160214 E24 Slik Bruker «Toppselskapene» Testverktøy I Rekrutteringen

E24: Slik bruker «toppselskapene» testverktøy i rekrutteringen

E24 har tatt ringerunden til tre av de mest populære arbeidsgiverne blant ingeniør- og økonomistudenter, ifølge Universum-kåringen fra 2015. EY, DNB og Statoil har gitt svar på hvor viktig testresultatene er i forbindelse av rekruttering av nyansatte.

– I en prosess hvor vi har flere tilnærmet like kandidater så vil testresultatene kunne være avgjørende, sier Bjørn Vihovde til E24. Han er partner i Nordic Talent i revisjons- og rådgivningsselskapet EY (tidligere Ernst & Young).

Nettstedet har i tillegg til Vihovde også intervjuet Tone Rognstad i Statoil og Glenn Menkin i DNB. Alle bruker tester i rekrutteringsprosessen. E24 har også innhentet kommentarer fra hodejegeren Håkon Sæther og HR Norges leder Even Bolstad.

Bolstad vender tommelen opp til bruk av tester, såfremt det er gode tester med riktig metodikk og tester som utføres av kvalifisert personell. Testerne må også, ifølge HR Norge-sjefen, ha i bakhodet at testene ikke forteller alt.


– Tester viser heller ikke hele sannheten og de har en del begrensninger, men de er en viktig del av rekrutteringsprosessen om de utføres riktig. Testene kan gi gode indikasjoner på hva søkeren står for, sier Even Bolstad til E24.

– Bruken av tester har økt med årene, ja de siste 10–15 årene. Flere og flere rekruttere ser verdien av testverktøyet og samtidig har leverandørindustrien av tester vært aktive pådrivere for å bygge seg et marked. Kvaliteten har i det samme tidsrommet økt på testene, og de aller fleste useriøse aktørene i bransjen har blitt utkonkurrert.

Bolstad avslutter:

– Testene har kommet for å bli.

Les artikkelen i E24 her.

Relaterte saker

lederutvikling

Rekruttering

Tar du rekruttering på alvor?

Vet du godt nok hva behovet ditt er når du går i gang med en rekrutteringsprosess? Blir det en kopi av den som har sittet i stillingen eller er det en grundig analyse av behov – med andre ord gjennomføring av en jobbanalyse. Mange sier de gjør det, men erfaringen viser at mange drifter bort fra målet når ansettelsen gjøres.

Rekruttering

Rekruttering

Forskning på seleksjonsmetoder i rekruttering

Når organisasjoner rekrutterer nye medarbeidere er de selvsagt interessert å velge den ”beste” kandidaten blant søkerne. Ulike seleksjonsmetoder blir benyttet og blant de mest benyttede er intervjuet (strukturert eller ustrukturert) samt tester i en eller annen form, men det er mange flere å velge i.

Karakterer Web

Rekruttering

Halvveis karakterer, men helveis karakter

Skal du rekruttere nyutdannede i høst? Ikke se deg blind på skolekarakterer. Sammenhengen mellom karakterer og jobbprestasjoner er svakere enn du tror.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!