Artikler med taggen "HR-profiler" ( 61 treff )

 • Hvordan Ahus på fem år skapte et av landets mest avanserte, faktabaserte HR-miljø

  -- Styring og utvikling av virksomheten betinger at vi kjenner fakta, også i HR, sier HR-direktør Jan Inge Pettersen på Ahus. -- Og det holder ikke med synsebaserte "fakta", heller ikke fakta som er løsrevet fra resten av virksomhetens virkelighet.

  Les mer
  2015-04-20-092728-Jan-Inge-Pettersen-og-Tor-Martin-Antonsen-Ahus
 • IT-PR for HP-HR

  ​At HR driver med PR er ikke vanlig. Men i IT gjør HPs HR PR. HR-direktøren er ansvarlig for all PR som er knyttet til målet om å bli Norges beste arbeidsplass. - En naturlig oppgave, mener Yvonne Fosser.

  Les mer
  yvonne-fosser-foto-facebook
 • Fra HP til HP-fulle gründere

  ​Anita Krohn Traaseth (42), administrerende direktør i HP Norge blir ny leder av Innovasjon Norge. Krohn Traaseth tiltrer stillingen 15. september.

  Les mer
  Anita Krohn Traaseth
 • HR Norges HR-profiler

  «Det beste (og verste) med jobben min er motstand»

  Marianne Reese Larsen er et av disse menneskene som popper opp overalt og når som helst i databransjen og HR. Enten hun holder foredrag eller engasjerer seg i frivillig arbeid eller deltar i fokusgrupper er hun alltid intenst og behagelig til stede. Helt til hun må haste videre til neste avtale.

  Les mer
  Marianne Reese Larsen thumb 500x390
 • HR Norges HR-profiler

  Da Yvonne sa nei til å overta sjefen sin jobb tok karrieren av

  Yvonne Fosser ble tilbudt jobben til sjefen sin. Hun svarte nei. Det ble starten på en karrierevei som så langt har ført henne til direktørkontoret i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.

  Les mer
 • HR Norges HR-profiler

  For Gjensidiges mester i motivasjon er fleksibilitet den beste belønning

  Jon Hauge Kalsheim er en mester i motivasjon. I hvert fall har han en master. Den bruker Gjensidige til å strømlinjeforme prosessene som leder fram til lønnsjusteringen i januar,

  Les mer
  motivasjonskurven-alder-thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Mette Krogsrud har gått helt til topps i næringslivet. Der er det rom for flere fra HR, viser forskning

  Det finnes mange eksempler på at HR-profesjonelle kan ha en karrierevei som fører helt til en toppsjefposisjon. Mette Krogsrud, adm dir i KornFerry, er en av dem.

  Les mer
  Mette Krogsrud thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Hva HR har til felles med Morgan Freeman? Spør Sarah Riahi

  Sarah Riahi er HR Business Partner i COWI, og gikk til HR fordi hun vil være som Morgan Freeman. Aller helst vil hun være djevelens advokat. Men råd, det gir hun ikke. Unntatt når hun gjør det.

  Les mer
  sarah riahi thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Karam (35) gikk fra avisbud til global HR-leder i Hydro på 15 år

  For 15 år siden var han avisbud. I dag er han med på å transformere Hydros globale HR-funksjon. Møt ukens HR-profil, Karamjit Singh.

  Les mer
  Karamjit Singh thumb 2
 • HR Norges HR-profiler

  Live Leer hele veien fra Apple til Opera

  En mer udannet versjon av Live Leer kunne fort fyrt av et «moren din jobber ikke her». Men til tross for at VP Global HR Opera Consumer iblant irriterer seg over negative utslag av kvinnedominansen i HR, er hun en for dyktig interkulturell balansekunstner til å tråkke i den salaten.

  Les mer
  live-leer-thumb
 • HR Norges HR-profiler

  HR-profilen: Linn nedbemannet mange kolleger i Shell. Så ble hun selv nedbemannet

  «Skal du forstå en annens situasjon fullt ut, må du ta på deg skoene hennes og gå en mil i dem», er det blitt sagt. Linn Häkkinen har hatt mange vanskelige avskjedsintervju med ansatte i Shell. Nylig ble hun selv nedbemannet.

