Dagens Perspektiv Amy Edmonson

Skrevet av: HR Norge red. Foto: Katrine Gramnæs

Dagens Perspektiv: Jakten på det perfekte team

– Det handler om å tørre å rekke opp hånda, sier Harvard-professor Amy Edmondson. Hennes forskning avdekker at et arbeidsklima fritt for frykt er nøkkelen til produktive team.

Edmondson er organisasjonspsykolog og professor i ledelse og styring ved Harvard Business School, og så nær du kommer en rockestjerne innenfor ledelsesfaget.

Dagens Perspektiv møter henne under Kompetansedagene til HR Norge 14.-15. mai, der hun er hovedattraksjonen på arrangementet som samler HR-sjefer og andre ledere fra hele landet.

Psykologisk trygghet

Edmondsons posisjon på ledelsesfeltet stammer fra at hun for 20 år lanserte begrepet «psykologisk trygghet» som en nøkkelfaktor for å få team og arbeidsplasser til å fungere optimalt. Siden den gang har både hennes egen og andres videre forskning bekreftet den avgjørende betydningen av denne faktoren.

Edmondson utga i fjor boka «The Fearless Organization», som oppsummerer forskningen på området og gir ledere tips om hvordan de kan få til dette i praksis.

Les hele artikkelen her.

Relaterte saker

Hackathon

Psykologisk trygget - grunnmuren i godt teamarbeid

Amy Edmonson, professor i Leadership and Management ved Harvard Business School, forteller at hun på midten av 90-tallet snublet over en av grunnstenene for godt teamarbeid og god ledelse. Det var ikke det som var planen, men det var sånn det ble. Her kan du lese hvorfor.

Ledelse Ny

– Lederne må selv leve den bedriftskulturen de ønsker

Da strømmetjenestene kom og satte TV-markedet på hodet, kunne det blitt spikeren i kista for den tradisjonelle TV-distributøren. I stedet tok RiksTV sats og la ut på en innovativ reise med dem som i dag er blant bransjens mest fornøyde – både på ansatte- og kundesiden. – Vi begynte å tenke mer på mennesker, sier Tobias Falkberger i RiksTVs ledergruppe.

Arnulf Video Thumb

Ledelse

Virker lederutvikling?

Ledelse er ikke medfødt, men er rekke ferdigheter som kan læres. Og ja, lederutvikling virker. Fikk du ikke med deg foredraget til Jan Ketil Arnulf om lederutvikling på HR-konferansene for offentlig sektor kan du se og høre dette her.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!