Artikler med taggen "Digitalisering av arbeidslivet" ( 23 treff )

 • Silvija Seres: — Vi trenger flere som Elon Musk i politikken

  Vi går mot et samfunn hvor en minoritet arbeidstakere blir super-attraktive, mens den store majoriteten blir mer og mer irrelevante. Silvija Seres er opptatt av hvordan Norge kan bevare sine unike fortrinn i en slik fremtid.

  Les mer
  Silvija Seres Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  ​I en sofa på arkivet

  Frynsegoder florerer ikke i det offentlige. Anne Størseth og hennes kolleger har likevel en fordel ikke mange har i det private: et atombombesikkert hvelv. I det underjordiske hvelvet er det fire etasjer med 150 hyllekilometer arkiver. Velkommen til HR i Riksarkivet.

  Les mer
  Hr Profilen Anne Stoerseth Thumb
 • Digitaliseringens største pådriver - og offer?

  «Jeg tror Telenor er konkurs om ti år», sa Øystein Stray Spetalen til E24 i april. «Han var for raus», beroliget konsernsjef Sigve Brekke de ansatte. «Hvis vi ikke endrer oss kontinuerlig er vi konkurs om bare fem år.»

  Les mer
  Berit Svendsen 20160823 Thumb
 • Slik rir du digitaliseringsbølgen

  Få om noen er rammet hardere av digitaliseringsbølgen enn mediene. Blant de som forsøker å ri den enorme bølgen er VG og Schibsted. Digitalredaktør Ola Stenberg i VG deler noen av mediehusets tanker om utfordringene de, og alle andre, står ovenfor.

  Les mer
  Digitaliseringsbolgen Thumb
 • Personal og ledelse: Jobber som forsvinner

  Stadig flere jobber og funksjoner automatiseres, skriver Personal og ledelse i et oppslag i september-utgaven. - Hva skjer når jobbene blir borte?, spørres det i overskriften.

  Les mer
  201609Xx Personal Og Ledelse Jobber Som Forsvinner Utsnitt
 • ALx IV: Nordmenn i utakt med robotiseringen

  Ekspertene mener at en gjennomsnittsjobb forsvinner innen 26 år. Det tror ikke Ola og Kari Nordmann på. De regner med at vi har tre ganger lenger tid. Norske arbeidstakere er uvitende om eller likegyldige til den stille revolusjonen som er i ferd med å overflødiggjøre dem, fastslår TNS Gallup og HR Norge etter å ha spurt 1009 arbeidstakere om deres forventninger.

  Les mer
  Nordmenn Utakt Robot Thumb
 • E24: Urealistiske nordmenn forstår ikke hvor fort robotiseringen går

  «Selv om vi stadig oftere blir presentert for skrekkscenarioer om tusenvis av arbeidsoppgaver om vil bli overtatt av roboter, ser det ikke ut til at nordmenn har tatt det helt innover seg», skriver E24.

  Les mer
  20160917 Studie Urealistiske Nordmenn Thumb
 • Hege Skryseth: Slik påvirker digitaliseringen HR og ledelse

  Fakta er undervurdert. Datadrevne selskap leverer i snitt 6 prosent bedre resultater, i følge en undersøkelse fra MIT. Digitalisering er svaret. Spørsmålet er om kompetansen i styret, ledelsen og blant de ansatte er god nok.

  Les mer
  Hege Skryseth Thumb
 • HR teknologi

  Nye visjoner for digital HR

  Forestill deg applikasjoner som kan styre tid og fremmøte automatisk, pin pointe alle avtaler og møtelokasjoner. Levere «on-demand» videolæring til deltakere i et nytt prosjekt, sende beskjeder til et team eller gi beskjed om du kommer for sent til et møte. Overvåke stress nivåer og anbefale når det er tid for en pause, forholde seg til planer og komme med intelligente anbefalinger.

  Les mer
  Mearbeidersamtaler tech
 • DN: Robotene tar jobbene

  Automatisering, robotisering og kunstig intelligens overtar arbeidsplassene våre fortere enn nordmenn flest forstår. En undersøkelse TNS Gallup har gjort sammen med HR Norge antyder at vi undervurderer utviklingen.

  Les mer
  20161029 Dn Robotene Tar Jobbene Alx Iv Thumb
 • Slik unngår du den digitale kirkegården

  Mer enn 250 av selskapene som var på Fortune 500-listen ved årtusenskiftet er borte. Hvordan unngå du at din bedrift havner på digitaliseringens kirkegård? Hvis du er i HR, kan du gjøre mye, mener Silje Vallestad.