  Les mer
  linn haekkinen toppbanner
 • HR Norges HR-profiler

  Jannicke setter standarden for 2.800 medarbeidere over hele verden

  I Elopak, et norsk selskap med mer enn 50 nasjonaliteter spredt over hele verden, er den globale HR-toppen Jannicke Granviken Woxmyhrs ledestjerne tydelig: «Mennesker verden over trenger å bli sett, hørt og respektert. Det har ingenting med forskjellig kultur å gjøre», fastslår hun.

  Les mer
  elopak-world-thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Kathleen siktet mot å bli bioingeniør. Hun landet i oljen.

  Hvis du kunne velge mellom Mauritius og Bergen, hva ville du valgt? Marie Nathalie Kathleen Offman Mathisen valgte Bergen. Der stråler hun i regnet. Hennes motto som HR-direktør i DOF Subsea? «Det gjelder å holde hodet under vann.»

  Les mer
  kathleen-mathisen-facebook-fallskjerm-thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Øhrn(e)-perspektiv på norsk HR

  HR Norge er 13 år, men ukens HR-profil har jobbet der i 15. Uten ham ville ikke HR Norge vært HR Norge. Hans forskningsfunderte overblikk over det norske HR-landskapet gjør ham til en uvurderlig informasjonskilde. Her er Henrik Øhrn.

  Les mer
  Henrik Ohrn klatrer thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Ketil startet med brannbiler og endte som HR-topp

  Han startet karriéren med å kjøpe brannbiler. I dag slukker han branner selv. Møt ukens HR-profil, HR-sjef Ketil Mjøen i Skien kommune.

  Les mer
  Ketil Mjoen 590x300
 • HR Norges HR-profiler

  Lene hoppet av karusellen på Tusenfryd. Neste uke er hun konferansegeneral for 500 HR-folk fra offentlig sektor

  Etter ni år på Tusenfryd fikk Lene Larssen ansvaret for å arrangere Pensjonskonferansen til HR Norge. Da var pensjon «noe jeg bare hadde hørt om». Ikke rart. Hun var ikke mer enn 24 år.

  Les mer
  Lene Larssen medium
 • HR Norges HR-profiler

  En av tidenes største finansskandaler brakte Merete inn i HR

  Da et av verdens største revisjonsselskap seilte inn i solnedgangen i 2002 som følge av deres involvering i Enron-skandalen, ble restene overtatt av Ernst & Young (nå EY). Arbeidet med å smelte sammen to kulturer var Merete Hverven Bulls vei inn i faget. I dag integrerer hun kulturer mange ganger i året.

  Les mer
  Merete Hverven Bull Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  En gründersjel i en HR-kropp

  — Jeg liker å bygge, sier Marianne Synnes Kaasa. HR-direktøren i Eramet Norway har tidligere vært med å starte opp fem nye virksomheter.

  Les mer
  Hr Profilen Marianne Synnes Kaasa Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Solfrid og Sopra Sterias enkle hemmelighet

  Sopra Steria er kjent for sin evne til å tiltrekke seg og beholde dyktige konsulenter. HR-direktør Solfrid Skilbrigt har selv vært der i 30 år, og hun er ikke alene om det. Her er den enkle hemmeligheten.

  Les mer
  Solfrid Skilbrigt 2016 01 28 9893 Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  HR-profilen Ingolf Voll: «Hvilken jobb jeg har om en uke vet jeg ikke»

  «Hvilken jobb jeg har om en uke vet jeg ikke. Kanskje HR blir byttet ut med noe helt annet.» Det var ordlyden i en epost fra HR-direktør i Gassco, Ingolf Voll. Nå har dommen falt. Hvordan det gikk? Ukens HR-profil forteller.

  Les mer
  Hr Profilen Ingolf Voll Kalsto Foto Øyvind Saetre Gassco Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  En dag i en HR-byråkrats liv

  På vei ut av kontoret kom Bjørn Magnus Jakobsen på at en kollega hadde sin siste arbeidsdag før ferien. Han gikk innom henne i forværelset til statsråden for å ønske god ferie. Da smalt det på den andre siden av gaten. Datoen var 22. juli. Året var 2011.

