Artikler med taggen "Rekruttering" ( 79 treff )

 • Ressursplanlegging

  Turnover - revidert temaark

  Et måltall mange virksomheter benytter seg av er «Turnover». Men hva indikerer det, hvordan måles det, og hvordan får man økt nytten av å fokusere på det?

  Les mer
  emergency exit 600x400
 • Rekruttering

  Tema: Sosial rekruttering i 6 steg

  Rekruttering i sosiale medier har på kort tid gått fra å være "viktig å følge med på" til en selvfølgelig del av rekrutteringsstrategien. Her får du en oppdatert gjennomgang av de viktigste plattformene i et HR-perspektiv.

  Les mer
 • Rekruttering

  Finansavisen: 10 tips for valg av hodejegere

  HR Norges Sven Kinden Iversen og Even Bolstad deler 10 tips for hodejakt med Finansavisens lesere i et oppslag lørdag 13. september.

  Les mer
 • Rekruttering

  Ta styringen: Rekruttering krever kompetanse

  De færreste vil låne ut bilen til en som ikke kan dokumentere kjøreferdigheter. Nyansettelser koster mer enn de fleste biler. Hva er grunnen til at kravene til kompetanse hos de som rekrutterer ofte er så lave?

  Les mer
  bear-driving-1024x678
 • Rekruttering

  6 grunner til at du mislykkes med LinkedIn-rekruttering

  Mange rekrutterere gjør seg feil antagelser i forhold til potensielle kandidater på LinkedIn, mener Andy Headworth, en anerkjent ekspert på rekruttering gjennom sosiale medier.

  Les mer
  linkedin-linkedout
 • Rekruttering

  Vi vet jo at jobbsøkerne er på mobil. Men vi gjør ikke noe med det.

  Alle snakker om mobilrevolusjonen. Men få gjør noe med det. Særlig ikke hodejegere og andre rekrutterere.

  Les mer
  177H-small
 • Belønner ansatte for å rekruttere venner

  Aftenpostens jobbseksjon satte søndag 17.11.13 fokus på virksomheter som belønner ansatte for tips om andre ansatte. Even Bolstad i HR Norge ble brukt som en av kildene.

  Les mer
 • Finansavisen: Unngå feilansettelser

  Det er mye dyrere å erstatte en medarbeider enn mange arbeidsgivere tar høyde for. I verste fall kan prislappen komme opp i to årslønner, viser funn fra revisjons- og rådgivningselskapet EY og HR Norge.

  Les mer
 • Ressursplanlegging

  Rekruttering – kan vi forutse frivillig turnover?

  Kostnadene ved at medarbeidere slutter for å søke nye utfordringer (frivillig turnover) kan være høye. Beregninger som er gjort, antyder at kostnadene kan utgjøre 1 – 2 årslønner, f.eks «tap av effektivitet samt å erstatte personen som slutter beløper seg til 1-2 årslønner avhengig av rollens kompleksitet».

  Les mer
  Se-inn-i-fremtiden
 • Ukeavisen Ledelse: 3 grunner til at rekrutterere sliter på LinkedIn

  «Å rekrutterere via LinkedIn kan være vanskelig. Én av årsakene er at rekrutterere tror jobbsøkere bruker karrierenettverket LinkedIn på en annen måte enn det de faktisk gjør», skriver Ukeavisen Ledelse.

  Les mer
  2015-03-27-Ukeavisen-Ledelse-derfor-sliter-rekr-linkedin-212x300
 • HR Norges rekrutteringsekspert: HR mangler folkeskikk

  Rekrutterer du på vegne av virksomheten din? 32 prosent av de som søkte jobber, men var uaktuelle, mener at du mangler folkeskikk. "Helt hårreisende", sier HR Norges rekrutteringsekspert Sven K. Iversen.

  Les mer
  101
 • Rekruttering

  Skaper du ambassadører i rekrutteringsprosessen?

  ​Høy kundetilfredshet er resultatet av en lang rekke av aktiviteter som kan føres helt tilbake til rekrutteringsaktivitetene til virksomheten. Rekrutteringsaktivitetene har som mål å identifisere, og ansette de beste kandidatene til ledige stillinger i virksomheten. Men i denne prosessen er det noen fallgruver som vi skal berøre i denne artikkelen.

