Artikler med taggen "Even Bolstad" ( 33 treff )

 • Ukeavisen Ledelse: Skeptisk til formalisering av teamsamtaler

  Organisasjonspsykolog Reidulv Dyrkorn fra Senter for lederveiledning, tidligere avdelingsdirektør ved AFF, har tatt til orde for at teamsamtalen må bli like viktig som medarbeidersamtalen, skriver Ukeavisen Ledelse. Han ønsker også en formalisering av teamsamtalen på lik linje med medarbeidersamtalen.

  Les mer
  logo-ukeavisenledelse
 • Her er HR Competency Study 2015

  HR Norges medlemmer er blant de første som får ta del i funnene i RBL og Dave Ulrichs syvende Human Resource Competency Study, Gikk du glipp av det direktesendte medlemsmøtet? Du kan se opptaket og laste ned presentasjonen her.

  Les mer
  HRCS 2015-10-30 thumb
 • 4 myter skapt av streiken i Norwegian

  Rundt streiken i Norwegian florerer en rekke påstander og myter. Daglig leder Even Bolstad i HR Norge avliver brutalt og nådeløst 4 av dem:

  Les mer
  Norwegian 738-8811 thumb
 • ​Historisk frislipp av talent – er vi klare til å ta i mot?

  Den dårlige nyheten: Tusenvis av høyt kompetente arbeidstakere mister jobben. Den gode nyheten: Vi har et historisk frislipp av talent. Utfordringen: Er vi klare for frilanssamfunnet?

  Les mer
  160224 Hrn Sunset People Sun Men Cco Thumb
 • Finansavisen: Historisk frislipp av talent

  En kronikk i Finansavisen, skrevet av Even Bolstad, HR Norges daglige leder, tar for seg en ny trend i arbeidsmarkedet: frilanssamfunnet.

  Les mer
  160224 Hrn Pk Finansavisen Historisk Frislipp Av Talent Banner
 • DN: Even Bolstad på nattbordet

  Dagens Næringsliv sjekket nattbordet til HR Norges daglige leder Even Bolstad.

  Les mer
  even bolstad
 • – ​Ser ikke noe særlig kritikkverdig i TV2s nedbemanning

  – Jeg har ikke sett ting jeg oppfatter som særlig kritikkverdig i TV2s nedbemanning, sier HR Norge-sjef Even Bolstad til Ukeavisen Ledelse i en kommentar knyttet til et oppslag om TV 2s kompetansekartlegging og nedbemanning.

  Les mer
  2017 01 06 Ukeavisen Ledelse Tv2S Nedbemanning
 • Samler kreftene for Vestlandets arbeidsliv

  Bergen / Oslo (24.02.17) – Arbeidslivet er i stor forandring. Nedbemanning, omorganisering og digitalisering er bare tre av stikkordene for endringene som skjer. I alt dette har en ofte undervurdert kollega en viktig rolle: HR-sjefen. Nå får hun sin egen organisasjon i vest.

  Les mer
  Hrn Vest Styret
 • Vår kvinne i Bergen: HR Norge Vest er i gang

  ​HR Norge har etablert en lokalavdeling i Bergen. Kathleen Offman Mathisen er valgt som første styreleder i organisasjonen. – Dette er en viktig strategisk satsning for oss, sier daglig leder Even Bolstad i HR Norge.

  Les mer
  Kathleen Offman Mathisen Thumb
 • Dagens Perspektiv: – Erna kommer til å oppleve mer motstand

  Nå kan det bli enda mer støy på arbeidslivsområdet enn dersom Ap hadde vunnet valget, hevder HR Norge-sjef Even Bolstad.

  Les mer
  2017 12 09 Dagens Perspektiv Erna Møter Motstand Toppbanner
 • Ledernytt: Slik blir oppsigelsen enklere for alle parter

  Sitter du i den ubehagelige situasjonen hvor oppsigelse er et faktum?

  Les mer
  2017 26 09 Ledernytt Oppsigelse Skjerdump
 • DN: Kampen om de kvinnelige talentene

  Mange bedrifter jobber knallhardt for å få frem kvinnelige lederkandidater. I tillegg rekrutterer de fra hverandre. Særlig i de bransjene og med de utdanningene hvor kvinnene er underrepresentert er kampen for å beholde talentene tøff. Ikke minst gjelder det innenfor teknologi.