  Les mer
  160215 Hr Norge Hr Profil Bjørn Magnus Jakobsen Kud 590X300
 • HR Norges HR-profiler

  Slik fikk doktor Flagstad ned sykefraværet med 10 prosent

  Etter fire år som forsker og seks år som rådgiver på arbeidsmiljø kjente Kristin Flagstad at det var på tide å ta steget inn i en operativ HR-rolle. Doktoranden i HMS bidro deretter til at sykefraværet gikk ned med nesten 10 prosent hos den nye arbeidsgiveren.

  Les mer
  160223 Hrn Hr Profilen Kristin Flagstad Foto Iss Thumb
 • «Alle fortjener å ha en god sjef»

  Flytoget har 97,4 prosent kundetilfredshet. Fornøyde kunder forutsetter fornøyde medarbeidere. Det er der HR-direktør Kari Skybak og hennes medarbeidere kommer inn.

  Les mer
  20160309 Hrn Kari Skybak Toppbanner 2
 • Ny og alene i HR: «Ikke smooth selling, akkurat»

  Marthe Bonnerud Økland drømte om å jobbe med global HR i et stort internasjonalt firma. Etter mange søknader og mange avslag fikk hun jobb i et familieselskap hvor fjerde generasjon styrer. «Jeg er kjempeglad for muligheten»​, sier hun.

  Les mer
  20160317 Hrn Marthe B Økland Norrøna Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  ​Cecilie og DNV GL ansatte 790 ledere på fire måneder

  Den 15. mai 2013 er det samling i toppen i DNV GL. En av de første som går opp på scenen er Cecilie Blydt Heuch, Chief HR Officer (CHRO) i selskapet. Hun ser ut over de vel 100 deltakerne og kjenner på den nervøse spenningen i rommet. Ledersamlingen betyr mye for fremtiden til hver enkelt.

  Les mer
  Cecilie Heuch Dnv Gl Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Hallstein var «skap-CHRO» i 22 år før han ble HR-direktør i Nokia

  — Gjennom hele min tidligere karriere var jeg veldig klar overfor meg selv og andre at jeg var administrerende direktør på vent, og at jeg egentlig ville jobbe med HR, sier Hallstein Mørk. Etter mer enn to tiår som toppsjef i HP ble han til slutt utfordret av sin kone:

  Les mer
  Hallstein Mørk Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Alltid beredt

  Hun gikk fra et ungt, innovativt selskap som utfordrer det bestående til et selskap med 250 år lange tradisjoner som i dag utfordres av disruptive krefter. Ukens HR-profil er Tove Selnes, HR-direktør i Storebrand.

  Les mer
  Tove Selnes Toppbanner
 • HR Norges HR-profiler

  Kokketesten

  Når en potensiell ny kokk kommer til ansettelsesintervju hos HR-sjef Fredrik Remmen i restaurantgruppen Olivia, er oppskriften på den første screeningen enkel, men effektiv. Kandidaten får et eple, en skjærekniv og et skjærebrett. Minutter senere vet Fredrik om vedkommende er verdt å bruke mer tid på.

  Les mer
  Fredrik Remmen Toppbanner
 • HR Norges HR-profiler

  Dyveke Hamza: Om å gjete katter og ta vare på talenter

  Norsk arbeidsliv har ikke råd til å gå glipp av talenter, det være seg på grunn av alder, etnisitet eller kjønn, mener Dyveke Hamza. Selv har hun slått seg gjennom to glasstak for å komme der hun er i dag.

  Les mer
  Dyveke Hamza Thumb Haavind
 • HR Norges HR-profiler

  Med Gule Sider fra gyldne tider til sort belte i omstilling

  Bent Hay sa farvel til våpnene og fulgte hjertet inn i HR. Men det ble ikke slutt på mannefallet. De siste 30 månedene har han nedbemannet ti ganger. Det er definitivt slutt på de gyldne tider i de Gule Sider. — Jeg har sort belte i omstilling, smiler HR-sjefen skjevt.

  Les mer
  20160412 Eniro Bent Hay Img 0032
 • HR Norges HR-profiler

  HR langs fjord og fjell

  Etter en nær-døden opplevelse for noen år siden, er Hurtigruten mer vital enn noensinne. HR står sentralt når rederiet skal ansette og begeistre sjøfolkene som holder turistene glade og skuta på rett kurs. Møt ukens HR-profil, Hilde Jordan, HR-manager i Hurtigruten.

