Artikler med taggen "offentlig sektor" ( 11 treff )

 • Jakten på den strategiske HR-funksjonen i offentlig sektor

  I de siste årene har det vært stort fokus på hvordan man kan organisere HR-funksjonen. Problemstillingen har blitt aktualisert med behovet for å effektivisere den offentlige sektoren. Temaet kommer opp på HR-konferansen for offentlig sektor i januar 2016.

  Les mer
  HR-funksjonen1
 • HR-konferansen for offentlig sektor: 3 minutter med ...

  Trenger du en oppfriskning av hovedbudskapet til noen av foredragsholderne? Eller kanskje du ikke rakk å få med deg noen du gjerne skulle hørt? Her er noen utvalgte 3 minutters sammendrag, presentert av foredragsholderne selv.

  Les mer
  hrtv-thumb
 • ALx - HR Norge og TNS Gallups halvårlige Arbeidslivindeks

  ALx III: Hvordan ser det norske folk på produktivitet i offentlig sektor?

  Ansatte i offentlig sektor tror private kan drive viktige samfunnsinstitusjoner bedre enn det offentlige. TNS Gallup og HR Norges halvårlige Arbeidslivsindeks viser dessuten at halvparten av alle arbeidstakere er villige til å gå ned i lønn hvis det blir en aktuell problemstilling.

  Les mer
  alx-toppbanner
 • ALx - HR Norge og TNS Gallups halvårlige Arbeidslivindeks

  ALx III: Privat eller offentlig – hvem er best på produktivitet?

  Regjeringen etablerte den 7. mars 2014 Produktivitetskommisjonen som har som målsetting å vurdere produktivitetsutviklingen de siste tiårene her i Norge og finne årsaker til at veksten i produktivitet har vært svakere siden midten 90-tallet. Kommisjonen skal også klarlegge de områdene der utfordringene for effektiv produksjon er særlig store, både i offentlig og privat sektor.

  Les mer
  alx-toppbanner
 • ALx - HR Norge og TNS Gallups halvårlige Arbeidslivindeks

  ALx III: Offentlig ansatte mener private kan drive sykehus bedre

  Et flertall av norske arbeidstakere mener private kan drive viktige samfunnsfunksjoner som sykehus, barnehager og skoler bedre enn det offentlige. De viktigste årsakene er lederfokus og lønn, avhengig av hvem som svarer.

  Les mer
  alx-toppbanner
 • Produktivitetskommisjonen maner til overgang til kunnskapsøkonomi. Her er det viktigste fra rapporten

  11. februar overleverte Jørn Rattsø Produktivitetskommisjonens andre rapport til finansminister Siv Jensen. Her får du de viktigste momentene og lenker til fordypning.

  Les mer
  2016 02 10 Nou 2016 3 Produktivitetskommisjonens Andre Rapport Thumb
 • Sykefravær

  HRtv: Særtrekk ved offentlige ansettelser

  Den 15. april 2016 gjorde Terje Andersen fra SBDL en gjennomgang av modulen "Særtrekk ved offentlige ansettelser" fra HR Akademiets studie i arbeidsrett. Dagen ble filmet, og du finner opptakene her. De vil være tilgjengelig i en begrenset periode.

  Les mer
 • Endring, utvikling og digitalisering som drivkraft

  HR Konferansen for offentlig sektor 2017 er nå åpnet for påmelding. Konferansen som er Nordens største i sitt slag gir deg unike nettverksmuligheter, de beste foredragene og en bred faglig ramme tilpasset deg som er HR-leder eller praktiker i offentlig sektor. I tillegg treffer du på kompetansetorget dyktige fagfolk som kan gi deg siste nytt i «HR-verktøykassa».

  Les mer
  Hroffsek17 Thumb
 • ​Slik utvikler staten digital lederkompetanse

  «Digitalisér eller dø!» ropes det fra scener, blogger og sosiale medier. Tar du det på alvor, oppdager du raskt at en stor barriere er lederes egen digitale kompetanse. I DSS har de tatt digital lederkompetanse på alvor med et toårig lederutviklingsprogram.

  Les mer
  Digital Lederkompetanse Cropped
 • HR Norges HR-profiler

  Hvordan verden ser ut gjennom personaldirektørens briller

  — «Statens personaldirektør» er ikke bare en tittel, det er en institusjon, forteller statens personaldirektør Gisle Norheim i dette intervjuet. Ett år etter at han overtok arbeidsgiveransvaret for 160.000 ansatte tas HR Norges profilerer i mot på kontoret hans i Akersgata for en oppsummering.

  Les mer
  Gisle Norheim Thumb 2
 • Arbeidsrett

  Jan F. Bernt: Fremmedgjøring, detaljstyring og meningsløshet i forvaltningen

  Professor Jan Fridthjof Bernt er skarp og klar i sin evaluering av hvordan det står til med norsk forvaltning i dag. Hør hva han har å si.

  Les mer
  Hrtv Jan F Bernt Thumb