  Les mer
  startupstockphotos-57-meeting-cropped
 • Jobbintervjuet

  Medlemsmøte på video: Jobbintervjuet

  Hvordan gjennomfører du best et jobbintervju? Det lærer du ved å se denne ca 45 minutter lange videoen fra HR Norges første direktesendte webcast fra medlemsmøte 19. juni 2015.

  Les mer
  Sven Kinden-Iversen medlmote rekruttering 20150619 090719
 • HR Norge er samarbeidspartner med DNV GL - Sertifisering av rekrutteringspersonell

  HR Norge er samarbeidspartner med DNV GL om deres sertifiseringsordning for rekrutteringspersonell. Samarbeidet innebærer at HR Norge vil tilby kursopplegg innen rekruttering som dekker de kunnskaps- og kompetansekrav som er beskrevet i DNV GLs standard for rekrutteringspersonell.

  Les mer
  HRN DNV
 • Dagbladet: Slik unngår du Facebook-fella

  -- Vi er for naive. Vi legger igjen små fingeravtrykk hele tiden og andre legger igjen ting som kan spores tilbake til oss, sier daglig leder i HR Norge, Even Bolstad i et intervju om spor på Internett i Dagbladet i dag. Saken ble også fulgt opp på NRK Nyhetsmorgen.

  Les mer
  2015-08-31-NRK-Nyhetsmorgen-Jobbsøkere-Facebook
 • Sjefens nye bestevenn?

  Norske sjefer rekrutterer nye bestevenner, sies det - men stemmer det? Jon Rogstad presenterer ny forskning om hva arbeidsgivere legger vekt på i møtet med arbeidssøkere. Han har sett på hva som skjer i overgangen fra å være arbeidssøker til å bli arbeidstaker.

  Les mer
  Sjefens bestevenn
 • E24: Tips om rekruttering i sosiale medier

  Når du ikke lykkes med å fange oppmerksomheten til potensielle nyansatte i sosiale medier, kan det hende at det er tematikken du velger som ikke lander hos målgruppen.

  Les mer
  2015-11-22-E24 Kommentar Slik rekrutterer du sosiale medier Hans Petter Stub spaltist
 • Rekruttering

  Rekruttering - ved et veiskille?

  Er det riktig å snakke om rekruttering nå vi står ved starten av et år som preget av mørke skyer på himmelen? Vi leser daglig om utsiktene i norsk økonomi og hvordan dette kan påvirke sysselsettingen.

  Les mer
  rekruttering veiskille
 • E24: Slik bruker «toppselskapene» testverktøy i rekrutteringen

  E24 har tatt ringerunden til tre av de mest populære arbeidsgiverne blant ingeniør- og økonomistudenter, ifølge Universum-kåringen fra 2015. EY, DNB og Statoil har gitt svar på hvor viktig testresultatene er i forbindelse av rekruttering av nyansatte.

  Les mer
  160214 E24 Slik Bruker «Toppselskapene» Testverktøy I Rekrutteringen
 • Evnetester eller magefølelse? Forskning og praktisk hverdag spriker

  «Alle» vet at evnetester er det mest presise verktøyet for å finne rett kandidat. De samme «alle» vekter likevel som regel «trynefaktoren» sterkere. «Det er fascinerende», sier forskningsleder Jon Rogstad ved Fafo..

  Les mer
  160218 Ccby20 Gut Feeling Wikimedia Qmark Topp
 • E24: – Hvem som helst kan kalle seg rekrutterer

  Mangel på faglige krav og lukkede prosesser gjør det vanskelig for både rekrutterer og jobbsøker å vite om prosessen har vært god. Det kan bli tap-tap for begge parter, skriver E24.

  Les mer
  20160305 E24 Vil Ha En Mer Regulert Rekrutteringsbransje Toppbanner
 • ​4 tips for å avdekke om lederkandidaten elsker seg selv litt for høyt

  Det kan være fordeler og ulemper ved en sjef som elsker seg selv. Her er Espen Skorstads tips for hvordan du oppdager om en kandidat er overdrevent narsissistisk.

  Les mer
  20160310 Hrn Narsissistisk Mann I Stock Photo Thumb
 • Hvordan redusere antall feilansettelser

  Mange ledere har mye å hente på å øke treffsikkerheten når de ansetter. Feilrekruttering er ikke uvanlig og årsakene er varierte. Manglende kompetanse på rekrutteringsprosessen, dårlig forarbeid og svikt i innfasingen av den nyansatte er feil som går igjen. Og det koster – en feilansettelse kan komme opp i en til to årslønner.

