Finansavisen 10 10 18

Finansavisen: Aldersmas blir selvoppfyllende profeti

En fersk undersøkelse viser at "alle" mener det er umulig å få seg ny jobb etter fylte 55 år. - Dette er blitt en selvoppfyllende profeti, sier Even Bolstad i HR Norge

Læringsvillighet, jobberfaring, nettverk og formell utdanning er noen av de egenskapene som kan være en fordel eller en hindring, hvis man skal søke ny jobb.

Men Alx-undersøkelsen viser at disse faktorene knapt spiller noen rolle, når arbeidssøker ar fylt 55. Alle er enige om at det dramatiske tallet er 55,7 år.
Når det blir fastslått gang på gang at det er umulig å få jobb etter fylte 55 så blir dette så limt fast at det faktisk blir umulig å få ny jobb etter fylte 55. Når alle leser de samme avisartiklene så blir det slik.
Det ser ut som alder trumfer alt annet sier Even Bolstad daglig leder i HR Norge, til Finansavisen.

Les artikkelen: Arbeidslivsundersøkelsen ALx: Aldersmas blir selvoppfyllende profeti

Relaterte saker

Harald Djupvik Og Even Bolstad 002 Edited

ALx - HR Norge og TNS Gallups halvårlige Arbeidslivindeks

Arbeidslivsundersøkelsen ALx: Aldersmas blir selvoppfyllende profeti

Når er du så gammel at det blir umulig å få seg ny jobb? Vi har spurt norske arbeidstakere og dommen er klar. Fra du er 55,7 år gjelder det å klore seg fast der du er, uansett hvor god og anvendelig du selv mener du er. Etter dette vurderer nordmenn det som nærmest umulig å få jobb, i følge vår ferske arbeidslivsundersøkelse.

Even Harald Thumb Video 18

ALx - HR Norge og TNS Gallups halvårlige Arbeidslivindeks

Presentasjon av Arbeidslivsundersøkelsen 2018 (ALx høst 2018)

Nylig arrangerte HR Norge medlemsmøte med tittelen «Når jobben ryker – hvem ryker med den?», i samarbeid med Kantar TNS hvor funnene fra arbeidslivsundersøkelsen ALX ble presentert. Denne gangen var fokus særlig på hva som bidrar til å holde folk sysselsatt om de mister den jobben de har.

Hr Undersøkelsen 2017 Toppbanner1

HR-undersøkelsen

Lansering HR-undersøkelsen 2017- HR’s syn på fremtidige organisatoriske utfordringer og muligheter

I de siste årene har mange gått fra å prate om den raske teknologiske utviklingen til å gjøre noe med det. Det har dukket opp nye buzzwords, og pressen er full av artikler som enten svartmaler eller rosemaler «fremtidens arbeidsliv». Får vi det enklere? Blir arbeidsplasser borte? Og kommer dette til å skje brått og voldsomt eller mer jevnt og trutt?

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!