Astri Rosenquist

Skrevet av: HR Norge red. Foto: NRK

Svikt på elementær arbeidsrett gir omdømmetap

Hver sommer fokuserer LOs arbeidspatrulje på virksomheter som ikke har ting i orden. Men det er ikke bare gatekjøkkeneiere som svikter. Også helt til topps i Oslo kommune glipper det.

Even Bolstad, daglig leder i HR Norge var på NRK Nyhetsmorgen og snakket om ansettelsesavtaler og mangelen på disse i forrige uke. Det har blant annet kommet frem at kemnerern i Oslo hadde manglet arbeidskontrakt i over 5 år.
- Uheldig og pinlig sier Bolstad til NRK. I Arbeidsmiljøloven kommer det tydelig frem at alle skal ha arbeidskontrakt og hva den skal inneholde.
Dette er grunnleggende EU regler og gjelder absolutt alle type stillinger og form for ansettelse, som er blitt en del av norsk rett gjennom Arbeidsmiljølovens §14-6. Egentlig var svikten i Oslo kommune på det helt grunnleggende.

Isolert sett er dette ingen stor sak. Samtidig er saken i Oslo kommune er et av mange eksempler på at svikt på grunnleggende arbeidsrett og administrative rutiner kan få negative konsekvenser for både troverdighet og omdømme.

Og slik sett var kanskje dette innlegget grei folkeopplysning. 

Du kan høre hele innlegget på NRK Nyhetsmorgen her.

Forside Arbeidsrettskonferansen 2019

Ønsker du å oppdatere deg innen arbeidsrett arrangerer HR Norge Arbeidsrettskonferansen 2019 24. april i Oslo.
Les mer om Arbeidsrettskonferansen og se program og påmelding her.Arbeidsrett

Ønsker du å fordype deg kan vi tilby studiet i arbeidsrett på HR Akademiet, studiet gir 15 studiepoeng. Neste oppstart september 2019.
Les mer om studiet i arbeidsrett og søk her.

Relaterte saker

Even Video Nyhetsbrev

Ledelse

Endringstrykket i offentlig sektor må opp

Offentlig sektor står i endring. Virksomheter som Vinmonopolet, Lånekassen og Skatteetaten går i front. Men mange steder går det ikke fort nok. Endringstrykket er for lite og prosessene er for langdryge.

Norske Lover

Arbeidsrett

Vil gjøre arbeidsmiljøloven mer uknotete

Arbeidsmiljøloven er unødvendig knotete, sier Even Bolstad i HR Norge til NRK. Det er en av grunnene til at den brytes, hele tiden. Mange klarer seg selv og kan få videre rammer. Fokuser heller enda mer på å følge opp at de som virkelig trenger det ikke utsettes for utbytting og uforsvarlig arbeidsmiljø, sier daglig leder Even Bolstad i HR Norge i intervju med NRK.

Even Video Nyhetsbrev Ny

Slår tilliten vår sprekker?

Verden polariseres, institusjonene svikter og mange søker tilflukt i ekkokamrene sine. Makt forskyves, noen føler seg truet og midt oppe i dette skal vi bli agile, smidige, dele informasjon, jobbe sømløst og agilt. Hva skjer med tilliten midt oppe i alt dette? Holder lovgivningen følge? Og klarer HR å gjøre sitt for at alle trekker i samme retning? Her er Even Bolstad sin åpning av HR Forum 2019

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!