Artikler med taggen "HR-profilen" ( 29 treff )

 • HR Norges HR-profiler

  Torbjørn Buer: Å se seg selv utenfra, og andre innenfra

  Kirkens Nødhjelp var i krise. Men hanen måtte gale tre ganger før Torbjørn Buer forstod at han var redningsmannen. — Mirakel? På et overordnet plan er hele menneskeheten et mirakel, sier ukens HR-profil.

  Les mer
  Torbjørn Buer Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Rhondas reise fra HRs ville vest til HR-direktør for russisk milliardær i Brooklyn. Neste stopp: Norge?

  Da Rhonda Moore besøkte Norge for første gang i 2011, ble hun forelsket. Det har ikke gått over. «Jeg har vært i 19 land. Men da jeg kom til Norge var det første gang jeg følte meg hjemme. Bare jeg tenker på Norge slår hjertet mitt fortere. Jeg drømmer om en dag å flytte hit og jobbe her.»

  Les mer
  Rhonda Moore Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Fra revisjon til lederutvikling: Eva byttet kalde tall med varme ledere og hotte trender

  Det viktigste for topp- og HR-ledere i dag er hvordan virksomheten skal restruktureres. Hierarki funker ikke lenger. Hva som funker? Det er komplisert, som det heter på Facebook. En som vet mer enn de fleste er lederutvikler Eva Gjøvikli. Her er månedens HR-profil.

  Les mer
  Eva Gjovikli Foto Paal L Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Tommy tok en master for å vise at lean virker. Beviset uteble, men troen lever

  Tommy Johansen ville bevise at lean var årsaken til resultatforbedringen i NAV-kontorer i Hordaland. Så han skrev en masteroppgave om lean. Men han fant ingen vitenskapelig sammenheng. «Troen lever videre», sier assisterende fylkesdirektør i NAV Hordaland. Her er månedens HR-profil.

  Les mer
  Tommy Johansen Nyhetsbrev
 • HR Norges HR-profiler

  Ingar Skaug: Veien fra Hopalong Cassidy, via SAS og Wilhelmsen til pensum i ledelsesstudier

  71 år gammel kan vår HR-profil se tilbake på en lederkarriere som er gått inn i lærebøkene. Eks-konsernsjef i Wilh. Wilhelmsen og den tidligere topplederen i SAS har ledet snuoperasjoner som i dag er pensum ved høyere læresteder. Her er Ingar Skaug.

  Les mer
  Hr Profilen Ingar Skaug Portrett Web
 • HR Norges HR-profiler

  Vidar Lødrup detaljstyrer aldri. Unntatt når han gjør det

  – Jeg har alltid jobbet i komplekse virksomheter, men denne tar kaka, sier direktør HR og administrasjon Vidar Lødrup. Månedens HR-profil er øverste HR-leder i Statens Vegvesen, den viktigste aktøren i en sektor som bare vokser. Likevel er dagens tema konsolidering og nedbemanning.

  Les mer
  Vidar Lødrup Toppbanner
 • HR Norges HR-profiler

  Kari B. Andersen: — Menneskeskjebner går rett i hjerterota mi

  Månedens HR-profil er en presumptivt rå, brutal arbeidsrettsadvokat som gir f… i skjebner så lenge lovens bokstav er intakt og til arbeidsgivers fordel. Bortsett fra at det er så langt fra Kari Bergeius Andersen som det er mulig å tegne et bilde av en personlighet.

  Les mer
  Kari Toppbanner
 • HR Norges HR-profiler

  Lisbeth gjør pensjonskassen rosa

  Lisbeth Andersens egen nære historie bidrar til at det i dag er stor takhøyde for annerledeshet i Kommunal Landspensjonskasse, KLP.

  Les mer
  Klp Lisbeth Sort
 • HR Norges HR-profiler

  Sykepleieren som ble global HR-direktør

  — Min far stilte diagnose på motorer over telefon, basert på lyd, og var både «doktor og psykolog» for de lokale fiskerne, sier Else Karin Æsøy. Selv startet hun som sykepleier. I dag er hun øverste HR-leder i Vard. Her er månedens HR-profil.

  Les mer
  Else Karin Esoy Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Månedens HR-profil: Da Lise så lyset

  En ekskursjon hun ikke var med på fikk Lise til å se lyset. Det endte med en doktorgrad i biomedisinsk optikk. Møt månedens HR-profil, Tekna-president og NTNU-professor Lise Lyngsnes Randeberg.