  Les mer
 • Ukeavisen Ledelse: Nå tar Støre tydelig ansvar i Giske-saken

  Støre fremstår nå som forbilledlig ryddig, sier Even Bolstad i HR Norge til Ukeavisen Ledelse. Han fremstår balansert, tydelig empatisk men samtidig med integritet nok til ikke å henge seg på alle som roper «korsfest korsfest». Han virker å drive frem gode faktaundersøkelser, tar tydelig lederansvar samtidig som har virker å ivareta omsorgsansvaret også for den som får anklager rettet mot seg på alvor.

  Les mer
  Ukeavisen 05 01
 • Personal eller HR - hva er forskjellen?

  ​Det startet med bedriftens velferdskontor. Så ble det personalavdeling, og nå erstatter norske bedrifter personalavdelingen med HR. Hva betyr endringene for de ansatte?

  Les mer
 • Telenor alene om tidsbegrensede kontrakter

  DN har denne uken hatt fokus på Telenor og hvordan virksomheten sikrer gjennomløp i stillinger som er særlig viktige i talent pipeline - helt opp i toppledelsen.

  Les mer
  Telenor Ledergruppe
 • E24: Viktig å kunne stå i usikkerhet

  En av de viktigste egenskapene fremtidige ledere vil ha, er evnen til å kunne stå i usikkerhet, sier daglig leder Even Bolstad i et intervju med E24.

  Les mer
  Even Bolstad2 medium
 • Arrangement ( 16 okt )

  Når jobben ryker – hvem ryker med den?

  Åpent møte med lansering av ALX Høst 2018: Stemmer oppfatningen «folk flest» har om egen mulighet for å få jobb med hva virksomhetene opplever?

  Les mer
  Haraldogeven Fb
 • Finansavisen: Aldersmas blir selvoppfyllende profeti

  En fersk undersøkelse viser at "alle" mener det er umulig å få seg ny jobb etter fylte 55 år. - Dette er blitt en selvoppfyllende profeti, sier Even Bolstad i HR Norge

  Les mer
  Finansavisen 10 10 18
 • VG: Lønn som fortjent

  Vil du ha høyere lønn? Start med å prestere på det som er viktig for virksomheten din og vise ekstrarolleatferd, var HR Norges første bud da VG ba om råd på vegne av sine lesere.

  Les mer
  Vg Thumb
 • Ledelse

  Endringstrykket i offentlig sektor må opp

  Offentlig sektor står i endring. Virksomheter som Vinmonopolet, Lånekassen og Skatteetaten går i front. Men mange steder går det ikke fort nok. Endringstrykket er for lite og prosessene er for langdryge.

  Les mer
  Even Video Nyhetsbrev
 • Hva som skal til for å få en HR jobb

  HR er et attraktivt arbeidsområde. Det betyr at det er mange om beinet når det er ledige jobber. Senest opplevde Gran kommune en strøm av søkere da de hadde ledige stillinger som HR konsulent og HR sjef. Ringerikes Blad og avisen Hadeland ba om kommentar fra HR Norge på hvorfor det er så mange som konkurrerer om HR stillinger.

  Les mer
  Even Bolstad Medium
 • Svikt på elementær arbeidsrett gir omdømmetap

  Hver sommer fokuserer LOs arbeidspatrulje på virksomheter som ikke har ting i orden. Men det er ikke bare gatekjøkkeneiere som svikter. Også helt til topps i Oslo kommune glipper det.

  Les mer
  Astri Rosenquist
 • Hvordan skaffe deg jobb som 50+

  Fra du er 55,7 år gjelder det å klore seg fast der du er, uansett hvor god og anvendelig du selv mener du er. Sånn tror de fleste av oss at yrkeslivet er. En fersk undersøkelse HR Norge og Kantar TNS har utført, viser at nordmenn etter denne alderen vurderer det som nærmest umulig å få jobb.

  Les mer
 • Helsefarlig livsglede

  En av fem yrkesaktive føler seg stresset hele tiden, viser ny undersøkelse. En av fire ønsker mer balanse i livet. Mye tyder på at vi lever med krysspress jobb-familie-oss selv, sier Even Bolstad, daglig leder i HR Norge til Dagbladet. Vi lever i et tokarrieresamfunn og forventes å prestere på alle fronter – samtidig. For mange bli det rett og slett for krevende. Særlig hvis vi ikke tar vare på helsen vår.

