Artikler med taggen "Dagens Næringsliv" ( 20 treff )

 • Dagens Næringsliv: Baner vei for unge ledere

  Hans Kjetil Traen (29) har fått utvidet sitt ansvarsområde enormt. Skanska skynder seg å rekruttere unge ledertalenter, slik at seniorene kan lære bort det de kan før de blir pensjonister.

  Les mer
  2015-05-22-DN-Baner-vei-for-unge-ledere
 • Dagens Næringsliv: Ikke en kvalitet i seg selv å være kvinne

  Når de kvinnelige kandidatene mangler bransjeerfaring er det en feil. Når mennene mangler det, er konklusjonene at «det kan man lære seg», sier professor Karin Thorburn ved Norges Handelshøyskole (NHH).

  Les mer
  2015-05-30-DN-Kvinner-har-feil-menn-har-potensial
 • Dagens Næringsliv: Ledere sviktes av sine egne (sjefer)

  Norske ledere er på 39. plass av 39 land hva gjelder hvor mye tid de faktisk bruker på ledelse. Det er Dagens Næringsliv som skriver dette i forbindelse med HR Norge og Ennovas årlige undersøkelse Global Employee and Leadership Index (GELx).

  Les mer
  2015-06-15-DN-Ledere-sviktes-av-sine-egne-sjefer
 • DN.no: Her koster det mest å si opp ansatte

  Skal du si opp noen uten saklig grunn (noe du selvsagt ikke skal), så ikke gjør det i Sverige. Det koster deg i snitt en million kroner. Har du saklig grunn er Italia det mest kostbare landet.

  Les mer
  2015-06-22-DN.no-Her-koster-det-mest-si-opp-en-ansatt
 • DN: Problematisk innelåsning og erfaren rollebytter

  "Innelåste medarbeidere opplever stor frustrasjon", skriver HR Norges daglige leder Even Bolstad i en kronikk i Dagens Næringsliv i dag. Avisen følger opp med en reportasje om fleksible karriéreveier i DNV GL.

  Les mer
  2015-08-03-DN-Erfaren-rollebytter
 • DN: Gode ledere bryr seg ikke om pengene

  Daniel Walker (64) var en av Steve Jobs nærmeste medarbeidere i Apple. Nylig langet han ut mot HR i forbindelse med en konferanse i Oslo.

  Les mer
  Skjermbilde-2015-08-26-10.44.03
 • DN: Når ledelsen blir destruktiv

  «Denne saken vil koste VW milliarder av kroner. Ingen kan hevde at destruktive ledere ikke har vært medvirkende», sier BI-professor Stig Berge Matthiesen til Dagens Næringsliv. Even Bolstad er uenig i at dette handler om la-det-skure-adferd.

  Les mer
  2015-10-05-DN-Naar-ledelsen-blir-destruktiv
 • DN.no: Meningsløs medarbeidersamtale?

  - Mange måles på at samtalene faktisk blir gjennomført – ikke på noe annet. Da blir det lett en pliktøvelse, «tick the box», sier Even Bolstad, leder i HR Norge, til DN.no.

  Les mer
  2015-10-04-DN-no-Meningslos-medarbeidersamtale-thumb
 • DNs lederintervju: Lederprisvinner Hanne Tømta lærte arbeidsmoral i Russland

  «Jeg tror det finnes mange myter om kvinnelige ledere - at man er empatisk og ikke strategisk. Det mener jeg er grunnleggende feil.» Det er vinner av HR Norges Lederprisen 2015, teatersjef Hanne Tømta ved Nationaltheatret, som sier dette i et intervju i Dagens Næringsliv i dag.

  Les mer
  2015-10-26 DN Lederprisen Hanne-Toemta Laerte russisk arbeidsmoral toppbanner
 • Guruens angrep på gurudyrkerne: Terningkast 3

  I Dagens Næringsliv 18. januar går professor Linda Lai til angrep på HR. Noen gode poenger om forretningsforståelse og målorientering drukner i omtrentlighet, anekdoter og populisme - til forveksling lik det hun angriper HR for.

  Les mer
  Dices Foto Jo Christian Oterhals Mix Linda Lai
 • DN: Går glipp av de beste

  Even Bolstad fra HR Norge og Alisdair Munro i Virke signerte en felles kronikk fra de to organisasjonene som tar opp skadevirkninger ved offentliggjøring av offentlige søkerlister.

  Les mer
  20160524 Dn Kronikk Går Glipp Av De Beste Thumb
 • DN: Even Bolstad på nattbordet

  Dagens Næringsliv sjekket nattbordet til HR Norges daglige leder Even Bolstad.

  Les mer
  even bolstad
 • DN: Sunne har mer arbeidsglede

  ​Arbeidsglede, jobbtilfredshet og motivasjon stiger med god helse, skriver Dagens Næringsliv, med henvisning til Global Employee and Leadership Index (GELx).

  Les mer
  20160622 Dn Sunne Har Mer Arbeidsglede Thumb
 • DN: De yngste stikker først

  – Én av ti er så frustrert at de rekker opp hånden med én gang og gjør hva som helst for å slutte, sier Paal Leveraas i HR Norge til Dagens Næringsliv.

  Les mer
  20160808 Dn De Yngste Vil Stikke Forst Thumb
 • DN: Jeg leder, derfor er jeg

  Filosof Roger Steare (58) er betalt for å stille eksistensielle spørsmål i ledergruppen. Briten er overrasket over at filosofer ikke blir ansatt i norske konserner.

  Les mer
  20161107 Dn Jeg Leder Derfor Er Jeg Roger Steare Hr Forum Thumb
 • DN: Tribunekaukere og roboter

  En Sintef-forsker tar til motmæle mot «tribunekaukere» som roper at «robotene tar jobbene», hvor en av dem identifiseres som daglig leder av HR Norge. «Ropene har liten verdi, hvis målet er å skape utvikling», skriver Hans Torvatn.

  Les mer
  20161121 Dn Tribunekaukere Thumb
 • DN Magasinet: Hørt på sjefens kontor

  Enhver sjef må en eller annen gang forholde seg til ansatte som lukter vondt, skal vi tro DN Magasinets store oppslag om de rare samtalene mellom ledere og medarbeidere.

  Les mer
  2017 01 04 Dn Hørt På Sjefens Kontor Forside
 • DN: Toppsjef i spagat

  Administrerende direktør Marianne Andreassen i Lånekassen passer på å ta styringen selv før noen utenfra gjør det.

  Les mer
  2017 18 09 Dn Toppsjef I Spagat Skjermdump
 • Trakassering på jobb

  Opplevd seksuell trakassering er et problem, også i arbeidslivet. Siste måneden har #MeToo tatt av i sosiale medier. Nå følger avisene opp. «Hold hodet kaldt og hjertet varmt», har vært rådet fra HR Norge i Dagens Næringsliv og Ukeavisen Ledelse denne uken.

  Les mer
  Dagens Perspektiv 6 11 17 Thumb
 • DN: Kampen om de kvinnelige talentene

  Mange bedrifter jobber knallhardt for å få frem kvinnelige lederkandidater. I tillegg rekrutterer de fra hverandre. Særlig i de bransjene og med de utdanningene hvor kvinnene er underrepresentert er kampen for å beholde talentene tøff. Ikke minst gjelder det innenfor teknologi.

  Les mer