Artikler med taggen "HR Forum 2016" ( 19 treff )

 • Gjør deg klar til HR Forum 2016 – forbered deg på fremtiden

  Vi gir deg de siste trendene, fantastiske foredrag og unike nettverksmuligheter. Den røde tråden i år vil kretse rundt nye arbeidsformer, ledelse i den digitale tidsalder, smidige organisasjoner og fremtidens arbeidsliv. Skal din virksomhet lykkes i fremtiden må organisasjonen ha endringsevne, smartness og høy fart.

  Les mer
  Hr Forum 2016
 • Ridderen av moderne stress: — Kvitt deg med 1/3 av lederne dine

  — Bare en tredjedel av dagens ledere har det som trengs for å lede i det nye arbeidslivet som vokser frem, sier Sir Cary Cooper. — En tredjedel kan du trene opp, den siste tredjedelen vil aldri komme dit, så du bør kvitte deg med dem.

  Les mer
  Cary Cooper Thumb
 • Den canadiske rakettforskeren som løste den norske gåten

  — Jeg prøvde å si hei til folk i køer og på bussholdeplassen, men de ble redde og skeptiske og snudde seg bort. Så gikk jeg en tur i fjellet. Da sa alle «hei» til meg. Det var ganske forvirrende, sier Julien S. Bourrelle. Den canadiske rakettforskeren har dekodet de særnorske sosiale normene, og forteller om dem i sine bøker og foredrag.

  Les mer
  Julien Bourrelle Thumb2
 • ​Studentsommer? Det er nå du skal tenke de lange tankene

  I fjor arrangerte HR Norge for første gang en essaykonkurranse for HR-studenter. Vinneren fikk delta på, og ble presentert på vår flaggskipkonferanse HR Forum. Snart utlyser vi årets konkurranse, og kanskje det blir du som står på scenen på HR Forum som beste essayist i november?

  Les mer
  Deep Thoughts Ccby20 Flickr Claudio Matsuoka Thumb
 • Glad i å skrive? Ditt essay kan gi gratisplass på HR Forum 2016

  Hvis du studerer HR i dag er du halvveis i karriéren din i 2036. Men hvordan ser jobben din ut? Hvordan vil HR endre seg de neste 20 årene? Det er vanskelig å spå, særlig om fremtiden. Men formulerer du dine tanker om den fjerne fremtid på en faglig god og inspirerende måte, kan det ligge en spennende mulighet for deg i den nære fremtid.

  Les mer
  I Stock 77422965 Essay Studentprisen Oppslag
 • ​Vil du spise lunsj med mannen bak «Lunch»?

  I november kan du spise lunsj med skaperen av tegneserien «Lunch», serien som tar arbeidslivet så på kornet at det er blitt satt i gang interne granskninger i norske virksomheter for å finne ut hvem som har lekket detaljene fra siste avdelingsmøte.

  Les mer
  Lunch 232 Thumb
 • Tusenfrydsjefenes hemmelighet: Lar de unge lede seg selv

  Hvordan leder man 700 purunge ansatte, mange i sin første sommerjobb? Hvordan leder man i det hele tatt en generasjon som ikke kjenner et liv uten mobil og internett? Vi dro til Tusenfryd for å få svar.

  Les mer
  Trine Bjonum Og Bjorn Haavard Solli Thumb
 • Slik rir du digitaliseringsbølgen

  Få om noen er rammet hardere av digitaliseringsbølgen enn mediene. Blant de som forsøker å ri den enorme bølgen er VG og Schibsted. Digitalredaktør Ola Stenberg i VG deler noen av mediehusets tanker om utfordringene de, og alle andre, står ovenfor.

  Les mer
  Digitaliseringsbolgen Thumb
 • Når siste mote i HR blir beslutningsunderlag

  — HR er ekstremt drevet av stadig nye moteretninger, mener professor Rob Briner. — I et fagfelt hvor det er vanskelig å måle og sammenligne, lar selv presumptivt jordnære og fornuftige HR-proffer seg forblinde av nye ideer og deres guruer.