  Les mer
  Rekruttering
 • Onboarding

  Velkommen om bord - Vellykket påmønstring av nye medarbeidere

  I mange bransjer var det lenge vanlig at prosessen med å integrere en nyansatt inn i virksomheten, i stor grad ble overlatt til personalavdelingen. Med unntak av en praktisk orientering første dag, ble mange nyansatte i praksis overlatt til seg selv i en synk-eller-svøm situasjon der altfor mye avgjøres av en lang rekke tilfeldigheter underveis.

  Les mer
  Onboarding
 • Dagbladet: Baksiden av Paradise-drømmen

  Dagbladet ser på ettervirkningene av deltakelse i reality-show. Deltakelse i Paradise Hotel og andre program trenger imidlertid ikke å stå i veien for drømmejobben.

  Les mer
  20160402 Dagbladet Baksiden Av Paradise Drømmen
 • Storebror ansetter deg

  Hva om HR-systemet ditt sa at «siden du ansatte denne søkeren, tror jeg at du liker disse også», og presenterte en fristende liste av talenter? Det kommer snart, til en skjerm veldig nær deg, skal vi tro Martin Jonassen, en ekspert på HR-systemer.

  Les mer
  Storebror Rekrutterer I Stock 138076327 Thumb
 • Onboarding

  Er du ansvarlig for å ta imot nyansatte i din virksomhet?

  Da har du ansvar for første inntrykket. Du representerer hele virksomheten overfor hver eneste nyansatte, så din jobb er kritisk og ekstremt viktig. Du er ansvarlig for at den nyansatte trives fra første dag og blir produktive så raskt som mulig.

  Les mer
  Onboarding
 • Rekruttering

  Forskning på seleksjonsmetoder i rekruttering

  Når organisasjoner rekrutterer nye medarbeidere er de selvsagt interessert å velge den ”beste” kandidaten blant søkerne. Ulike seleksjonsmetoder blir benyttet og blant de mest benyttede er intervjuet (strukturert eller ustrukturert) samt tester i en eller annen form, men det er mange flere å velge i.

  Les mer
  Rekruttering
 • Fortsatt truende skyer i horisonten for rekruttering til helsevesenet

  Rekruttering er en grunnleggende del av HR-profesjonen. Men ulike sektorer har ulike utfordringer. I helsevesenet er utfordringen særlig forholdet mellom de lokale tilpasningene til mangel på personell og nye måter å jobbe på og de nasjonale initiativene til å øke tilgangen på arbeidskraft. Lokalt er tidsperspektivet to til tre år. Nasjonalt er tidsperspektivet ti til femten år.

  Les mer
  Lars Erik Kjekshus Ui O Thumb
 • Rekruttere og beholde i et ‘people helping people’-marked

  Falck har de siste årene vokst eksplosivt og har i dag ca. 40.000 medarbeidere fordelt på 48 land. Denne veksten stiller høye krav til hvordan virksomheten rekrutterer og fastholder medarbeidere. Hos Falck Assistance rekrutterer de omkring 200 medarbeidere i året, så det blir mange rekrutteringsforløp og kandidater å forholde seg til.

  Les mer
  Falck Illustrasjon
 • ​Kritiserer ukritisk bruk av testverktøy ved rekruttering

  Bruker du tester for å fremskaffe nyttig informasjon, eller er det bare et spill for å overbevise kandidater og kolleger om at her rekrutteres det profesjonelt?

  Les mer
  Pie Haug Thumb
 • Bakgrunnssjekk: Blomstrende marked for falske diplomer

  Det finnes flere falske universiteter enn ekte i Storbritannia. Noen av de som «utdannes» der kan ligge i søknadsbunken din akkurat nå. Ingrid Hellevik i Eni Norge vet litt om det.

  Les mer
  Fake Arizona State Diploma
 • Rekruttering

  Tar du rekruttering på alvor?

  Vet du godt nok hva behovet ditt er når du går i gang med en rekrutteringsprosess? Blir det en kopi av den som har sittet i stillingen eller er det en grundig analyse av behov – med andre ord gjennomføring av en jobbanalyse. Mange sier de gjør det, men erfaringen viser at mange drifter bort fra målet når ansettelsen gjøres.

  Les mer
  lederutvikling
 • Ukeavisen Ledelse: Hallo, kan jeg få et svar?

