Pensjon i praksis

19
nov

Kurs - Oslo

09:00 - 14:00

Medlemspriser
4500,-

Ikke-medlem priser
8000,-

Påmeldingsfrist 15.11.2019 13:00

Påmeldingsfristen har utløpt

  Sted

  HR Norges lokaler

  Adresse: Akersgata 34, 0180, Oslo

  HR Norges lokaler - Google mapsÅpne Google-kart

  Arrangør

  HR Norge

  Telefon: +47 22 11 11 22

  E-post: hrnorge@hrnorge.no

  Nettsted: hrnorge.no

  I dette pensjonskurset kombineres teori med praktisk gjennomgang og bruk av aktuelle nettsider og kalkulatorer.

  Pensjon oppleves av mange som sammensatt og komplisert. Som HR-medarbeider er det neppe forventet at du er ekspert på pensjon, men for å kunne bistå ansatte med å finne frem i pensjonsjungelen er det viktig å kjenne hovedreglene. Det finnes mye og god informasjon der ute, men dersom man ikke vet hvilke nettsider og kalkulatorer man bør bruke, hvordan sikre korrekt input og hvordan lese resultatene, kan svarene fort tolkes feil og valg treffes på feil grunnlag. Feil valg kan koste dyrt både for arbeidsgiver og arbeidstaker.

  I dette praktiske kurset vil du lære hvordan du i større grad kan bistå ansatte til å selv finne frem i pensjonsjungelen. Kurset dekker blant annet:

  • Pensjonsreformen og alderspensjon fra NAV
  • Avtalefestet pensjon (AFP)
  • Alderspensjon fra arbeidsgiver
  • Kort om risikodekningene for død og uførhet
  • Hva med den tredje «pilaren»; privat sparing?
  • Veiledning til å logge inn på aktuelle nettsider og kalkulatorer gitt ulike scenario (NAV, Norsk pensjon, Finansportalen, osv.)

  Underveis i kurset vil det være rom for diskusjoner og erfaringsutvekslinger. Kurset passer for HR-ledere og medarbeidere i privat sektor som enten har ansvar for, eller en rolle i, å synliggjøre bedriftens pensjons- og forsikringsordninger og/eller bistå ansatte med pensjon generelt. Kursdeltakere må ta med egen PC.

  Kursholder:

  Alexandra Plahte - Gabler
  Alexandra har de siste 25 årene jobbet som uavhengig rådgiver for offentlige og private virksomheter og deres ansatte innenfor pensjon og omstilling/nedbemanning. Hun er kjent for å forklare pensjon på enkel og forståelig måte og er mye brukt som foredragsholder og som uavhengig fagperson i media.  I tillegg til å ha vært fast medlem av Aftenpostens jobbekspert-spalte siden 2004, har hun skrevet fagbøker og en rekke fagartikler. 

  Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
  Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!