Artikler med taggen "Digitalisering" ( 31 treff )

 • Her er kompetansen ledere trenger å utvikle når teknologien overtar rutinejobbene

  «Alle» snakker om hvordan kunstig intelligens (artificial intelligence - AI) vil rasere arbeidslivet. Vegard Kolbjørnsrud er mer optimistisk. Hans forskning peker mot at AI blant annet vil gi ledere tid til å lede. På den annen side: ledere som har bygd karrieren på struktur og system må utvide repertoaret.

  Les mer
  Ledetid Thumb
 • GELx: Kompetansegap, transformasjon og norsk arbeidsliv 10 år etter iPhone

  Når HR Norge og Ennova i slutten av august presenterer funnene i Global Employee and Leadership Index (GELx) 2017 er det bare noen uker igjen til stortingsvalget. Endringene som skjer i arbeidslivet som følge av digitaliseringen, vil etter alt å dømme være ett av mange viktige temaer i valgkampen.

  Les mer
  Gelx17 Thumb Original
 • Anette Mellbye: — Digital transformasjon er ikke IT, det er HR

  «Digital transformasjon, det er vel IT, det?» Feil. I endringene som følger av digitaliseringen har HR-direktøren en mer sentral rolle og ansvar enn IT-direktøren.

  Les mer
  Anette Mellbye Thumb
 • Hvordan blomstre i en «perfekt storm»?

  Vi går mot en verden hvor varer og tjenester leveres stadig mer effektivt. Roboter og kunstig intelligens overtar produksjon, salg og levering av både fysiske og intellektuelle produkter. Resultatet blir en massiv produktivitetsøkning, men uten at det skaper nye arbeidsplasser. HR står foran nye, uvante utfordringer.

  Les mer
  Neil Jacobsohn Thumb
 • HR teknologi

  HR har tre digitale utfordringer – hva innebærer det egentlig?

  Vi er inne i en tid hvor vi ser at ny teknologi gir oss nye muligheter. Men til tross for dette har vi ikke evnet å ta ut de potensielle produktivitetsgevinstene. Hva er årsakene? Deloitte´s Global Human Capital Trends 2017 hevder at det koker ned til virksomhetenes strategier knyttet til humankapitalen.

  Les mer
  Hr Treknologi
 • Hvordan Veidekke bygger broer mellom fag, kulturer og generasjoner

  Veidekke bygger broer. Også. Men når konserndirektør HR, Hege Schøyen Dillner, snakker om brobyggere er det i en annen betydning av ordet. «Utfordringen er å bygge broer mellom gammelt og nytt, å omfavne digitalisering uten å miste erfaringen og kunnskapen til veteranene», sier hun.

  Les mer
  Hege S Dillner Veidekke Thumb 2
 • Ukeavisen Ledelse: Digitalisering på personalkontoret

  En av de viktigste egenskapene man ser etter i en potensiell ny medarbeider hvorvidt personen passer inn med de andre på teamet.

  Les mer
  2017 11 09 Ukeavisen Ledelse Digitalisering På Personalkontoret Thumb
 • Møt vinneren av «Lederprisen 2017» på HR Forum

  Lånekassen fikk i år nok en gang topplasseringen, blant myndighetsorganer i innbyggerundersøkelsen, på tilfredshet med tjenestene og er også best på tillit. Sist uke mottok Marianne Andreassen, toppleder i Lånekassen, HR Norges Lederpris 2017. Du kan høre mer om hva de har gjort og hvordan har de oppnådd topplasseringen 1. - 2. november på HR Forum 2017.

  Les mer
  Lederprisen 2017
 • Digitaldronning Bente Storehaug: — Mennesker blir aldri overflødige

  Digitaldronning Bente Sollid Storehaug kommer lett andpusten til intervjuet med HR Norge. Under armen har hun en rull døde trær i form av håndskrevne flipovere fra en workshop dagen før. Hun ser litt beskjemmet ut over å bli tatt på fersken med dette anakronistiske mediet. – Papir er bra, til sitt bruk, unnskylder hun seg.