  Les mer
  Rob Briner Foto Youtube
 • HR Norges HR-profiler

  Kraftverket i Hafslund

  Hun startet i departementet og fortsatte som personalsjef for Kims og Sætre. I dag jobber hun blant annet med «Kraftverket». Møt ukens HR-profil, Siw Sporstøl i kraftleverandøren Hafslund.

  Les mer
  Siw Sporstol Thumb Wh
 • Hege Skryseth: Slik påvirker digitaliseringen HR og ledelse

  Fakta er undervurdert. Datadrevne selskap leverer i snitt 6 prosent bedre resultater, i følge en undersøkelse fra MIT. Digitalisering er svaret. Spørsmålet er om kompetansen i styret, ledelsen og blant de ansatte er god nok.

  Les mer
  Hege Skryseth Thumb
 • Professor Hernes' dynamiske fortelling om stabilitet (og Lego-klosser)

  I en verden som endrer seg kontinuerlig er stabilitet undervurdert. Professor Tor Hernes’ forskning antyder at skal du være innovativ og skape endring, må du også sørge for stabilitet og ro.

  Les mer
  Tor Hernes Lego People Thumb
 • Konsernfilosof Roger Steare: Digital verden, human ledelse

  Tenk deg et ledermøte i en stor, mektig finansinstitusjon. Agendaen er komplisert og krever tøffe beslutninger. Ved bordet sitter en bestefaderlig figur med briller i et vennlig ansikt. Skjegget er grått. Han smiler varmt før han tar opp dagens første punkt på agendaen: «Hvorfor eksisterer vi?»

  Les mer
  Roger Steare Thumb
 • Hva Heidi Minde lærte om hersketeknikker av «Frank Underwood»

  Utsettes du for hersketeknikker på jobb? Eller er du selv en som hers(k)er med andre? Etter 26 år i Forsvaret vet Heidi Minde litt om hvordan du håndterer det. Og det er kanskje ikke så opplagt som du tror.

  Les mer
  Heidi Minde Thumb V3
 • HRtv: Samtale om lederskap

  Da han begynte som direktør ved Ringerike sykehus var det første han gjorde å spørre de ansatte hvordan de vil ledes. De ansatte svarte, og Per Bleikelia snudde pyramidene. Her møter du vinneren av HR Norges Lederprisen 2016 i en samtale om lederskap med Trude Husebø.

  Les mer
  Trude Huseboe Per Bleikelia Thumb
 • DN: Jeg leder, derfor er jeg

  Filosof Roger Steare (58) er betalt for å stille eksistensielle spørsmål i ledergruppen. Briten er overrasket over at filosofer ikke blir ansatt i norske konserner.

  Les mer
  20161107 Dn Jeg Leder Derfor Er Jeg Roger Steare Hr Forum Thumb
 • HRtv: Roger Steare om humant lederskap i en digital verden

  Ord som "kjærlighet" og filosofer som stiller eksistensielle spørsmål hører ikke hjemme i ledergruppa eller styrerommet. Eller gjør det? Møt Roger Steare, konsernfilosof med kloke tanker om lederskap.

  Les mer
  Hrtv Roger Steare Thumb
 • Dagens Perspektiv: Megatrender i HR

  – 65 prosent av dagens skolebarn kommer til å ende opp i jobber som ikke har blitt oppfunnet enda, sa psykolog Thomas Geuken til Dagens Perspektiv på HR Forum i forrige uke.

  Les mer
  20161104 Dagens Perspektiv Megatrender I Hr Hr Forum Thumb
 • Dagens Perspektiv: Fremtidens læringsarena

  – Alt kan trenes på gjennom spill. Alt fra å snakke med en døende pasient til å bli flinkere til å selge hundemat. Men spillene må være gjennomførte, og laget av folk som kan det, sa psykologspesialist og spillutvikler Gaute Godager til Dagens Perspektiv på HR Forum.

  Les mer
  20161103 Dagens Perspektiv Framtidens Læringsarena Hr Forum Thumb