  Les mer
  Hilde Jordan Thumb 2
 • HR Norges HR-profiler

  Fra vaskemiddelselger til HR-sjef for pingviner

  Han har lite eller ingen HR-faglig utdanning, men er god til å selge vaskemidler. Likevel fikk han og teamet i 2014 HR-prisen for måten Jotun driver HR. Møt Per Harald Engesæth, pingvinenes egen HR-sjef.

  Les mer
  Hr Profilen Per Harald Engesaeth Pingviner Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Tirils ti tips til deg som er ny i HR

  «Lytt til erfarne fjellfolk», sier de i Turistforeningen. Det er et råd som også gjelder for deg som er ny i arbeidsmarkedet. Tiril Lemaréchal rådførte seg med og lyttet til de rette menneskene og fikk drømmejobben. Her er hennes tips til andre som er nye i HR-rollen.

  Les mer
  Tiril Lemaréchal Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Hvordan Tor (og 52 av hans nærmeste venner) skal få oljebransjen inn i fremtiden

  — Det er viktig å få kvinnene øverst i stokken, sier Tor Arnesen. Han plukker opp det øverste kortet i bunken, snur det, og stikker det inn i midten. Det er kløver dame. Han gjør det igjen. Hver gang er det kløver dame.

  Les mer
  Tor Arnesen W600
 • HR Norges HR-profiler

  ​I en sofa på arkivet

  Frynsegoder florerer ikke i det offentlige. Anne Størseth og hennes kolleger har likevel en fordel ikke mange har i det private: et atombombesikkert hvelv. I det underjordiske hvelvet er det fire etasjer med 150 hyllekilometer arkiver. Velkommen til HR i Riksarkivet.

  Les mer
  Hr Profilen Anne Stoerseth Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Hannes transformasjon: Sidelengs og opp, fra Holmestrand til Rio. Nå transformerer hun HR i Hydro

  Hanne startet sin karriere med å markedsføre valset aluminium. Siden har hun transformert seg selv og sin jobb mange ganger. I dag transformerer hun HR i Hydro. Ukens HR-profil er industrigigantens øverste HR-leder Hanne Karine Simensen.

  Les mer
  20160507 Hanne Karine Simensen Hydro Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  HR, vann og Johan uten land

  Det henger en sky av rotløshet og rastløshet omkring ukens HR-profil. 68-åringen ser ut som en 50-åring, og har utålmodigheten til en 19-åring som venter på at livet skal begynne på ordentlig. Møt Johan F. Jakhelln, fargerik HR seniorkonsulent hos leverandøren av byens viktigste råvare: Oslo vann og avløp.

  Les mer
  Johan J Jakhelln Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Kraftverket i Hafslund

  Hun startet i departementet og fortsatte som personalsjef for Kims og Sætre. I dag jobber hun blant annet med «Kraftverket». Møt ukens HR-profil, Siw Sporstøl i kraftleverandøren Hafslund.

  Les mer
  Siw Sporstol Thumb Wh
 • HR Norges HR-profiler

  Magne har «den viktigste HR-jobben i Norge». Og antagelig de største utfordringene

  «Selv var han intet skolelys. Han modnet sent, og en lærer måtte ta et verbalt ´kraftig tak i nakken´ for at Hovden sakte, men sikkert tok ansvar for egen læring», skrev Stavanger Aftenblad om ukens HR-profil. I dag har han det som er blitt kalt «den viktigste HR-jobben i Norge». Møt Magne Hovden, HR-direktør i Statoil.

  Les mer
  Magne Hovden Statoil Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Ukens HR-profil bruker HR til å bekjempe korrupsjon i Ukraina

  Da Olaf skulle hente skilter til bilen sa politimannen at de ikke var klare likevel. «Du må vente to måneder til.» Olafs kone ga politimannen 200 kroner. Da ordnet det seg. Møt ukens HR-profil Olaf Saxegaard, som bruker HR til å bekjempe korrupsjon.

  Les mer
  Olaf Saxegaard Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Svein Børge gikk fra verdens beste jobb til en enda bedre

  Ukens HR-profil liker jobben sin: «Jeg hadde verdens beste jobb. Så kom bydelsreformen, og vi ble spredt for alle vinder. Nå har jeg en enda bedre jobb». Møt Svein Børge Hoftun, direktør for HR og innovasjon i Nordre Aker bydel, Oslo.