  – Det er frekt overfor dem som har investert tid og krefter i å søke på stillingene ikke å gi dem en skikkelig tilbakemelding, sier fagansvarlig for rekruttering i HR Norge, Sven Kinden Iversen til Ukeavisen Ledelse.

  Les mer
  2017 03 31 Ukeavisen Ledelse Hallo Kan Jeg Få Svar
 • Ukeavisen Ledelse: Klokt å bruke bedriftsoppgaver

  Så lenge rekrutteringen er styrende for prosessen er bruk av oppgaveløsning, med reelle cases klokt, hevder HR Norge-sjef, Even Bolstad.

  Les mer
  2017 25 08 Ukesavisen Ledelse Rekruttering Thumb
 • Ukeavisen Ledelse: Digitalisering på personalkontoret

  En av de viktigste egenskapene man ser etter i en potensiell ny medarbeider hvorvidt personen passer inn med de andre på teamet.

  Les mer
  2017 11 09 Ukeavisen Ledelse Digitalisering På Personalkontoret Thumb
 • Rekruttering

  Halvveis karakterer, men helveis karakter

  Skal du rekruttere nyutdannede i høst? Ikke se deg blind på skolekarakterer. Sammenhengen mellom karakterer og jobbprestasjoner er svakere enn du tror.

  Les mer
  Karakterer Web
 • Rekruttering

  Temaark rekruttering

  Her finner du relevante temaark for fagområdet rekruttering.

  Les mer
  Rekruttering1 Thumb
 • Rekruttering med Chatbot

  Å anvende chatbot i rekruttering betyr at et dataprogram, virtuell assistent eller robot gjennomfører og simulerer samtalen med kandidaten i ulike deler av intervjuet. Dette kan bety en betydelig effektivisering i rekrutteringsarbeidet og kommunikasjon.

  Les mer
  Chatbot
 • Rekruttering

  Personvern og rekruttering

  Om få måneder innføres nye internasjonale regler om personvern – GDPR. På samme måte som for EU-landene, vil reglene gjelde for norske virksomheter fra og med 25. mai 2018. Samtidig som de viktigste prinsippene fra dagens regelverk i stor grad vil videreføres, er det nye regelverket langt mer detaljert enn det vi har i Norge i dag. Enkelte endringer i det nye regelverket vil også få direkte betydning i rekrutteringsprosesser.

  Les mer
  Storebror Rekruttering I Stock 621461160 Thumb
 • Går på barrikadene for mer magefølelse i rekruttering

  Cathrine Moestue tar til orde for å lytte til kroppen din når du rekrutterer. – Noen kandidater er flinke til å presentere seg selv. De har høy selvtillit, og vi blir forført, og undertrykker den ugne følelsen i magen før intervjuet startet.

  Les mer
  Cathrine Moestue Topp
 • Rekruttering

  Hvordan kan vi teste for kreativitet i rekrutteringsprosessen?

  Ansatte med høy kreativ kompetanse er en suksessfaktor for de fleste bedrifter. I tillegg til at kreativitet brukes i de tradisjonelle kreative prosessene og yrkene, er kreativitet nøkkelen til problemløsning og effektivt innovasjonsarbeid i alle bransjer. Her er en rask introduksjon til noen områder du kan benytte deg av i din rekrutteringsprosess.

  Les mer
  Kreativitet
 • Rekruttering

  Hva kan vi lære av historien om Roger Bannister?

  Roger Bannisters navn er kanskje ukjent for de fleste av oss og du lurer kanskje på hvordan kan hans navn knyttes til fagfeltet HR.

  Les mer
  Roger Bannister
 • Rekruttering

  Nytt temaark om rekruttering

  Rekruttering av nye medarbeidere kan være krevende – vi skal både finne en medarbeider som passer til jobben og en medarbeider som passer til organisasjonen. Her får du et temaark som gir deg tips og råd om hvordan du går frem i rekrutteringsprosessen.

  Les mer
  Rekruttering Ny
 • Her får du de 5 mest leste sakene på hrnorge.no hittil i år

  Før vi tar sommerferie gir vi deg noen høydepunkter å lese på gjennom sommeren. Vi kommer tilbake med mer nytt og nyttig lesestoff i august. I mellomtiden kan du utforske hrnorge.no og se hva vi allerede har av nyttig HR-relatert innhold.