  Les mer
  Lise Lyngsnes Randeberg Toppbanner
 • HR Norges HR-profiler

  Samya Halim (31) leder 200 oljearbeidere: — «Annerledes» er livet mitt i et nøtteskall

  – Jeg har aldri vært med i et styre før, så dette blir nytt for meg, forteller HR Norges nye styremedlem Samya Halim. Samya er ikke norsk, hun er ung, hun er kvinne. Mangfold helt etter boka, altså. Dessuten er hun sjefen til 200 av de tøffeste folka i olja. Her er månedens HR-profil.

  Les mer
  Samya Halim Oppslag 3
 • HR Norges HR-profiler

  Hvordan Hilde hyrer bærekraftige bønder som skal «skille melk fra Oboy» i Nordsjøen

  Bærekraft er et av oljebransjens viktigste «godord» for tiden. Vår HR-profil Hilde Kristoffersen oppfordrer industrien til å tenke bærekraft også når det gjelder rekruttering, med den siste store nedturen i bransjen friskt i minne.

  Les mer
  Hilde Kristoffersen Oppslag
 • Her får du de 5 mest leste sakene på hrnorge.no hittil i år

  Før vi tar sommerferie gir vi deg noen høydepunkter å lese på gjennom sommeren. Vi kommer tilbake med mer nytt og nyttig lesestoff i august. I mellomtiden kan du utforske hrnorge.no og se hva vi allerede har av nyttig HR-relatert innhold.

  Les mer
  Sommer 2 2017
 • HR Norges HR-profiler

  Johnny sitter ved spakene for HR i det største forskningsinstituttet du aldri har hørt om

  Han har vært i krigen, han har omstilt Forsvaret, utviklet ledere, drevet HR i helsevesenet og kan når som helst overta spakene på flyet du sitter på. Men alt det der ble for kjedelig for Johnny Olsen. Det er mye mer spennende å jobbe med HR blant forskere på mat og fisk.

  Les mer
  Johnny Olsen Dc 9 Oppslag 1850X704
 • HR Norges HR-profiler

  Hvordan en venn, en bestemor, kong Harald og jakten på lykke brakte Thu Ha til Norge

  - Norges problem er at de ikke har noen problemer, sier Pham Thu Ha underfundig. Den unge, smarte jenta fra Vietnam valgte likevel Norge og BI da tre universiteter verden over tilbød henne gratisplass. «Fordi norske ledere leder med hjertet.»

  Les mer
  Pham Thu Ha Oppslag 1850X704
 • HR Norges HR-profiler

  Benedicte Teigen Gude: Sjøforklart HR-topp på verdens tak

  Hun har mastergrad i statsvitenskap med spesialfokus på terror som kommunikasjonsverktøy. Hun har jobbet i etterretningen («men ikke som spion»). Hun klatrer opp på fjell for moro skyld, og har «The Seven Summits» i sikte. Møt månedens HR-profil, HR- og kommunikasjonsdirektør Benedicte Tegen Gude i Wilhelmsen-gruppen.

  Les mer
  Benedicte Teigen Gude Nyhetsbrev
 • HR Norges HR-profiler

  Mangfoldssjefen på Sotra

  Tone Polden Lunde har en jobb ikke så mange andre har. Månedens HR-profil er Norges kanskje eneste rendyrkede sjef for mangfold i næringslivet.

  Les mer
  Tone Polden Lunde Toppbanner
 • HR Norges HR-profiler

  Olav Hypher: Bærekraft, IS og (veldig) Sterk strøm

  Som student tok han ekstrajobb i Telenor. Snart var han globalt ansvarlig for samfunnsansvar. Senere drev han vannkraft i Tyrkia. I dag er han HR-direktør i Statkraft. Møt HR-profilen Olav Peter Hypher.

  Les mer
  Olav Hypher Toppbanner
 • HR Norges HR-profiler

  Lene og livvaktene

  Lene Gaathaug er HR-direktør (CHRO) i Telenor Pakistan og har bodd på hotell i snart halvannet år. Hver gang hun går ut av rommet følger to livvakter henne. I helgene lufter hun ‘gutta’ i åsene utenfor byen. «Jeg kaller dem ikke livvakter, jeg kaller dem ‘sikkerhetsfolka mine’», sier månedens HR-profil.

  Les mer
  Lene Gaathaug Islamabad 1850
 • HR Norges HR-profiler

  Morten Müller-Nilssen: «Det enkleste er å sitte stille»

  Tid er et viktig stikkord for Morten Müller-Nilssen. Så viktig at han har skrevet to bøker om tidsstyring. Paradoksalt nok er han organisasjonsdirektør i landets kanskje mest tidsutskjelte virksomhet: NSB.

