2017 08 15 Nrk Gelx En Av Ti Vil Slutte Oppslag

NRK Østlandssendingen: En av ti vil slutte i jobben etter ferien

En av ti sitter på arbeidsplassen sin og har lyst til å finne seg en ny jobb før neste år er omme, skriver NRK Østlandssendingen med henvisning til Global Employee and Leadership Index fra Ennova og HR Norge.

– Det er en kjempeutfordring for bedriftene og for de arbeidstakerne som går rundt og har lyst å gjøre noe annet, sier Even Bolstad, daglig leder i HR Norge til NRK.

Det er ikke lønn som er hovedgrunnen til at folk vil bytte arbeidsplass. Det er heller ikke nærmeste leder. Årsakene ligger i helt andre ting.

NRK skriver også at vi ligger på Europa-toppen i arbeidsglede.

– Norge er europamestere i arbeidsglede. Det er ingen som har det bedre enn oss. Vi har en stor trygghet i jobben, og vi tror fremdeles i stor grad at vi kan få en god jobb et annet sted også, sier Even Bolstad ifølge NRK-oppslaget.

- Vi føler oss trygge, er motiverte og har høy trivsel på jobb. I tillegg har mange norske medarbeidere mye selvråderett, altså at vi i stor grad kan organisere arbeidet slik vi selv opplever som hensiktsmessig, noe som er med på å gjøre at vi trives godt.

Les hele saken:

Gelx17 Thumb Original

GELx 2017: Ansattreisen fra ansettelse til oppsigelse

Les mer om funnene i Global Employee and Leadership Index 2017.

Les mer

Relaterte saker

Gelx17 Thumb Original

GElx - Global Employee and Leadership Index - en global benchmark-undersøkelse

GELx 2017: Ansattreisen fra ansettelse til oppsigelse

Årets Global Employee and Leadership Index har i år fokusert på en ansatts «livsløp», reisen fra han eller hun kommer inn døren til hun går ut av den igjen.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!