Artikler med taggen "HR Forum 2018" ( 21 treff )

 • Kunstig intelligens endrer HR-bransjen

  Kunstig intelligens er så kraftig at selv komplekse kognitive oppgaver automatiseres. HR-bransjen er intet unntak. HR-bransjen vil om få år være ugjenkjennelig - mye skyldes kunstig intelligens.

  Les mer
  Morten Goodwin
 • Silvija Seres: — Vi trenger eksentriske ledere med ekstremt mot

  Henry Ford skal ha sagt at hvis kundene ble spurt hva de ville ha, ville de svart «raskere hester». «Det krevde mot å gi dem en automobil i stedet», sier Silvija Seres. «Den type mot er den viktigste ferdigheten en leder kan ha i dag.»

  Les mer
  Silvija Seres Toppbanner
 • Herminia Ibarra: — Lederskap handler ikke om innsikt, men utsikt

  Du kan ikke tenke og lese deg til lederskap. Ledere blir ledere ved å gjøre ting ledere gjør. — At de har selvinnsikt og er autentiske er en konsekvens av hva de har gjort, ikke hva de har tenkt, sier professor Herminia Ibarra ved London Business School.

  Les mer
  Herminia Ibarra Nyhetsbrev
 • Bærekraftsdoktorene: Hvordan omskape til en bærekraftig fremtid uten å miste fokus på nåtiden?

  «Trøste og bære», stønnet HR-direktøren, uvitende om at hun beskrev en viktig del av jobben sin når den grønne bølgen skyller gamle forretningsmodeller ut i plasthavet og gir plass for nye, bærekraftige løsninger. «Bærekraft handler om folk», sier Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen. «Folk, HR og ledelse.»

  Les mer
  Jorgensen Tynes Pedersen Toppbanner
 • Når din virksomhets overlevelse er avhengig av barnas ønskeliste

  — Hvis vi ikke greier å komme oss inn på ønskelisten til ungene er vi ferdige, sukker Troels Wendelbo, Legos direktør for «People Operations and Development» på Skype fra Singapore. — Barn er nådeløse kunder, legger han til.

  Les mer
  Lego Toppbanner
 • Nye forventninger til HR

  Den amerikanske professoren Rita Gunther McGrath er kåret til en av verdens mest innflytelsesrike personer innen strategi og innovasjon. Hun har stor interesse for samfunnsutvikling og organisasjonsutvikling, og hvordan disse to virker sammen. I dette intervjuet forteller hun litt om de viktigste trendene hun mener vil påvirke HR i tiden som kommer.

  Les mer
  Fremtiden Hr
 • Legen som vil redde oss fra digital forurensning

  — Hvem er de normale i dag? Er det de som sitter og stirrer inn i telefonen sin eller de som ikke gjør det? Vi er i en kognitiv krise. Vi trenger en omfattende digital detox, sier dr. Imran Rashid.

  Les mer
  Imran Rashid Toppbanner
 • Simon Elvnäs filmet ledere som leder. Det han fikk se var oppsiktsvekkende

  Ineffektiv ledelse koster oss milliarder av kroner. Men ledere ser ikke sin egen ineffektivitet. Simon Elvnäs filmet dem, slik at de fikk se det med egne øyne.

  Les mer
  Ledelse Ny
 • HR Forum 2018

  HR Norge 60 år

  HR Norge har to forgjengere, SPO og NIPA. I år er det 60 år siden Senter for Personal og Organisasjonsutvikling (SPO) ble stiftet og i 2017 var det 50 år siden Norsk Institutt for Personaladministrasjon (NIPA) ble stiftet. I anledning 60-årsjubileet, som vil bli markert på årets HR Forum, har vi satt sammen en historisk tidslinje fra 1967 til 2018.

  Les mer
  Forside Hr Norge 60
 • Kompetanseutvikling for digital transformasjon i Telenor

  Digitalisering vil endre samfunnet fundamentalt og kreve tilgang til ny kompetanse både innenfor eksisterende og nye forretningsområder. Endringene i samfunnet og nye kompetansebehov vil påvirke fremtidens karrierevalg, og vi vil se at flere ansatte har flere karrierer.