  Les mer
  Svein Børge Hoftun Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Fra ´tyngdekraftansvarlig´ til kontinuerlig forbedrer ved Mjøsa

  Før surfet ingeniørene på oljeflak over Nordsjøen. I dag seiler de heller på Mjøsa. — For ikke lenge siden slet vi med å få tak i kompetanse, nå er det enkelt, sier Sparebanken Hedmarks Kenneth Tilley fornøyd. Det er jo definitivt en forbedring, og det er nettopp kontinuerlig forbedring ukens HR-profil får betalt for.

  Les mer
  Kenneth Tilley Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Barndomsminnet som fikk Hege Dillner til å skifte jobb

  Hege Dillner trivdes med utfordringene i Utdanningsdirektoratet, og hadde ingen planer om å slutte. Men hodejegeren hadde insistert på at hun i det minste måtte gjøre seg kjent med Veidekke. Da hun klikket seg inn på nettsiden var det første som kom opp et bilde som på et øyeblikk åpnet slusene til fortiden på vidt gap. Pulsen slo fortere og minnene strømmet på.

  Les mer
  Hege S Dillner Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  HR-direktør for 10.000 kremmere

  — Her er den nye jobben din, sa kona til Tore Høylie, og stakk til ham en stillingsannonse. Så begynte han som innkjøper i Rema 1000. I dag hjelper han 10.000 kremmere med å skape verdier ved å etterleve verdier. Møt ukens HR-profil, HR-direktør Tore Høylie i Rema 1000.

  Les mer
  Tore Hoylie Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Sveinung sa farvel til toppjobb i HR. Nå er han frilanser

  «Alle» snakker om frilanssamfunnet, men få i HR gjør noe med det. Unntatt Sveinung Røseid. Den tidligere HR-direktøren i Orkla hoppet av og startet for seg selv. Her er hans historie.

  Les mer
  Sveinung Roseid Thumb 2
 • HR Norges HR-profiler

  Hvordan Henning Bang temmer elefantene i ledergruppa

  Han hjelper toppledere i store norske virksomheter til å snakke om de vanskelige tingene, elefanten i rommet. I blant gråter direktører i hans oransje lenestoler. «Ledergruppeutvikling er ikke for amatører», sier ukens HR-profil Henning Bang.

  Les mer
  Henning Bang Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Sigrun valgte jobb i blinde. Nå gir hun bort 15.000 kroner pr sekund

  Sigrun var forbanna. Skikkelig forbanna, sånn som bare Sigrun Vågeng kan være det. Det var sjefen som hadde utløst det. Igjen. Men nå var begeret fullt. Hun la en dobbeltside med stillingsannonser fra Aftenposten foran seg, lukket øynene, og lot pekefingeren og skjebnen styre.

  Les mer
  Sigrun Vågeng Foto Nav Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Hvordan verden ser ut gjennom personaldirektørens briller

  — «Statens personaldirektør» er ikke bare en tittel, det er en institusjon, forteller statens personaldirektør Gisle Norheim i dette intervjuet. Ett år etter at han overtok arbeidsgiveransvaret for 160.000 ansatte tas HR Norges profilerer i mot på kontoret hans i Akersgata for en oppsummering.

  Les mer
  Gisle Norheim Thumb 2
 • HR Norges HR-profiler

  Manuelas «mission impossible»

  Er strategisk HR i offentlig sektor et umulig oppdrag? — De fleste er et sted mellom å slukke branner og drive utvikling, mener Manuela Ramin-Osmundsen, HR-sjef i Miljødirektoratet.

  Les mer
  Manuela Ramin Osmundsen Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Steffen og sjokoladefabrikken

  Magi er ikke lenger nok til å drive en sjokoladefabrikk, - langt mindre når man har en hel flåte av snacks- og godterifabrikker å passe på. Da trengs det litt HR også. Møt ukens HR-profil, Steffen Brørby, eks platoon commander, nå HR-direktør i Orkla Confectionery & Snacks.

  Les mer
  Steffen Brorby Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Piken fra vestkanten, gutta fra Ullersmo og kreftpasientens arbeidsdag

  Det var en spennende dag for Elin. Mer enn 20 år etter at hun valgte bort videregående skole stod hun på trappa til Sinsen voksengymnas for å ta artium. Rundt henne i skolegården stod en gjeng andre frafalne på retur. Noen av dem kom med «privatsjåfør» i umerkede biler fra fengsler rundt Oslo.