  Les mer
  Dagbladet Helse Toppbanner Ny2
 • Kan gå utover de svakeste i arbeidslivet

  Dagens Perspektiv 11. oktober: De fleksible organisasjonsformene som er på full fart inn i det norske arbeidslivet gir mange muligheter, men kan gå på bekostning av de mest sårbare, advarer leder i HR Norge.

  Les mer
  Even Bolstad Presse1
 • Slik presses eldre ut av jobb

  Dagbladet 23.10.19: Flere eldre må jobbe lenger, men bare fire av ti 67-åringer er fortsatt yrkesaktive. De neste ti årene vil antallet fulltidspensjonister i Norge øke med 30 prosent.

  Les mer
  Presse Dagbladet 23 10
 • Arbeidsrett

  Vil gjøre arbeidsmiljøloven mer uknotete

  Arbeidsmiljøloven er unødvendig knotete, sier Even Bolstad i HR Norge til NRK. Det er en av grunnene til at den brytes, hele tiden. Mange klarer seg selv og kan få videre rammer. Fokuser heller enda mer på å følge opp at de som virkelig trenger det ikke utsettes for utbytting og uforsvarlig arbeidsmiljø, sier daglig leder Even Bolstad i HR Norge i intervju med NRK.

  Les mer
  Norske Lover
 • Vil gjøre arbeidsmiljøloven mer uknotete

  Arbeidsmiljøloven er unødvendig knotete, sier Even Bolstad i HR Norge til NRK. Det er en av grunnene til at den brytes, hele tiden. Mange klarer seg selv og kan få videre rammer. Fokuser heller enda mer på å følge opp at de som virkelig trenger det ikke utsettes for utbytting og uforsvarlig arbeidsmiljø, sier daglig leder Even Bolstad i HR Norge i intervju med NRK.

  Les mer
  Norske Lover
 • Slår tilliten vår sprekker?

  Verden polariseres, institusjonene svikter og mange søker tilflukt i ekkokamrene sine. Makt forskyves, noen føler seg truet og midt oppe i dette skal vi bli agile, smidige, dele informasjon, jobbe sømløst og agilt. Hva skjer med tilliten midt oppe i alt dette? Holder lovgivningen følge? Og klarer HR å gjøre sitt for at alle trekker i samme retning? Her er Even Bolstad sin åpning av HR Forum 2019

  Les mer
  Even Video Nyhetsbrev Ny
 • Fylla har skylda – eller er det ledelsen?

  Hva hindrer ledere i å ta utfordrende samtaler? Hva gjør du dersom uakseptabel atferd er blitt til akseptabel atferd? Daglig leder Even Bolstad i HR Norge gjestet for en tid siden AKAN sin podcast #TaPraten, sammen med Elin Ørjasæter, Høyskolen i Kristiania og Camilla Lynne Bakkeng, Akan Kompetansesenter.

  Les mer
  Akan Podcast Thumb
 • Norske toppledere: Tilbud om etterutdanning svikter

  HR Norge har hatt samtaler med toppledere i Norges største selskaper. Vi spurte blant annet om hva som opptar dem, og hva de bekymrer seg over.

  Les mer
  Dagsavisen 2
 • Vurderer å bytte navn for å få jobb

  Henri Kugler vurderer å bytte navn for å få seg jobb. Han er vitenskapsjournalist og har mottatt priser for arbeidet sitt, og er villig til å ta «alt» for å komme innenfor arbeidsmarkedet. Etter over hundrede søknader sitter han igjen med ett intervju, som servitør i kaffebar. – Men jeg fikk den nesten!, sier han i et intervju i Budstikka.

  Les mer
  Even Bolstad Presse Toppbanner
 • Flinke fagfolk er ikke nødvendigvis gode ledere

  Det at du er en god nerd gjør deg ikke automatisk kvalifisert som god leder. For å bli god i ledelsesfaget må du ha andre kvaliteter i tillegg, skriver daglig leder Even Bolstad, HR Norge i bloggpost på digi.no

  Les mer
  Nerd Toppbanner