HR-analyser i Excel - fulltegnet, nytt kurs 11. desember

16
okt

Kurs - Oslo

09:00 - 16:00

Medlemspriser
4400,-

Ikke-medlem priser
7400,-

Påmeldingsfrist 11.10.2018 14:00

Påmeldingsfristen har utløpt

Sted

HR Norges lokaler

Adresse: Akersgata 34, 0180, Oslo

HR Norges lokaler - Google mapsÅpne Google-kart

Arrangør

HR Norge

Telefon: +47 22 11 11 22

E-post: hrnorge@hrnorge.no

Nettsted: hrnorge.no

Dette kurset er fulltegnet. Nytt kurs er 11. desember

Velkommen til kurs med praktisk øvelse i hvordan gjennomføre og presentere analyser basert på HR-data.

Har din virksomhet en del HR-data tilgjengelig som dere ønsker å dra nytte av, men du vet ikke helt hva dere kan bruke dem til? Ønsker du å lære grunnleggende Excel-funksjonalitet og visualiseringsteknikker som kan gjøre dere i stand til å besvare forretningsspørsmål basert på disse dataene? Dette kurset vil være en praktisk øvelse i hvordan gjennomføre og presentere analyser basert på HR-data.

Vi vil ta utgangspunkt i et analysespørsmål og sammen stille hypoteser som kan besvare dette.

Som deltaker vil du lære å:

  • Bearbeide et datasett med HR-data i Excel ved hjelp av funksjoner og formler som vlookup, logiske tester, search and replace og annen grunnleggende Excel-funksjonalitet.
  • Teste hypoteser ved hjelp av fargekoding, pivottabeller og beregning av korrelasjoner i Excel.
  • Fremstille, visualisere og kommunisere analyser på en pedagogisk og tydelig måte.

Kurset passer for deg i HR som har noe kjennskap til Excel men ønsker å lære deg å behandle og fremstille data på en mer effektiv måte. Kurset legger opp til aktiv involvering av deltakerne gjennom hele dagen, med arbeid både individuelt og i grupper.

Alle deltakere tar med egen PC med Excel installert. Kurset er lagt opp til Excel på PC, ikke Mac. I kurset fokuseres det ikke på avansert funksjonalitet i Excel. 

Kursholder:

Lina Alsvikhar organisasjonspsykologisk bakgrunn og har jobbet med arbeidsmiljøundersøkelser, ledelsesevalueringer og andre surveys og psykometriske målinger. De siste fem årene har hun jobbet som HR-analytiker i Norsk Hydro. Der har hun vært med på å starte opp en global HR analysefunksjon og å implementere Strategic Workforce planning samt datafangst og analyser innen prestasjon, utvikling, mangfold og rekruttering.

Relaterte saker

Nysgjerrig Hr

Strategisk HR

Et ansvarlig og nysgjerrig HR

Her får du artikkel 6 og 7 i en artikkelserie fra Professor Nick Holley hvor han omtaler ti trekk som karakteriserer hva som skal til for å bli god i HR. Artikkelserien gir deg innsikt i alle stegene som skal til for å drive forretningsorientert HR.

organisasjon

Organisasjonsutvikling

Organisasjonspolitikk og effekten av HR-tiltak

Her får du artikkel 8 og 9 i en artikkelserie fra Professor Nick Holley hvor han omtaler ti trekk som karakteriserer hva som skal til for å bli god i HR. Artikkelserien gir deg innsikt i alle stegene som skal til for å drive forretningsorientert HR.

Fremtiden Hr

Nye forventninger til HR

Den amerikanske professoren Rita Gunther McGrath er kåret til en av verdens mest innflytelsesrike personer innen strategi og innovasjon. Hun har stor interesse for samfunnsutvikling og organisasjonsutvikling, og hvordan disse to virker sammen. I dette intervjuet forteller hun litt om de viktigste trendene hun mener vil påvirke HR i tiden som kommer.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!