Artikler med taggen "Endring " ( 7 treff )

 • HR teknologi

  "Teknofobi" i HR den største barrieren for endring

  IT-direktøren la fundamentet for det kunnskapsintensive arbeidslivet vi har i dag. Nå inviteres en annen yrkesgruppe til å overta stafettpinnen. Personaldirektøren er oppgradert til direktør for humanressuser (HR) og har muligheten til å ta rollen IT-direktøren har hatt hva gjelder å støtte virksomheten i en grenseløs ny forretningsvirkelighet. Men hun tar i liten grad utfordringen.

  Les mer
  stig-thorgersen even-bolstad 660x300-450x300
 • Ledelse

  Endring – styring eller ledelse?

  Endring – styring eller ledelse? Når vi i Norge snakker om planlegning, gjennomføring og forankring av endringer, benytter vi ofte begrepet «endringsledelse». Spørsmålet er om det faktisk er «endringsledelse» vi driver med, eller om det i virkeligheten er «endringsstyring» - og om det overhodet virker?

  Les mer
  Christina Høyer Glahn2 medium
 • Nettverk for deg som bistår eller leder endringsprosjekter

  Skal dere restrukturere organisasjonen? Fusjonere? Implementere nye verdier? Innføre nytt støttesystem? Samlokalisere? Nedbemanne? Ønsker du å diskutere det med noen som har gjort noe lignende? Da kan vårt fagnettverk innen organisasjonsdesign være noe for deg.

  Les mer
  Forsidebilde Alle Nettverk Toppbanner
 • Inger Stensaker: — Nei, vi er ikke født med endringsmotstand

  — Det er en myte at «alle» er imot endring, sier professor Inger G. Stensaker ved NHH. Hun har forsket på endringsprosesser i store virksomheter gjennom en årrekke.

  Les mer
  Inger Stensaker 2
 • Mattilsynet: Lederutvikling hånd i hånd med omstilling

  Mattilsynet endret strategi. Resultatet ble en stor omorganisering som også medførte en reduksjon av antall ledere med 30 prosent.

  Les mer
  Helge Mong Thumb
 • Når bedriften skal gjennom endring og omstilling

  Etter år med omfattende nedbemanningsprosesser, er vi nå på vei inn i en tid hvor mye skal gå bedre. Mange virksomheter opplever likevel fortsatt nedbemanning og omstilling til nye krav og nye behov. Her bør HR ha en fremtredende rolle i arbeidet for å finne gode løsninger uten konflikter.

  Les mer
  Omstilling Nyhetsbrev
 • Her får du to foredrag fra HR-konferansen for offentlig sektor

  Kunne du ikke delta på konferansen eller fikk du ikke med deg alle foredragene? Her kan du som er medlem i HR Norge høre Ståle Einarsen sitt innlegg om styringsrett og omsorg og Christine Meyer om endringskapsitet i offentlig sektor.

  Les mer
  Hrk Off 2017