Artikler med taggen "HR-rollen" ( 10 treff )

 • Strategisk HR

  HRs nye oppdrag

  HR har endret karakter de siste 25 årene, og faget er i rask utvikling. Forventningene til HRs bidrag til å oppnå virksomhetens strategiske mål er voksende, og utøverne av HR-faget må beherske en rekke kompetanseområder.

  Les mer
 • Ledelse

  Mangelsykdommer og nybegynnerfeil - slik styrer du unna

  Den profesjonelle HR-medarbeiders fallgruver og lidelser er mangfoldige – men det finnes veier rundt. Her følger noen av HRs typiske lidelser, deres symptomer og kuren du kan møte dem med.

  Les mer
  Feil
 • Hvor viktig HR er - det er opp til deg selv

  HR må selv vise seg relevant for å bli hørt og tatt med i viktige beslutninger. De må vise hva de kan bidra med av verdi i ledergruppene. For å klare dette må HR sammen med linjen prioritere hvilke oppgaver som er viktige at de utfører og skal bruke tid på, og hva som skal gjøres av lederne selv.

  Les mer
  HR gull
 • Nytt nettverk – «Alene i HR-rollen»

  Å være alene i HR-rollen gir som regel varierte arbeidsdager med mange forskjellige oppgaver. Det stilles store krav til prioritering og tidsstyring for at tiden ikke forsvinner i brannslukking og administrativt arbeid. I nettverket «Alene i HR-rollen» vil du møte likesinnede som du kan sparre med, drøfte utfordringer med, dele ideer med og bli inspirert av.

  Les mer
  Forsidebilde Alle Nettverk Toppbanner
 • Strategisk HR

  Hvordan kan HR lykkes i rollen som strategisk partner?

  Strategisk HR som fenomen har vokst frem veldig de siste årene og har nesten blitt et "must do" skal man tro forskning på området. HR-avdelinger ønsker gjerne å se på seg selv som strategiske, men i realiteten er det andre fokusområder som opptar tiden. Feilprioriteringer og manglende kompetanse er bare noen områder som hemmer HRs utførelse av rollen som strategisk partner.

  Les mer
  HR-funksjonen1
 • Strategisk HR

  Hvordan skape bærekraftige verdier

  Her får du artikkel 2 og 3 i en artikkelserie fra Professor Nick Holley hvor han omtaler ti trekk som karakteriserer hva som skal til for å bli god i HR. Artikkelserien gir deg innsikt i alle stegene som skal til for å drive forretningsorientert HR.

  Les mer
  Bærekraftige Verdier
 • Organisasjonsutvikling

  Organisasjonspolitikk og effekten av HR-tiltak

  Her får du artikkel 8 og 9 i en artikkelserie fra Professor Nick Holley hvor han omtaler ti trekk som karakteriserer hva som skal til for å bli god i HR. Artikkelserien gir deg innsikt i alle stegene som skal til for å drive forretningsorientert HR.

  Les mer
  organisasjon
 • HR teknologi

  HR har tre digitale utfordringer – hva innebærer det egentlig?

  Vi er inne i en tid hvor vi ser at ny teknologi gir oss nye muligheter. Men til tross for dette har vi ikke evnet å ta ut de potensielle produktivitetsgevinstene. Hva er årsakene? Deloitte´s Global Human Capital Trends 2017 hevder at det koker ned til virksomhetenes strategier knyttet til humankapitalen.

  Les mer
  Hr Treknologi
 • Organisasjon og ledelse

  Temaark organisasjon og ledelse

  Her finner du relevante temaark for organisasjon og ledelse.

  Les mer
  Organisasjon Og Ledelse
 • HR i baksetet: «Er vi snart fremme?»

  Alle som har vært på biltur med barn har hørt spørsmålet tusen ganger: «Er vi snart fremme?» I starten er det forventning i stemmene. Etter hvert kommer utålmodigheten. Og maset. Hva dette har med HR å gjøre? Dave Ulrich forklarer:

  Les mer
  Dave Ulrich Thinkers 50