2017 25 08 Ukesavisen Ledelse Rekruttering Thumb2

Ukeavisen Ledelse: Klokt å bruke bedriftsoppgaver

Så lenge rekrutteringen er styrende for prosessen er bruk av oppgaveløsning, med reelle cases klokt, hevder HR Norge-sjef, Even Bolstad.

Bolstad ser det som uproblematisk å benytte seg av reell oppgaveløsning i rekrutteringsprosessen. Dette bygges stadig mer inn i rekrutteringsprosessen fordi det er en treffsikker metode, forteller han.

Fagansvarlig innen HR i HR Norge, Sven Kinden Iversen, ser nytten av at bedrifter benytter reelle cases i jakten på de beste kandidatene. Likevel går det en grense for hvor mye bedriftene kan utnytte deres talenter for egen vinning: – Slike cases er veldig nyttige, men hensikten med å gjennomføre dem må være å kartlegge kandidatens kompetanser og tilnærming til problemløsning, og ikke at kandidatene måles på om de kommer opp med den ideelle løsningen på et spesifikt problem som bedriften måtte ha. Et case bør kunne løses i løpet av noen timer. Ting som tar dagevis er ikke greit etter min mening, understreker han..

«Det er i utgangspunktet helt uproblematisk å bruke cases i rekruttering – det er faktisk direkte klokt» Even Bolstad

Relaterte saker

lederutvikling

Rekruttering

Tar du rekruttering på alvor?

Vet du godt nok hva behovet ditt er når du går i gang med en rekrutteringsprosess? Blir det en kopi av den som har sittet i stillingen eller er det en grundig analyse av behov – med andre ord gjennomføring av en jobbanalyse. Mange sier de gjør det, men erfaringen viser at mange drifter bort fra målet når ansettelsen gjøres.

Rekruttering

Rekruttering

Forskning på seleksjonsmetoder i rekruttering

Når organisasjoner rekrutterer nye medarbeidere er de selvsagt interessert å velge den ”beste” kandidaten blant søkerne. Ulike seleksjonsmetoder blir benyttet og blant de mest benyttede er intervjuet (strukturert eller ustrukturert) samt tester i en eller annen form, men det er mange flere å velge i.

Karakterer Web

Rekruttering

Halvveis karakterer, men helveis karakter

Skal du rekruttere nyutdannede i høst? Ikke se deg blind på skolekarakterer. Sammenhengen mellom karakterer og jobbprestasjoner er svakere enn du tror.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!