  Les mer
  Bente Sollid Storehaug
 • Digitale Estland: Brukervennlighet i førersetet

  Amerikanske Crystal LaGrone forlot Oklahoma for å studere digitalisering av offentlig sektor i Estland. Hun kom fra et u-land til et i-land. I det minste på dette området.

  Les mer
  Crystal Lagrone Montert Thumb 1 Edited
 • Digitaliseringskonsulentene som tok sin egen medisin

  Selskapet QVARTZ er en raskt voksende utfordrer til selskap som McKinsey og Boston Consulting Group. De gir blant annet råd om digitalisering. Det siste året har de smakt egen digitalmedisin i et prosjekt ledet av HR.

  Les mer
  Elise Langeroed Thumb Edited
 • Dette blir HR-trendene i 2018

  HR Norge sier i et intervju med Dagens Perspektiv at det er ingen tvil om at digitaliseringen har gjort sitt inntog i HR, og ingenting tyder på at den raske utviklingen stanser. Men den byr på noen nye utfordringer rundt blant annet kapasitet og etiske spørsmål.

  Les mer
  Hrtrender
 • Svantes ti bud for å få medarbeiderne til å plystre hele veien til jobben

  — Alt som kan digitaliseres vil bli digitalisert. Den eneste konkurransefordelen du har er menneskene, sier Svante Randlert. Her er hans ti bud for hvordan du får dem til å ville begynne å jobbe og bli hos deg.

  Les mer
  Svante Randlert
 • Digitalisering og mobilisering av kompetanse

  I Ekornes har digitalisering og mobilisering av kompetanse vært på dagsorden i mange år, og vært en avgjørende suksessfaktor for å utvikle deres organisasjon. De har lykkes fordi de ansatte har vært med på utviklingen og samspillet mellom menneske og maskin fungerer.

  Les mer
  Oystein Vikingsen Fauske 3
 • Arrangement ( 6 juni )

  Ledelse i fremtidens arbeidsliv

  Hva kan forventes av HR i fremtiden, sett fra et styrkebasert perspektiv?

  Les mer
 • HR-trender

  Automatisering styrker H i HR

  Opp mot 20 prosent av HR-oppgavene kan bli automatisert, ifølge HR-medarbeiderne selv. Frigjort tid kan gi et løft på de områdene hvor digitaliseringen kommer til kort: Å utvikle ledere og medarbeider.

  Les mer
  Hr Automatisering
 • Digitalisering skaper nye jobber

  Bør vi bli bekymret for at robotene tar fra oss arbeidet? Nei, mener professor Arild Aspelund. Noen jobber blir overflødige, men enda flere skapes.

  Les mer
  Hender Menneske Robot
 • Kompetanseutvikling

  Kompetanseutvikling – behov, forventning og handling

  Digitalisering, jobbautomatisering og endringer i ansattes forventninger er sentrale spørsmål som svært mange virksomheter i både privat og offentlig sektor står overfor. Hva betyr dette og hvordan skal vi håndtere det?

  Les mer
  Nordmenn Utakt Robot Thumb
 • Arrangement ( 23 okt )

  Reskilling - et arbeidsliv i endring TRONDHEIM

  Digitaliseringen fører til endrede kompetansekrav i virksomheter. HR Norge tar dypdykket inn i utfordringene og mulighetene som ligger foran oss på grunn av dette. Hvordan takler virksomheter det endrede arbeidslivet? Hvilke behov for kompetanseheving- eller vridning vil vi møte? I møtene og rapporten hører du fra noen av de som har kommet lengst, og hva du kan lære av deres erfaringer.

  Les mer
  Sven Iversen Fb
 • Legen som vil redde oss fra digital forurensning

  — Hvem er de normale i dag? Er det de som sitter og stirrer inn i telefonen sin eller de som ikke gjør det? Vi er i en kognitiv krise. Vi trenger en omfattende digital detox, sier dr. Imran Rashid.

