Artikler med taggen "SBDL" ( 9 treff )

 • Online medlemsmøte: Endringene i Arbeidsmiljøloven

  Arbeidsmiljøloven (AML) fikk en gedigen overhaling i vår. Advokat Kari B. Andersen går gjennom de viktigste tingene du må være oppmerksom på i dette online medlemsmøtet (opptak).

  Les mer
  kari-andersen-aml-video
 • ​Nytt nettverk for deg som skal forholde deg til KMD og tjenestemannsloven

  Et nytt nettverk for HR-folk som opptrer på vegne av eller på andre måter forholder seg til statens personaldirektør Gisle Norheim og tjenestemannsloven dras i gang i regi av HR Norge.

  Les mer
  Gisle Norheim Thumb
 • Arbeidsrett

  Nyheter i arbeidsretten fra EU/EØS

  Her kan du oppdatere deg på det viktigste som har skjedd innen arbeidsrett på EU/EØS-nivå som har betydning for deg som arbeidsgiver.

  Les mer
  Kari Toppbanner
 • Arbeidsrett

  Bemanningsbransjen i hardt vær

  Sommervarmen ga ingen nåde. I en fersk dom fra Stavanger tingrett slår retten fast at innleide har samme rett på bonus som fast ansatte. Siden det er bemanningsforetaket som betaler lønn, ble de sittende med regningen. Blir dommen stående kan den få store konsekvenser for bemanningsbransjen som arbeidsgiver og virksomheter som benytter innleide.

  Les mer
  Arbeidsrett
 • Arbeidsrett

  Valgrett ved tap av AFP - premissene gir veiledning

  Vi har mottatt Høyesteretts premisser for avgjørelsen om at tap av AFP-rettigheter ved virksomhetsoverdragelse ga Arbeidstaker valgrett til å bli i DNB Næringseiendom i stedet for å følge med i virksomhetsoverdragelsen.

  Les mer
  Arbeidsrett Dom
 • Ny medlemsfordel: Rabatt på advokattjenester fra SBDL

  Alle virksomheter trenger juridisk rådgivning fra tid til annen. I lang tid har HR Norge sine medlemmer kunnet få rådgivning via telefon fra en av SBDL sine dyktige advokater. Men av og til er ikke en halvtime nok. Nå får HR Norge sine virksomhetsmedlemmer mellom 10 og 15% rabatt dersom de trenger ytterligere hjelp i arbeidsrettslige spørsmål.

  Les mer
  Sbdl 2 2019
 • Arbeidsrett

  Nyheter i arbeidsretten - hva bør vi vite nå?

  Gikk du glipp av Arbeidsrettskonferansen 2019 og foredraget om nyheter i arbeidsretten? Her får du en gjennomgang av ny lovgivning og rettspraksis, men fokus på hvordan endringene påvirker arbeidsgivers rettigheter og plikter.

  Les mer
  Kari Thomas Video
 • Arbeidsrett

  Nyheter i arbeidsretten - hva bør du vite nå

  I vår hverdag som arbeidsrettsadvokater var 2019 preget av omorganiseringer med fokus på ny kompetanse, de nye lovreglene som begrenset adgang til bruk av tilkallingsvikarer, mange spørsmål om arbeidstid, reisetid og gjennomsnittsberegning av arbeidstid og som alltid arbeidskonflikter og sykefravær. Vi ser et fokus på vernebestemmelser og HMS og flere saker til Arbeidstilsynet.

  Les mer
  Kariog Kristian
 • Arbeidsrett

  Utvelgelse og ansiennitet ved nedbemanning

  Mange virksomheter vurderer permittering og andre former for nedskalering, Her får du konkrete råd dersom også oppsigelser blir aktuelt

  Les mer
  Kariog Terje Fb