2015-05-15-Ukeavisen-Ledelse-Skeptisk-til-formalisering-utsnitt

Ukeavisen Ledelse: Skeptisk til formalisering av teamsamtaler

Organisasjonspsykolog Reidulv Dyrkorn fra Senter for lederveiledning, tidligere avdelingsdirektør ved AFF, har tatt til orde for at teamsamtalen må bli like viktig som medarbeidersamtalen, skriver Ukeavisen Ledelse. Han ønsker også en formalisering av teamsamtalen på lik linje med medarbeidersamtalen.

Daglig leder i HR Norge, Even Bolstad, applauderer tanken om flere og bedre teamsamtaler, men er skeptisk til å skulle formalisere dem.

Han viser til at formaliseringen av medarbeidersamtaler, som har foregått i stor skala i norske virksomheter, ikke nødvendigvis har vært noen suksess.

– I mange virksomheter ser det å avholde medarbeidersamtaler ut til å ha blitt viktigere enn innholdet i dem, og vi vet at mye av det man håper å få ut av medarbeidersamtaler forsvinner fordi de samtalene ikke er bygget inn i en helhet. Kvaliteten blir ofte for dårlig, sier lederen i HR Norge til Ukeavisen Ledelse.

Les hele artikkelen i Dagens Perspektiv / Ukeavisen Ledelse. (Betaltjeneste)

Relaterte saker

Even Video Nyhetsbrev

Ledelse

Endringstrykket i offentlig sektor må opp

Offentlig sektor står i endring. Virksomheter som Vinmonopolet, Lånekassen og Skatteetaten går i front. Men mange steder går det ikke fort nok. Endringstrykket er for lite og prosessene er for langdryge.

Agilitet

Organisasjonsdesign

Er agile the new black?

Inspirert av Netflix-tittelen «Orange is the new black» forsøker jeg meg på en kreativ omskriving av diskusjonen om fremtidens organisasjonsdesign.

Norske Lover

Arbeidsrett

Vil gjøre arbeidsmiljøloven mer uknotete

Arbeidsmiljøloven er unødvendig knotete, sier Even Bolstad i HR Norge til NRK. Det er en av grunnene til at den brytes, hele tiden. Mange klarer seg selv og kan få videre rammer. Fokuser heller enda mer på å følge opp at de som virkelig trenger det ikke utsettes for utbytting og uforsvarlig arbeidsmiljø, sier daglig leder Even Bolstad i HR Norge i intervju med NRK.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!