  Les mer
  Morten Muller Nilssen Nsb 1850
 • HR Norges HR-profiler

  Siris «Afrika Light»

  Siri gikk fra dotcom til dot-konk i Norge, til Leger uten grenser i Sør-Sudan, via tsunamien i Thailand. Etter en sving innom Sverige er hun nå tilbake i Norge. Nærmere bestemt Coop Norge. Møt dagligvaregigantens nye HR-direktør Siri Sandholt.

  Les mer
  Siri Sandholt Toppbanner
 • HR Norges HR-profiler

  En skapingeniør vender hjem

  Første april kunne Ingrid Riddervold Lorange notere seg for seks måneder i topplederstolen i Siva. En god start i en virksomhet som har hatt oppsiktsvekkende mange lederskifter på få år. Ingrid Lorange er månedens HR-profil.

  Les mer
  Ingrid Lorange 1850X704
 • HR Norges HR-profiler

  Bixi og de intelligente pluggene

  Ordet «pipeline» har en egen betydning i HR, spesielt for de som er opptatt av talentutvikling. For Bixi Kruse og kollegene hennes er «pipeline» først og fremst noe de hjelper kundene med. At hun er der hun er, har sammenheng med oppfinnelsen av noen unike, intelligente plugger.

  Les mer
  Bixi Pluss Smart Plug 1850
 • HR Norges HR-profiler

  Fra datakonsulent til HR-direktør

  Det ble lagt merke til en solid innsats som datakonsulent i Justisdepartementet tidlig i karrièren, som resulterte i headhunting, talentprogram og etter hvert oppdagelsen av HR. Geir Haugstveit, HR-direktør ved OsloMet og nyvalgt styremedlem i HR Norge er månedens HR-profil.

  Les mer
  Geir Haugstveit Foto Paal Leveraas 1850X704
 • HR Norges HR-profiler

  HR-profilen Mette Hopsdal: Artist, salsa og direktør for DNA

  Personaldirektøren ble HR-direktør. HR-direktøren ble Chief HR Officer. CHRO-en ble Chief People Officer. CPO-en ble Chief Culture Officer. Hva blir det neste? Kanskje DNA-direktør? God idé! Møt øverste HR-ansvarlige i Ice, DNA-direktør Mette Hopsdal. Hun er månedens HR-profil.

  Les mer
  Mette Hopsdal 1850X704
 • HR Norges HR-profiler

  Elin Wintermeyer, Orkla: Norsk utenpå, engelsk på innsiden

  Månedens HR-profil fikk sin profesjonelle «voksenopplæring» som konsulent i det barske, engelske arbeidslivet. Overgangen til Norge var tøffere enn hun hadde trodd. — Det er store kulturforskjeller mellom norsk og engelsk arbeidsliv, sier Elin Horn Wintermeyer, senior vice president HR i Orkla Confectionary & Snacks.

  Les mer
  Elin Horn Wintermeyer 1850X704
 • HR Norges HR-profiler

  Kari Bech-Moen: Gründeren som ble konserndirektør i DNB

  Månedens HR-profil er i dag konserndirektør People i et av Nordens største finanskonsern, DNB. Tidligere har Kari Bech-Moen vært med å internasjonalisere et stadig mer diversifisert Telenor. Hun var i Telenor i nesten 12 år og hadde roller både i og utenfor HR.

  Les mer
  Kari Bech Moen 1850X704 3
 • HR Norges HR-profiler

  Humorist og HR-direktør Erik Dale: Humor er undervurdert i ledelse

  Humor er undervurdert som lederverktøy, sier Erik Dale. HR-og kommunikasjonsdirektør i entreprenørselskapet Kruse Smith bør vite hva han snakker om. Humor har vært hans hobby siden han debuterte som Peder fra Froland i Lille Lørdag på midten av 90-tallet.

  Les mer
  Erik Dale 1850X704
 • HR Norges HR-profiler

  Jane Bordal, ny HR-topp i Statens vegvesen: «Nå handler det om å se fremover»

  Hvordan ser arbeidsdagen ut for en kjemiingeniør som er forfremmet til øverste HR-leder i Statens vegvesen? «Jeg vet ikke ennå», svarer Jane Bordal. «Jeg begynte i jobben 1. januar.»

  Les mer
  Jane Bordal