Dn

DN: Kampen om de kvinnelige talentene

Mange bedrifter jobber knallhardt for å få frem kvinnelige lederkandidater. I tillegg rekrutterer de fra hverandre. Særlig i de bransjene og med de utdanningene hvor kvinnene er underrepresentert er kampen for å beholde talentene tøff. Ikke minst gjelder det innenfor teknologi.

Telenor er en av de største aktørene. I tillegg ligger de på mange områder i front, noe som naturlig nok gjør særlig den kvinnelige talentbasen til naturlig beitemark for headhuntere. Det er også utgangspunktet for en artikkel i Dagens Næringsliv i dag (18.12.17).

HR Norges daglige leder, Even Bolstad, kommenterer at løsningen ofte handler om å dyrke dem man har og å gi dem utfordringer som matcher den enkeltes behov og ønsker. 

- Jeg er overbevist om at Telenor leter etter mønstre og setter i gang en prosess for å finne ut hvorfor talenter slutter. I en organisasjon som Telenor, som har en uttalt ambisjon om å øke kvinneandelen på øverste nivå, vil det blinke gule og røde lys hvis mange i denne gruppen slutter, sier Bolstad til DN. Og legger til at Telenor kan være ekstra utsatt. – Hvis man er flink og i tillegg representerer noe det er stor etterspørsel etter – som dyktige kvinnelige teknologiledere, noe det ikke er mange nok av – får man stort trykk fra hodejegere. Den eneste måten man kan beholde ledere på da, er å gi dem tilstrekkelige gode betingelser, spennende utfordringer og videre karriereløp som passer den enkeltes behov og ønsker.


Les hele saken her: Konkurrentene rapper kvinnelige Telenor-topper

Relaterte saker

Even Video Nyhetsbrev

Ledelse

Endringstrykket i offentlig sektor må opp

Offentlig sektor står i endring. Virksomheter som Vinmonopolet, Lånekassen og Skatteetaten går i front. Men mange steder går det ikke fort nok. Endringstrykket er for lite og prosessene er for langdryge.

Berit Svendsen 1850X704

Ledelse

Hva 30 år i telekom har lært Berit Svendsen om ledelse

Berit Svendsen ville gjøre Norge til verdens beste mobilland. Tatt i betraktning at hun startet sin karriere innenfor telekommunikasjon mens 100.000 stod i telefonkø, var det definitivt et «hårete»-mål. I dag, som leder for Vipps utland, er ambisiøse mål internalisert i hennes lederskap.

Norske Lover

Arbeidsrett

Vil gjøre arbeidsmiljøloven mer uknotete

Arbeidsmiljøloven er unødvendig knotete, sier Even Bolstad i HR Norge til NRK. Det er en av grunnene til at den brytes, hele tiden. Mange klarer seg selv og kan få videre rammer. Fokuser heller enda mer på å følge opp at de som virkelig trenger det ikke utsettes for utbytting og uforsvarlig arbeidsmiljø, sier daglig leder Even Bolstad i HR Norge i intervju med NRK.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!