  Les mer
  Sommer 2 2017
 • Arbeidslivet favoriserer de ekstroverte

  Ekstroverte er overrepresenterte blant ledere. Ledere rekrutterer, og de fleste som rekrutterer har en tendens til å foretrekke dem som ligner på seg selv. Kanskje det er en ide å ta med en introvert som bisitter på neste jobbintervju; en som kan sparke deg på leggen når du blir for glad i ditt eget speilbilde?

  Les mer
 • Internships – den beste måten å rekruttere på?

  Internship kan sees på som en eneste lang jobbsøknad, sier Glenn Menkin i DNB til Finansavisen i dag. Og får støtte fra Even Bolstad i HR Norge: Det å se en person i praksis er en mye sikrere rekrutteringsmetode enn bare å selektere på karakterer og intervju, sier han

  Les mer
 • Kloning av «super-selgeren» ved bruk av data

  Kjøpmenn i Narvesen og 7-Eleven rekrutterer flere hundre salgsmedarbeidere til sine butikker hvert år. Her kan du lese om hvordan HR hjelper kjøpmennene og sikre profesjonelle og effektive rekrutteringsprosesser.

  Les mer
  Reitan Convience
 • Tryggere i jobben gjennom nettverk

  Ingvild Kolstad Dimmen har lang erfaring med kompetanse og er en av fem ansatte i Sbanken sin HR-avdeling. Det siste året har hun deltatt i HR Norges fagnettverk innen kompetanseutvikling. «Jeg har blitt tryggere i jobben min gjennom deltakelse i nettverket», forteller hun.

  Les mer
  Nettverknett
 • Digital rekruttering og onboarding i Storebrand

  I mars 2018 innførte Storebrand et nytt HR-system som inkluderer digital rekrutteringsprosess, signering av kontrakter og onboarding - med mennesket i sentrum. Ved hjelp av digital onboarding tilbyr Storebrand strukturert oppfølging av nye medarbeidere før og etter ansettelse.

  Les mer
  Digital Rekruttering Toppbanner Jpg
 • Inspirasjon, faglig påfyll og julestemning

  HR Norges juletreff blir en stemningsfull førjulskonferanse i Kulturkirken Jakob, med fokus på inspirasjon og faglig påfyll. Vi har invitert noen av de aller beste foredragsholderne vi kjenner for å dele av sin innsikt med deg.

  Les mer
  Hr Norges Juletreff Web Thumb
 • Onboarding

  Dette lærte vi på Onboardingkonferansen 2018

  Årets konferanse samlet over 300 mennesker da HR Norge for andre gang inviterte til Onboardingkonferansen. Her har vi samlet noen take aways fra konferansen for dere som ikke hadde muligheten til å være med i år, ellers som trenger en liten oppfriskning.

  Les mer
  Onboardingkonferansen 2018 Linked In
 • Her får du årets fem mest leste saker

  Før vi tar juleferie gir vi deg noen høydepunkter å lese på gjennom høytiden Vi kommer tilbake med mer nytt og nyttig lesestoff i 2019. I mellomtiden kan du utforske hrnorge.no og se hva vi allerede har av nyttig HR-relatert innhold.

  Les mer
  Julenisse Nettbrett Ny
 • Tønsberg Blad: Mislykkede ansettelser utgjør usynlige kostnader

  Even Bolstad, daglig leder i HR Norge, bekrefter at rekruttering er et viktig tema og onboarding et veldig aktuelt tema for tiden.

  Les mer
  Tonsbergblad 13 12 18 Ny
 • Hva som skal til for å få en HR jobb

  HR er et attraktivt arbeidsområde. Det betyr at det er mange om beinet når det er ledige jobber. Senest opplevde Gran kommune en strøm av søkere da de hadde ledige stillinger som HR konsulent og HR sjef. Ringerikes Blad og avisen Hadeland ba om kommentar fra HR Norge på hvorfor det er så mange som konkurrerer om HR stillinger.

  Les mer
  Even Bolstad Medium
 • – Konkurransen vinnes i spennet mellom «high tech» og «high touch»

  For å vinne i rekrutteringsmarkedet, må man skjønne hvilke deler av prosessen som skal digitaliseres – og hvilke som ikke skal det, mener utvikler og rekrutterer Sverre Haugen.

