Artikler med taggen "Dave Ulrich" ( 10 treff )

 • Strategisk HR

  Ulrichs seks HR-kompetanser

  Dave Ulrich i RBL Group skriver og oppdaterer HR-profesjonens egen "bibel". Den siste versjonen er "Global HR Competencies: Mastering Competitive Value from the Outside In", og er som de tidligere bøkene basert på et omfattende forskningsmateriale med data hentet inn fra hele verden.

  Les mer
 • Fra gründer til SMB: Strategisk eller operasjonell HR?

  Europas HR-folk har andre utfordringer enn resten

  "HR-mannen som ble toppleder" Tor Arnesen, HR-mannen som rykket opp som toppsjef i Shell, bruker sine tryllekunster som et av sine lederknep. Flere av oss kan trenge litt magi om vi skal leve opp til idealbildene den internasjonale HR-guruen Dave Ulrich tegner. Sven Kinden Iversen ser i denne artikkelen på utfordringer europeiske HR-folk møter.

  Les mer
 • Verdenslansering: HR Norge presenterer Dave Ulrichs nye HR kompetansemodell

  ​I 2012 skulle du være en troverdig aktivist. I år skal du også være en paradoksnavigatør. RBLs syvende Human Resource Competency Study er rett rundt hjørnet, og HR Norges medlemmer er blant de første som får ta del i funnene. ​

  Les mer
  hrcs-thumb
 • Her er HR Competency Study 2015

  HR Norges medlemmer er blant de første som får ta del i funnene i RBL og Dave Ulrichs syvende Human Resource Competency Study, Gikk du glipp av det direktesendte medlemsmøtet? Du kan se opptaket og laste ned presentasjonen her.

  Les mer
  HRCS 2015-10-30 thumb
 • Strategisk HR

  Dave Ulrich og RBL presenterer: HR Competency Study - 7. runde

  Disse 10 videoene gir deg en grundig innføring i funnene og konklusjonene fra den syvende runden av RBL og Dave Ulrichs HR Competency Study. Ulrich kommer på HR Forum 2019 for å snakke om "The Impact of HR Competencies and HR Department Activities on Value Creation".

  Les mer
  dave-ulrich-youtube-front
 • Ressursplanlegging

  Hvordan vinne kampen om talentene gjennom organisering?

  I samtaler med virksomhetsledere stiller vi ofte spørsmålet: ”Hvordan vil du fordele 10 poeng mellom talent (individuelle kompetanser, arbeidsstyrken, mennesker, medarbeidere, human kapital) og organisasjon (arbeidsplassen, organisasjonens kapabiliteter, systemer, samhandling, kultur) og deres relative innflytelse på virksomhetens resultater.

  Les mer
  Leaders
 • Strategisk HR

  Hvorfor kampen om talentene feiler – og hva virksomheten kan gjøre med det

  Når HR skal utvikle egne kompetanser bør vi starte med å se på resultat, det vil si hvilken nytte og effekt HR skal skape – og for hvem. Det er først med det utgangspunktet HR kan utvikle seg videre i riktig retning, argumenterer Dave Ulrich i fire artikler som gjøres tilgjengelig for HR Norge sine medlemmer.

  Les mer
  hrtv-hrcs-from-dave-ulrich-topp
 • Ledelse

  Act Like a Leader, Think Like a Leader

  Fikk du ikke med deg foredraget til Herminia Ibarra på HR Forum 2018? Da får du sjansen til å se hennes foredrag "Act Like a Leader, Think Like a Leader" her.

  Les mer
  Herminia Ibarra Nyhetsbrev Video
 • Ledelse

  Nye tanker om lederskap

  Dave Ulrich er en faglig bauta innen HR og ledelse. Ulrich har vært en motor for mange av de endringer HR-disiplinen har gått gjennom. I november kommer denne levende bauten til HR Forum. Gled deg, og her kan du varme opp med svarene på noen spørsmål vi har stilt ham.

  Les mer
  Dave Ulrich Thinkers 50
 • HR i baksetet: «Er vi snart fremme?»

  Alle som har vært på biltur med barn har hørt spørsmålet tusen ganger: «Er vi snart fremme?» I starten er det forventning i stemmene. Etter hvert kommer utålmodigheten. Og maset. Hva dette har med HR å gjøre? Dave Ulrich forklarer:

  Les mer
  Dave Ulrich Thinkers 50