  Les mer
  Silje Vallestad Hrforum Thumb
 • Tribunekaukere

  I DN mandag gir Hans Torvatn fra SINTEF gode råd om at omstilling og forbedring starter innenfra. Samtidig gir han HR Norge merkelappen «tribunekaukere». Han refererer til DNs oppslag «Robotene kommer» fra noen uker tilbake, og sammenligner alle som i disse dager snakker om rask endring som følge av digitalisering og globalisering med et skrikende fotballpublikum på Lerkendal.

  Les mer
  20161123 Dn Tribunekaukere Tilsvar
 • ​Slik utvikler staten digital lederkompetanse

  «Digitalisér eller dø!» ropes det fra scener, blogger og sosiale medier. Tar du det på alvor, oppdager du raskt at en stor barriere er lederes egen digitale kompetanse. I DSS har de tatt digital lederkompetanse på alvor med et toårig lederutviklingsprogram.

  Les mer
  Digital Lederkompetanse Cropped
 • Dagsavisen: Vi er analoge og uberegnelige

  «Mange millenniumsbarn tviholder på vinyl, bøker og brettspill. De er digitale innfødte, men tiltrekkes av det analoge. De velger tungvint sjarm foran digital nytte.» Det er HR Norges Tone Rose Todalshaug som skriver dette i en kronikk i Dagsavisen.

  Les mer
  20161205 Dagsavisen Kronikk Analoge Uberegnelige Tone Rose Thumb
 • Silvija og den fjerde revolusjonen

  Sist Silvija Seres holdt foredrag for HR Norge sendte publikums evaluering henne høyere enn de eksponentielle grafene hun brukte for å forklare hvorfor tiden vi lever i er så disruptiv. Gikk du glipp av den fascinerende jugoslaverinnen på HR Forum har du sjansen igjen i januar.

  Les mer
  Silvija Seres Thumb
 • BA: Advarer mot likegyldighet

  Styreleder i HR Norge Vest, Kathleen Mathisen, advarer mot likegyldighet til digitaliseringen. Organisasjonen ønsker å være en pådriver for at regionens næringsliv skal bli bedre digitalt rustet, sier hun i et intervju med Bergensavisen (BA).

  Les mer
  2017 02 23 Ba Hr Norge Vest
 • Finansavisen: Hvordan digitalisering vil påvirke arbeidslivet

  Vil digitalisering føre til mer eller mindre sysselsetting? Om det råder det ulike meninger. HR Norge delte sine tanker om temaet med Finansavisens lesere lørdag.

  Les mer
  2017 03 04 Finansavisen Digitalisering Thumb
 • De åtte egenskapene ledere trenger i vår komplekse verden

  ​I mai kan du lære hvordan du lærer lederne dine å lære i en verden hvor man må lære hele tiden. Og din lærelærer er fra Harvard. Møt Josh Brand.

  Les mer
  Josh Brand Videoshot
 • GELx 2017: Ansattreisen fra ansettelse til oppsigelse

  GELx 2017: Norske ledere med skylapper mot digital fremtid

  9 av 10 norske ledere mener at de har den kompetansen som kreves blant sine medarbeidere. Enten er dette meget gode nyheter, eller - mer sannsynlig - et utslag av manglende innsikt i hva som kreves når digitalisering og automatisering skyter fart.

  Les mer
 • Slik skal Ruter møte Uber

  «Jeg skjønte ikke hvordan helikoptre fungerte, så jeg kjøpte en modell i 1.000 deler og satte det sammen for å finne det ut», forteller Ruters toppsjef Bernt Reitan Jenssen. «Teknologi er morsomt!»

  Les mer
  Bernt Reitan Jenssen Ruter Thumb
 • Nordiske virksomheter forventer opp mot 20 prosent automatisering innen fem år

  Arbeidslivet endrer seg dramatisk som følge av den digitale revolusjonen, ofte referert til som "Den fjerde industrielle revolusjon". Fremtidsforskere mener at innen 2030 kan så mye som halvparten av alle jobber, bli berørt i en eller annen grad på grunn av den teknologiske utviklingen. En fersk rapport fra HR Norge og EY peker på utfordringer dette reiser.

  Les mer
  Hr Nordic Survey Thumb
 • HR teknologi

  Roboter – og jobbene vi elsker å hate

  Når vi tenker på arbeid gjør vi det ofte innenfor rammen av yrkene vi har. Du er en programmerer, en konsulent eller en advokat. Men når vi definerer oss selv med utgangspunkt i bestemte jobber gjør vi det unødvendig vanskelig å endre oss i takt med at arbeidet gjør det. Samtidig blir ny teknologi, som kunstig intelligens og roboter, mer truende enn de trenger å være.

  Les mer
  Robot Vanne Blomster