  Les mer
  Hi Tech Rekruttering Thumb
 • Hvordan skaffe deg jobb som 50+

  Fra du er 55,7 år gjelder det å klore seg fast der du er, uansett hvor god og anvendelig du selv mener du er. Sånn tror de fleste av oss at yrkeslivet er. En fersk undersøkelse HR Norge og Kantar TNS har utført, viser at nordmenn etter denne alderen vurderer det som nærmest umulig å få jobb.

  Les mer
 • Rekruttering

  Hvorfor skolekarakterer sier lite om hvordan du duger i arbeidslivet

  Rudi Myrvang har brukt drøyt 20 år på å lære opp HR og rekrutteringskonsulenter i hvordan de skal øke treffsikkerheten når de vurderer nyutdannede søkere til ulike stillinger. Mye av utfordringen har vært å få fokuset bort fra karakterer og utdanningsnivå, og over på egnethet for selve stillingen de vurderes for.

  Les mer
  Rudi Myrvang Video
 • Rekruttering

  Dette lærte vi under Rekrutteringsdagene 2019

  Det er oppgangstider i Norge, og mange har rekruttering på agendaen. Årets konferanse bød på to dager med virksomhetscase, innspill fra meningsbærere og flotte muligheter for nettverksbygging og kunnskapsdeling. Her får du noen læringspunkter fra konferansen.

  Les mer
  Rekrutteringsdagene 2019 Facebook2 Ny
 • Rekruttering

  Hvem kommer etter Millennials? Neste generasjon medarbeidere

  Det har vært mye snakk om hvilke forventninger dagens unge, ofte kalt Millenials eller Genrerasjon Prestasjon, har til ledelse og arbeidsliv. Men nå er en ny generasjon på vei inn i arbeidslivet, og de er ikke helt som forrige ungdomsgenerasjon. Gikk du glipp av Ole Petter Nyhaug sitt foredrag på Rekrutteringsdagene kan de se og høre dette her.

  Les mer
  Ole Petter Nyhaug Video
 • Fem HR-videoer du kan kose deg med i påsken

  Ønsker du litt faglig påfyll i påsken og gikk glipp av aktuelle foredrag fra noen av de siste konferansene våre? Her får du noen utvalgte høydepunkter fra disse.

  Les mer
  Paske Video Thumb
 • Rekruttering

  Profesjonelle intervjuteknikker

  Ingen intervjusituasjon er underkastet mer kritisk forskning enn politiets avhør. Forskningen har ledet ut i en praktiske modell som er relevant for alle som ønsker å profesjonalisere sine intervjuteknikker. Gikk du glipp av Asbjørn Rachlew sitt foredrag om profesjonelle intervjuteknikker på Rekrutteringsdagene 2019 kan du se dette her.

  Les mer
  Asbjorn Rachlew Video Thumb
 • Arbeidsrett

  Nyheter i arbeidsretten - hva bør vi vite nå?

  Gikk du glipp av Arbeidsrettskonferansen 2019 og foredraget om nyheter i arbeidsretten? Her får du en gjennomgang av ny lovgivning og rettspraksis, men fokus på hvordan endringene påvirker arbeidsgivers rettigheter og plikter.

  Les mer
  Kari Thomas Video
 • Topptalenter – kunsten å velge bort

  Det hjelper ikke å rekruttere inn de beste når du ikke siler ut de verste! Talent! Hva er talent! Og hvem har talent? Eller er man et talent?

  Les mer
  Adrian Furnham Thumb
 • Ressursplanlegging

  Strategisk ressursplanlegging 2019 – er vi forberedt på fremtiden?

  Strategisk ressursplanlegging har nærmest alltid vært et område de fleste ønsker å prioritere og forbedre. HR-undersøkelsen viste i 2017 en rekordhøy skåre på hvor viktig det er å forbedre ressursplanlegging. Men hva ønsker de å forbedre? Hvilke delprosesser gir mest hodebry, og hvilke grep gjør virksomhetene for å forbedre planleggingen?

  Les mer
  Ledelse Ny
 • Rekruttering

  Future of work - Endring i EY

  Hvem vi rekrutterer endrer seg - hva disse medarbeiderne forventer når de begynner å jobbe endrer seg, hvordan de anser karriere endrer seg og hvordan de vil lære endrer seg. Verden endrer seg og det må også HR! Gikk du glipp av Line Finstad sitt foredrag på medlemsmøtet Digitale verktøy for HR kan du se det her.