  Les mer
  Imran Rashid Toppbanner
 • HR teknologi

  Digitalisering - en ny vår for kompetanseutvikling

  Den digitale revolusjonen, ofte kalt den fjerde industrielle revolusjon, har resultert i en kraftig økning i bruk av teknologi i samfunnet. Vi prøver ennå å forstå hvor gjennomgripende denne revolusjonen kan påvirke fremtidens arbeidsliv.

  Les mer
  Digitalisering Dame
 • Digital rekruttering og onboarding i Storebrand

  I mars 2018 innførte Storebrand et nytt HR-system som inkluderer digital rekrutteringsprosess, signering av kontrakter og onboarding - med mennesket i sentrum. Ved hjelp av digital onboarding tilbyr Storebrand strukturert oppfølging av nye medarbeidere før og etter ansettelse.

  Les mer
  Digital Rekruttering Toppbanner Jpg
 • Seks måter å forme fremtidens arbeidsplasser på

  Den digitale transformasjonen har allerede snudd spillereglene på hodet for virksomheter, ledere og medarbeidere. I denne videoen kan du høre om hvilke ferdigheter som trengs og hva som er viktig innen kompetanseledelse i fremtiden.

  Les mer
  Jenny Dareborn Nyhetsbrev 3 Jpg
 • Hvordan endres arbeidsprosesser av digitaliseringen?

  Gikk du glipp av Arne Krokan sitt foredrag "Hvilke konsekvenser har delingsøkonomien for HR i offentlig sektor?" på Lillehammer i januar? Her får du muligheten til å høre foredraget.

  Les mer
  Arne Krokan Video 2
 • Kompetanseutvikling

  Digitaliseringen fører til endrede kompetansekrav

  HR Norge har tatt dypdykket inn i utfordringene og mulighetene som ligger foran oss på grunn av dette. Hvordan takler virksomheter det endrede arbeidslivet? Hvilke behov for kompetanseheving- eller vridning vil vi møte? Gikk du glipp av medlemsmøtene Reskilling - et arbeidsliv i endring i høst får du muligheten til å se og høre dette her.

  Les mer
  Sven Video2 Ny
 • HR teknologi

  Med digitalisering i siktet - fra Excel til dedikerte HR-systemer

  ​Sector Alarm er i gang med flere store tiltak for digitalisering og automatisering i selskapet. Gikk du glipp av foredraget til Daniel Svensson på medlemsmøtet Digitale verktøy for HR kan du se det her.

  Les mer
  Sector Alarm Video Thumb
 • Konferanseturné: Digitalisering, kompetanse og lederskap i fokus

  3. til 5. september besøkte HR Norge Trondheim, Bergen og Stavanger med konferanser. Det ble fulle hus, god stemning og flotte muligheter for å danne nettverk for deltakerne.

  Les mer
  Digitalisering Dame
 • Sykefravær

  Offline - hvordan digitalisering påvirker mennesker

  Her får du høre hvordan digitalisering påvirker mennesker og hva dette betyr for vår fysiske og psykiske helse. Vi gir deg Imran Rashids foredrag fra konferansen Sykefravær og arbeidsmiljø 2020.

  Les mer
  Imran Rashid Video Thumb
 • Derfor bør HR få blockchain på blokka

  Det handler ikke bare om en digital valuta. – Ekspertene tror blokkjedeteknologien kan revolusjonere verden på samme måte som internett gjorde, sier Alisa T. Jensen. Flere løsninger basert på denne teknologien er allerede utviklet spesifikt for HR.

  Les mer
  Blockchain Toppbanner
 • Fra klasserom til Digital Fieldworker

  - I Equinor har vi ønsket å tenke nytt rundt læring og utvikling. Læring kan ikke fungere som en fabrikk for tradisjonell e-læring og klasseromsundervisning. Det er ikke det mest effektive for oss, forteller Neil Hanley, Head of Tranformative Functions i Equinor University.

  Les mer
  Digital Transformasjon 2
 • Arrangement ( 15 mai )

  Hvordan kan HR drive utvikling og digitalisering, webinar

  Velkommen til webinar med Q&A

  Les mer
  Anne Gina Fb