arbeidsliv 10 år etter iPhone

Når HR Norge og Ennova i slutten av august presenterer funnene i Global Employee and Leadership Index (GELx) 2017 er det bare noen uker igjen til stortingsvalget. Endringene som skjer i arbeidslivet som følge av digitaliseringen, vil etter alt å dømme være ett av mange viktige temaer i valgkampen.

Arbeidsglede 1

GELx 2017: Ansattreisen fra ansettelse til oppsigelse

GELx 2017: Hvordan skapes gode arbeidsdager?

Et gjennomgående funn gjennom alle år i både Global Employee and Leadership Index og andre undersøkelser er at nordmenn flest er svært glad i jobben sin, og vi er ikke veldig nøye på om vi jobber i fritiden eller omvendt, så lenge vi opplever at jobben blir gjort.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!