Artikler med taggen "diskriminering" ( 4 treff )

 • Stadig mer diskriminering i arbeidslivet

  Antallet svenske ledere som sier at faktorer som alder, funksjonsnedsettelse, kjønn eller etnisitet medfører risiko for diskriminering har vokst kraftig mellom september 2013 og januar 2015.

  Les mer
 • Dagens Næringsliv: Ikke en kvalitet i seg selv å være kvinne

  Når de kvinnelige kandidatene mangler bransjeerfaring er det en feil. Når mennene mangler det, er konklusjonene at «det kan man lære seg», sier professor Karin Thorburn ved Norges Handelshøyskole (NHH).

  Les mer
  2015-05-30-DN-Kvinner-har-feil-menn-har-potensial
 • Ny lov om likestilling og forbud mot diskriminering

  Likestillings og diskrimineringsloven trådte i kraft 1. januar 2018. Denne erstatter de fire lovene fra 2013; diskrimineringsloven om seksuell orientering, likestillings og diskrimineringsloven om etnisitet og diskriminerings og tilgjengeligjetsloven. Lovendringen vil være ett av temaene på årets Arbeidsrettskonferanse.

  Les mer
  Diskriminering
 • Vurderer å bytte navn for å få jobb

  Henri Kugler vurderer å bytte navn for å få seg jobb. Han er vitenskapsjournalist og har mottatt priser for arbeidet sitt, og er villig til å ta «alt» for å komme innenfor arbeidsmarkedet. Etter over hundrede søknader sitter han igjen med ett intervju, som servitør i kaffebar. – Men jeg fikk den nesten!, sier han i et intervju i Budstikka.

  Les mer
  Even Bolstad Presse Toppbanner