Even Bolstad Bjornar Lowe Skas Toppbanner

Skrevet av: HR Norge red.

Finansavisen: Varsler om kompetansekaos

Norske virksomheter vet at de har behov for ny kompetanse i årene som kommer, men få har noen oversikt over hva slags kompetanse de allerede har, viser HR-undersøkelsen 2018.

Tre av fire norske virksomheter sier at de i fremtiden har behov for kompetanse utover den som allerede er tilgjengelig blant egne ansatte. Det viser årets HR-undersøkelse, gjennomført av HR Norge og EY.

– Men paradoksalt nok viser undersøkelsen også at få bedrifter gjennomfører en analyse av de ansattes kompetanse, sier Even Bolstad, daglig leder HR Norge til Finansavisen.

– Satt på spissen så vet de ikke hvilken kompetanse de allerede har eller hvor i organisasjonen den sitter. Virksomhetene har ikke oversikt over hva egne ansatte kan, sier Bjørnar Skas, associate partner i EY.

Den kortsiktige løsningen for mange bedrifter er derfor å si opp de ansatte som ikke har den kompetansen som trengs i fremtiden.

– Vi ser at selskaper i større grad enn tidligere bruker nyrekruttering fremfor utvikling av egne ansatte for å skaffe seg ny kompetanse, sier Skas.

Det mener de to er en svært dårlig løsning.

– Det er et samfunnsansvar for norske virksomheter å videreutvikle ansatte. Samtidig må den enkelte selv ta ansvar også. Den ansatte må bidra gjennom å gjennomføre kurs og ta utfordringer. Det krever en ekstra innsats, og flere bør investere så vel penger som tid også utenfor arbeidstiden for være relevante fremover, mener Bolstad.

Les mer:

Elendig oversikt over kompetanse i norske virksomheter

Relaterte saker

dave-ulrich-youtube-front

Strategisk HR

Dave Ulrich og RBL presenterer: HR Competency Study - 7. runde

Disse 10 videoene gir deg en grundig innføring i funnene og konklusjonene fra den syvende runden av RBL og Dave Ulrichs HR Competency Study. Ulrich kommer på HR Forum 2019 for å snakke om "The Impact of HR Competencies and HR Department Activities on Value Creation".

Sven Video2 Ny

Kompetanseutvikling

Digitaliseringen fører til endrede kompetansekrav

HR Norge har tatt dypdykket inn i utfordringene og mulighetene som ligger foran oss på grunn av dette. Hvordan takler virksomheter det endrede arbeidslivet? Hvilke behov for kompetanseheving- eller vridning vil vi møte? Gikk du glipp av medlemsmøtene Reskilling - et arbeidsliv i endring i høst får du muligheten til å se og høre dette her.

Siri Langangen Video

Kompetanseutvikling

Det store kompetanseløftet i DNB: Hva gjør vi?

Siri Langangen leder DNBs kompetanseutviklingsmiljø og har lang erfaring innen HR. Hun har i løpet av den siste tiden jobbet med å transformere internopplæringen. Ny teknologi og innovative løsninger er sentrale elementer for å realisere ambisjonen om et kompetanseløft i hele organisasjonen. Gikk du glipp av foredraget hennes på HR Tech 2019 kan du se og høre dette her.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!