Ai Rekurttering Dagens Perspektiv

Når maskinene velger din nye kollega

Dagens Perspektiv 4. oktober: Verktøy som kan forutsi jobbsøkeres personlighet og egnethet gjennom avanserte algoritmer har blitt svært populære i USA – og Norge kommer etter. Vil det endre rekrutteringsbransjen?

AI har endret rekrutteringsbransjen de siste årene, og benyttes til alt fra enkle oppgaver til avanserte søk etter potensielle kandidater på Internett. Mange bedrifter i USA har som et første steg i rekrutteringsprosessen begynt å benytte enveis videointervjuer som analyserer kandidater.

I Norge er denne form for automatiserte rekrutteringsprosesser langt mindre vanlig.

– Det er stor interesse for tematikken, men langt fra utbredt her i landet, forteller Sven Kinden Iversen, fagansvarlig for rekruttering i HR Norge til Dagens Perspektiv.

– Enveis videointervjuer har man begynt å se, men det er forholdsvis nytt, og så vidt jeg vet blir disse intervjuene evaluert av mennesker, ikke algoritmer.

Enn så lenge. Iversen tror ulike løsninger basert på KI vil bli vanligere framover, men advarer mot å la seg blende av ny teknologi.

– Veldig mange « data scientists » kommer og banker på dørene nå, og tilbyr ny teknologi og verktøy for rekruttering og HR. Da er det viktig at bedrifter er bevisste og kritiske: Hva skal løsningene brukes til? Hvordan fungerer det?

Praktiske og etiske spørsmål Sven Kindsen Iversen er at det er et problem at begrepet KI brukes så bredt i dag, om mange ulike løsninger.

Uansett er det viktig at bedrifter vet hvor de selv står før de begynner med nye løsninger, mener Kinden Iversen.

– Når jeg holder kurs for rekrutterere spør jeg innimellom om hvor mange som jevnlig tar en evaluering av egne rutiner og prosesser. Det er ikke mange hender i været da, sier Kinden Iversen.

– Det må være første steg, før du tar i bruk et verktøy må du vite hva det skal brukes til. Effektivitet er bare en liten del av pakka når det gjelder rekruttering. Det er både praktiske og etiske problemer med bruk av KI i rekruttering, sier Kinden Iversen i HR Norge, og lister opp noen av dem:  

- Hva mister man ved å ikke selv snakke med kandidatene?

- Hvordan oppleves det for jobbsøkere å forholde seg til en algoritme?

- Og hva ser algoritmene etter – klarer de for eksempel å forstå kulturelle koder?

Les hele saken i Dagens Perspektiv her.

Relaterte saker

Ledelse Ny

Ressursplanlegging

Strategisk ressursplanlegging 2019 – er vi forberedt på fremtiden?

Strategisk ressursplanlegging har nærmest alltid vært et område de fleste ønsker å prioritere og forbedre. HR-undersøkelsen viste i 2017 en rekordhøy skåre på hvor viktig det er å forbedre ressursplanlegging. Men hva ønsker de å forbedre? Hvilke delprosesser gir mest hodebry, og hvilke grep gjør virksomhetene for å forbedre planleggingen?

Rekruttering Ny

Rekruttering

Nytt temaark om rekruttering

Rekruttering av nye medarbeidere kan være krevende – vi skal både finne en medarbeider som passer til jobben og en medarbeider som passer til organisasjonen. Her får du et temaark som gir deg tips og råd om hvordan du går frem i rekrutteringsprosessen.

Rudi Myrvang Video

Rekruttering

Hvorfor skolekarakterer sier lite om hvordan du duger i arbeidslivet

Rudi Myrvang har brukt drøyt 20 år på å lære opp HR og rekrutteringskonsulenter i hvordan de skal øke treffsikkerheten når de vurderer nyutdannede søkere til ulike stillinger. Mye av utfordringen har vært å få fokuset bort fra karakterer og utdanningsnivå, og over på egnethet for selve stillingen de vurderes for.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!