Artikler med taggen "HR i kommunen" ( 7 treff )

 • I stormens øye – kommunesammenslåing i et HR-perspektiv

  Det blir en travel høst i Sandefjord. Ikke minst for organisasjons- og HR-sjef Magne Eckhoff. Den 1. januar blir tre kommuner til én. — Akkurat nå er det lite rom for vyer og visjoner i HR-avdelingen, sier Eckhoff. — Nå handler det om praktisk hverdag. Som at folk får lønna si den 15. januar.

  Les mer
  Hurricane Isabel From Iss Wikipedia Cc20
 • Fra mistillit og byråkrati - til tillit og resultater

  Ikast-Brande kommune i Danmark har tatt personal-, velferds- og samfunnsmessige utfordringer på alvor og bestemt seg for å løse disse på en utradisjonell måte. Kommunen har fremsatt en rekke spennende initiativer for å fremme en innovativ og løsningsorientert kultur. For dette arbeidet ble de tildelt HR-prisen 2015 utdelt av DANSK HR.

  Les mer
  Nokkelen Til Suksess
 • Arbeidsgiverpolitikk: Hva du kan lære av Stine i Asker kommune

  Asker skal være mulighetenes kommune, i følge deres egen visjon. Da Stine Førlie begynte å jobbe der fikk hun muligheten til å lede et prosjekt som skulle revidere kommunens arbeidsgiverpolitikk. Her er historien om hvordan man skaper en levende AGP – en som virker, og brukes i det daglige arbeidet.

  Les mer
  Stine Førlie Asker Kommune Thumb
 • Hvordan HR hjalp Molde kommune med å finne balansen

  Molde kommune har de siste årene snudd underskudd til overskudd. Veien fra fiasko til suksess startet med å rydde i eget reir. «Alt jeg sier til våre ledere skal jeg ha prøvd selv», sier personal- og organisasjonssjef Mette Jane Holand.

  Les mer
  Mette Jane Holand Thumb
 • Talkshop utfordrer frasen «motstand mot endring»

  I kommunene finner vi mange satsinger og eksperimenter som bidrar til nytenkning på et helt annet nivå enn det vi ofte ser i privat sektor. I Fredrikstad kommune er Talkshop nytenkingen som skal bidra til å løse blant annet heltids-deltids problematikken.

  Les mer
  Fredrikstad Kommune
 • Rådmennene flykter

  1 av 5 rådmenn ser det som usannsynlig at de er i stillingen om ett år. Det er et veldig høyt tall og tyder på at rådmannsstillinger er en uriaspost, sier daglig leder Even Bolstad i en kommentar til Kommunal Rapport - referert i NRK Dagsnytt og gjengitt en lang rekke lokalaviser i hele landet.

  Les mer
 • Ledelse

  Medarbeiderundersøkelse i et ledelsesperspektiv

  Linda Lai er faglig arkitekt bak medarbeiderundersøkelsen 10-FAKTOR. Hun setter undersøkelsen inn i et større lederperspektiv og forteller hvordan ledere kan bruke undersøkelsen til målrettet utviklingsarbeid.

  Les mer
  Medarbeiderundersokelse Toppbanner