Artikler med taggen "HR" ( 13 treff )

 • Strategisk HR

  Hvordan bli god innen HR

  Her får du første artikkelen i en artikkelserie fra Professor Nick Holley hvor han omtaler ti trekk som karakteriserer hva som skal til for å bli god i HR. Artikkelserien gir deg innsikt i alle stegene som skal til for å drive forretningsorientert HR.

  Les mer
  HR gull
 • Strategisk HR

  Et ansvarlig og nysgjerrig HR

  Her får du artikkel 6 og 7 i en artikkelserie fra Professor Nick Holley hvor han omtaler ti trekk som karakteriserer hva som skal til for å bli god i HR. Artikkelserien gir deg innsikt i alle stegene som skal til for å drive forretningsorientert HR.

  Les mer
  Nysgjerrig Hr
 • Organisasjonsutvikling

  Organisasjonspolitikk og effekten av HR-tiltak

  Her får du artikkel 8 og 9 i en artikkelserie fra Professor Nick Holley hvor han omtaler ti trekk som karakteriserer hva som skal til for å bli god i HR. Artikkelserien gir deg innsikt i alle stegene som skal til for å drive forretningsorientert HR.

  Les mer
  organisasjon
 • HR Norges Lederpris 2017 til Marianne Andreassen, Statens lånekasse for utdanning

  Oslo, 15. september 2017 - Hva skal til for å gjøre Norge konkurransedyktig i en digitalisert, global virkelighet? Et av svarene er en sterk, endringsvillig og fremtidsrettet offentlig sektor. HR Norge gir i år den høyt hengende HR Norges Lederpris til toppleder for Statens lånekasse for Utdanning, Marianne Andreassen.

  Les mer
  Marianne-Andreassen
 • Professor Ståle Einarsen: — Angloamerikansk HR-praksis skaper #metoo-dilemma

  HR slik det i dag praktiseres i store deler av arbeidslivet kan komme på kollisjonskurs med norsk sedvane og lov. Dilemmaet blir tydeligere i lys av den siste tidens #metoo-fokus.

  Les mer
  Staale Einarsen Foto Uib Thumb Edited
 • Dette blir HR-trendene i 2018

  HR Norge sier i et intervju med Dagens Perspektiv at det er ingen tvil om at digitaliseringen har gjort sitt inntog i HR, og ingenting tyder på at den raske utviklingen stanser. Men den byr på noen nye utfordringer rundt blant annet kapasitet og etiske spørsmål.

  Les mer
  Hrtrender
 • Personal eller HR - hva er forskjellen?

  ​Det startet med bedriftens velferdskontor. Så ble det personalavdeling, og nå erstatter norske bedrifter personalavdelingen med HR. Hva betyr endringene for de ansatte?

  Les mer
 • Nye forventninger til HR

  Den amerikanske professoren Rita Gunther McGrath er kåret til en av verdens mest innflytelsesrike personer innen strategi og innovasjon. Hun har stor interesse for samfunnsutvikling og organisasjonsutvikling, og hvordan disse to virker sammen. I dette intervjuet forteller hun litt om de viktigste trendene hun mener vil påvirke HR i tiden som kommer.

  Les mer
  Fremtiden Hr
 • Ukeavisen ledelse: HR, teknologi og strategi i skjønn harmoni

  – Når HR-oppgavene automatiseres kommer arbeidstakere til å bli den viktigste ressursen. Og mennesker er dyre, så det er klart at man trenger å jobbe strategisk riktig, sier Even Bolstad i HR Norge.

  Les mer
  Ukeavisen 07 09 18 Thumb
 • HR – virksomhetens største sikkerhetsrisiko?

  De siste årene har vi jobbet mye med IT-sikkerhet. Jeg er overbevist om at 2019 blir året vi snakker om personsikkerhet. Men HR er ikke tilstrekkelig på ballen. Alt for ofte overlates hele sikkerhetsutfordringen til sikkerhetsansvarlig. Kanskje er HR virksomhetens største sikkerhetsutfordring, utfordrer Anders Rimstad, CSO i Aker ASA og tillitsvalgt i Næringslivets Sikkerhetsråd.

  Les mer
  Sikkerhet Ny 1
 • Sannhetens øyeblikk for HR

  — Når jeg går inn i en HR-avdeling i dag er det som å komme inn i et antikvariat, spissformulerer Peter Hinssen. — Totalt ikke datadrevet.

  Les mer
  Peter Hinssen Topbanner
 • Organisasjonsutvikling

  HR rigget for fremtiden

  Gikk du glipp av Olav Hypher sitt foredrag på HR Forum 2019 der han snakket om hvordan NRK rigger HR for fremtiden, da kan du se dette her.

  Les mer
  Olav Hypher Video
 • Arrangement ( 2 sep - 3 sep )

  Personvern for HR

  Personvern for HR vil ta for seg arbeidsgiveres plikter, rettigheter og muligheter i den praktiske hverdagen. Kurset vil gi deg en oversikt og praktisk innsikt i personvernreglene ved typiske prosesser i et ansettelsesforhold.

  Les mer
  Thomasog Helene Fb