Artikler med taggen "Pensjonskonferansen 2016" ( 5 treff )

 • Pensjon

  Aktuell rettspraksis på pensjonsrettens område

  Hvert år avsies flere dommer på pensjonsrettens område. Noen av disse dommene illustrerer godt hvilke problemstillinger som kan oppstå i praksis, mens andre skaper klarhet på områder hvor det tidligere har hersket usikkerhet.

  Les mer
  Arbeidsrett
 • Må din bedrift tilpasse pensjonsforsikringene i løpet av første halvår?

  Regler om aldergrenser og stillingsvern ble endret i 2015. For mange fikk de nye reglene virkning allerede i juli i fjor, mens andre må tilpasse aldersgrensene i løpet av 1. halvår 2016. De nye reglene omfatter også bedriftsintern aldersgrense som er økt fra 67 til 70 år.

  Les mer
  Pensjon
 • Tjenestepensjon – endringer nå igjen

  Det finnes flere vidt forskjellige ordninger for tjenestepensjon i markedet i dag. Vet du hvordan kan du sammenligne disse når det innebærer forskjellige prinsipielle ulikheter og økonomi? Og når knekkpunktet i innskuddsordningen må endres – hva gjør du da? På toppen av det hele avvikles dagens uførepensjon, hvordan kan din virksomhet tilpasse seg ny ordning?

  Les mer
  Penger Foto Stig Espen Soleng Freeimages 1000X666
 • Ny pensjonsordning – frykt og glede

  Mange virksomheter er nå i gang med å utarbeide forslag til ny pensjonsordning og andre er i mål med dette. Hvordan kan din virksomhet bygge opp en pensjonsordning som styrker virksomhetens personalpolitikk? Hvordan skaffer du deg kontroll over kostnader nå og i fremtiden?

  Les mer
  employee group
 • Pensjon

  Privat AFP - en «Absolutt Fabelaktig Pensjon»

  Dette ble betegnelsen Dine Penger ga AFP i privat sektor da ordningen kom i 2011. Det er ingen tvil om at dette er en god ytelse for dem som har rett til den. Men det er flere feller å gå i her som både arbeidsgiver og arbeidstaker må være klar over.

  Les mer
  Svein Aartun Bye Toppbanner