  Les mer
  Ey Video Thumb
 • Når maskinene velger din nye kollega

  Dagens Perspektiv 4. oktober: Verktøy som kan forutsi jobbsøkeres personlighet og egnethet gjennom avanserte algoritmer har blitt svært populære i USA – og Norge kommer etter. Vil det endre rekrutteringsbransjen?

  Les mer
  Ai Rekurttering Dagens Perspektiv
 • Arrangement ( 3 nov - 4 nov )

  Strategisk HR – hvordan løfte organisasjonens prestasjonsnivå

  Dette kurset gir deg innsikt i hvordan du kan skape en HR-funksjon som utvikler og vedlikeholder organisasjonens prestasjonsnivå på lang sikt.

  Les mer
  Eivind Garshol Fb
 • Bufdir droppet det tradisjonelle søknadsbrevet

  – Vi opplever at vi får mer objektive og effektive prosesser, hevder HR-direktør Tone Andersson Torske.

  Les mer
  Cv Toppbanner
 • Vurderer å bytte navn for å få jobb

  Henri Kugler vurderer å bytte navn for å få seg jobb. Han er vitenskapsjournalist og har mottatt priser for arbeidet sitt, og er villig til å ta «alt» for å komme innenfor arbeidsmarkedet. Etter over hundrede søknader sitter han igjen med ett intervju, som servitør i kaffebar. – Men jeg fikk den nesten!, sier han i et intervju i Budstikka.

  Les mer
  Even Bolstad Presse Toppbanner
 • Dagens talenter leser ikke epost

  Å drive rekruttering i et arbeidsmarked hvor etterspørselen etter smarte hoder er mange ganger høyere enn tilgangen kan føles som en digital katt og mus-lek. Trender i rekruttering skifter som motetrender. Hung Lee gir deg innblikk i hva du kan forvente i 2020.

  Les mer
  Hung Png 1850X704
 • Arrangement ( 16 juni - 18 juni )

  Rekruttering DNV GL sertifiseringskurs

  Kurset gir en grundig innføring i de ulike sider ved rekrutteringsprosessen, og er aktuelt for alle som arbeider med rekruttering.

  Les mer
  Sven Iversen Fb
 • Lær av markedsføring i kampen om de beste

  I konkurransen om de beste hodene, er det lurt av HR å ta i bruk noen knep fra markedsføring. – Begge deler handler om å påvirke mennesker, påpeker professor i markedsføring, Lars Erling Olsen. Han ser flere grunner til at disiplinene på enkelte områder nå nærmer seg hverandre.

  Les mer
  Talent Toppbanner
 • Arrangement ( 1 sep )

  Fagnettverk innen Rekruttering 2020/21

  Dette nettverket er for HR-praktikere som i hovedsak jobber med rekruttering.

  Les mer
  Sven Iversen Fb
 • Rekruttering

  Dette bør du tenke på før du anvender kunstig intelligens i ansettelser

  Mange arbeidsgivere er fascinerte av ideen om å bruke kunstig intelligens (AI) for å forbedre ansettelsesprosessene. AI-baserte kandidatvurderinger er i økende grad en del av seleksjonsprosesser, i alt fra chatbot-realistiske samtaler med kandidater i situasjonsbaserte tester (SJT) til algoritmebaserte vurderinger av kandidatenes svar på testspørsmål.

  Les mer
  Espen Skorstad Thumb
 • Employer branding

  Bedre Employer Branding med HR-analyser

  «Vi skal være den beste arbeidsplassen innen 2025». Dette var utfordringen Ingram fikk, og employer branding, dedikert teamarbeid, employee ambassador program og fakta fundert i HR-analyser har vært deler av reisen så langt. Her får du Ingrams foredrag fra Rekrutteringsdagene 2020.

  Les mer
  Kate Ingram Video
 • Rekruttering

  Ny rapport om rekruttering

  HR Norge presenterer en ny rapport om rekruttering. Det hevdes at rekruttering er et av de viktigste HR-tiltakene for organisasjoner. I tillegg har forskningen til Schmidt & Hunter dokumentert en sammenheng mellom bruken av ulike rekrutteringsmetoder og arbeidsprestasjoner blant medarbeidere.

  Les mer
  Rekruttering Thumb
 • Arrangement ( 6 okt - 8 okt )

  Rekruttering DNV GL sertifiseringskurs

  Kurset gir en grundig innføring i de ulike sider ved rekrutteringsprosessen, og er aktuelt for alle som arbeider med rekruttering.

  Les mer