  Les mer
  Elin Stoermann Naess Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  En doktorand i alkohol skapte bølger i Making Waves. Det forandret alt for HR-direktør Hans Olav Hellem

  Den ene har 400 indre motiverte ansatte med etterspurt kompetanse. Den andre tar doktorgrad på alkoholisme. Nå var de på fjelltur sammen. «Vet du egentlig noe om motivasjon?», spurte alkoholdoktoren. Svaret rystet ham. Han ga HR-direktør Hans Olav Hellem en leksjon i motivasjon som forandret alt.

  Les mer
  Hans Olav Hellem Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Laila (67) hoppet av topplederjobb som 55-åring. «Det ble for lett»

  Ta en doktorgrad? Videreutdanning? Utvide virksomheten? Som mange andre lurer Laila på hva hun skal bli når hun blir stor. Forskjellen på Laila og de fleste andre er at Laila er 67 år.

  Les mer
  Laila Stange Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Konserndyret på Sørlandet

  — Jeg fant jeg fort ut at jeg er det jeg kaller «corporate animal», sier Katja Lehland. Ukens HR-profil har base i Kristiansand, og trives best når hun har tusenvis av kolleger.

  Les mer
  Katja Lehland Thumb 2
 • HR Norges HR-profiler

  Alene på tribunen. Alene i HR

  I Norges Fotballforbund er det mer enn 130.000 frivillige, 30.000 lag, 3.000 dommere, 200 ansatte og 27 engasjerte. Men bare én HR-person. Møt ukens HR-profil, Mette Sørlien, HR-sjef i NFF.

  Les mer
  Hr Profilen Mette Sorlien Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Lenes håndsopprekking kostet arbeidsgiveren millioner

  Lene rakk opp hånda. Spørsmålet hennes nullstilte 1500 interne arbeidstimer i selskapet hun den gang jobbet for. Men det er en annen historie. I dag oppdrar Lene Renneflott hund gjennom positiv forsterkning på fritiden og gjeter katter ved Universitetet i Oslo i arbeidstiden.

  Les mer
 • HR Norges HR-profiler

  I skyggen av Mark Zuckerberg

  Da ukens HR-profil begynte i Schibsted i 2002 sprakk dotcom-boblen. Men det var ikke hennes feil. Tina Stiegler var tross alt bare 25 år og hadde akkurat startet som trainee. 15 år senere leder hun arbeidet med å endre Schibsted raskere enn Facebook greier å spise dem ut av markedet.​

  Les mer
  Tina Stiegler Stormkast 2 900
 • HR Norges HR-profiler

  Rhondas reise fra HRs ville vest til HR-direktør for russisk milliardær i Brooklyn. Neste stopp: Norge?

  Da Rhonda Moore besøkte Norge for første gang i 2011, ble hun forelsket. Det har ikke gått over. «Jeg har vært i 19 land. Men da jeg kom til Norge var det første gang jeg følte meg hjemme. Bare jeg tenker på Norge slår hjertet mitt fortere. Jeg drømmer om en dag å flytte hit og jobbe her.»

  Les mer
  Rhonda Moore Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Fra revisjon til lederutvikling: Eva byttet kalde tall med varme ledere og hotte trender

  Det viktigste for topp- og HR-ledere i dag er hvordan virksomheten skal restruktureres. Hierarki funker ikke lenger. Hva som funker? Det er komplisert, som det heter på Facebook. En som vet mer enn de fleste er lederutvikler Eva Gjøvikli. Her er månedens HR-profil.

  Les mer
  Eva Gjovikli Foto Paal L Thumb
 • HR Norges HR-profiler

  Tommy tok en master for å vise at lean virker. Beviset uteble, men troen lever

  Tommy Johansen ville bevise at lean var årsaken til resultatforbedringen i NAV-kontorer i Hordaland. Så han skrev en masteroppgave om lean. Men han fant ingen vitenskapelig sammenheng. «Troen lever videre», sier assisterende fylkesdirektør i NAV Hordaland. Her er månedens HR-profil.

  Les mer
  Tommy Johansen Nyhetsbrev