2015-11-19 E24 Hodejeger-om-CV-kluss toppbanner

E24: En av fem pynter på CV-en

En åtte år gammel undersøkelse fra HR Norge ble plukket frem i E24 i forbindelse med Kapitals artikler om Sigve Brekkes CV.

E24 har intervjuet hodejegeren Geir Lynne, som sier at en av fem jukser med CV-en.

I følge Kapital skal Telenors toppsjef Sigve Brekke blant annet ha oppgitt en bachelorgrad han ikke har på sin CV.

Slike feilopplysninger på CV-en er han langt fra alene om, skal man tro hodejeger og administrerende direktør Geir Lynne i Raadhusgruppen.

– Jeg har jobbet med rekruttering i 20 år, og ser en tydelig utvikling mot at vi pynter mer og mer på CV-en vår, sier Lynne til E24.

Han viser blant annet til en rapport fra HR Norge i 2007, hvor det kom frem at mer enn halvparten av HR-fagfolk har opplevd bevisst juks eller grov «pynting» av CV.

Les hele saken i E24.

Relaterte saker

Berit Svendsen 1850X704

Ledelse

Hva 30 år i telekom har lært Berit Svendsen om ledelse

Berit Svendsen ville gjøre Norge til verdens beste mobilland. Tatt i betraktning at hun startet sin karriere innenfor telekommunikasjon mens 100.000 stod i telefonkø, var det definitivt et «hårete»-mål. I dag, som leder for Vipps utland, er ambisiøse mål internalisert i hennes lederskap.

Cecilie Heuch Dnv Gl Portrett

Når HR-tiltakene blir en del av nasjonens agenda

HR-tiltak pleier ikke å få særlig oppmerksomhet i media. Et unntak er rokkeringer i ledelsen i Telenor. Hvordan er det å være HR-direktør når «normale» tiltak havner på forsiden av VG? Vi har spurt Cecilie Heuch i Telenor.

Lene Gaathaug Islamabad 1850

HR Norges HR-profiler

Lene og livvaktene

Lene Gaathaug er HR-direktør (CHRO) i Telenor Pakistan og har bodd på hotell i snart halvannet år. Hver gang hun går ut av rommet følger to livvakter henne. I helgene lufter hun ‘gutta’ i åsene utenfor byen. «Jeg kaller dem ikke livvakter, jeg kaller dem ‘sikkerhetsfolka mine’», sier månedens HR-profil.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!