  Les mer
  Digital Transformasjon 2
 • De underliggende mekanismene i ledelse

  All ledelsesforskning viser at god ledelse handler om relasjoner. Ikke bare gode relasjoner, men at lederen tør å stå i relasjoner til sine medarbeidere på godt og vondt. Men liv og lære er to forskjellige ting. – Det er for mange pyser der ute, sier Lisa Vivoll Straume. – Lederpyser.

  Les mer
  Lisa Straume Thumb Edited
 • Einar Øverenget: «Du vinner ingen nobelpris ved å følge reglene»

  «Ledelse innebærer ansvar, blant annet gjennom ansvarliggjøring av dine medarbeidere», sier Einar Øverenget i dette intervjuet. Og i vår tid nærmer vi oss et dilemma: «Hva om medarbeideren er en algoritme?»

  Les mer
  Einar Overenget Oppslag M Platon
 • Neil Jacobsohn: Hvordan blomstre i en «perfekt storm»?

  – Endringene som foregår i dag skjer i en skala og en fart verden aldri har sett før, starter han. – Det påvirker alt, individer, virksomheter – hele menneskeheten. Det er en «perfekt storm».

  Les mer
  Neil Jacobsohn Thumb
 • Herminia Ibarra: "Act like a leader"

  Professoren har noen radikale observasjoner som sannsynligvis vil rokke ved hele pensumet i lederutviklingsprogrammet din virksomhet kjører lederne gjennom.

  Les mer
  Herminia Ibarra Oppslag
 • Konkurransefortrinnene som forsvant!

  Vi har alle sett historien utspille seg. En virksomhet opplever fenomenal suksess, lederen profileres som et prakteksempel i media. Så, på en eller annen måte, støter virksomheten på problemer. Konkurrenter stjeler kunder, marginene krymper, investorer klager, ledere må gå og til slutt forsvinner virksomheten.

  Les mer
  Rita Mc Grath 2018 2
 • Jacob Schrams drøm, verdens største rebranding og en fersken

  — Business er som en fersken, sier Circle Ks eks-toppleder Jacob Schram. — Og det er den kjedelige, grå kjernen som sikrer ny vekst.

  Les mer
  Jacob Schram Oppslagsbilde Nyhetsbrev
 • Nå er det bevist: Fornøyde ansatte gir høyere avkastning

  Alex Edmans slår 28 år med harde data i bordet, og gjør det helt klart: det lønner seg å være god.

  Les mer
  Alex Edmans Thumb
 • Gjør deg klar for HR Forum 2018

  Det kommer flere verdensstjerner til HR Forum i år. Her får du innblikk i hvem noen av disse er og hva de skal snakke om. Foredragsholderne er som alltid håndplukket for best å dekke de aktuelle temaene som er valgt til årets konferanse.

  Les mer
  Hrf 2018 Artikkel
 • HR Forum - en av Europas viktigste HR konferanser

  Temaet for årets konferanse er «Den menneskelige faktor». Konferansen byr som alltid på to dager med dyktige forelesere og interessante case fra ledende virksomheter og fagmiljøer i inn- og utland.

  Les mer
  Havard 2
 • Takeaways fra HR Forum 2018

  HR Norges flaggskipskonferanse HR Forum ble arrangert 7-8. november på Fornebu, med mange fornøyde deltakere. HR Norge fyller 60 år i år, og det skulle markeres ved å dra på litt ekstra!

  Les mer
  Takeaways Hrf 2018 Toppbanner
 • Organisasjonskultur

  Sosiale formål motivert av frykt for omdømmetap

  ​Mange virksomheter har lenge overfokusert på profittøkning som selve formålet til virksomheten. Dersom de har jobbet med samfunnsansvar eller medarbeidertilfredshet har det gjerne vært motivert av frykt for omdømmetap.

  Les mer
  Alex Edmans Video Thumb