Personvern for HR – livet med GDPR

5-6
feb

Kurs - Oslo

09:00 - 16:00

Medlemspriser
7900,-

Ikke-medlem priser
11400,-

Påmeldingsfrist 31.01.2019 08:00

Påmeldingsfristen har utløpt

    Sted

    HR Norges lokaler

    Adresse: Akersgata 34, 0180, Oslo

    HR Norges lokaler - Google mapsÅpne Google-kart

    Arrangør

    HR Norge

    Telefon: +47 22 11 11 22

    E-post: hrnorge@hrnorge.no

    Nettsted: hrnorge.no

    Nå har GDPR-forpliktelser trådt i kraft, og det er vedtatt en ny personopplysningslov i samsvar med disse. Kurset er basert på den nye loven og GDPR.

    Personvern for HR vil ta for seg arbeidsgiveres plikter, rettigheter og muligheter i den praktiske hverdagen. Kurset vil være basert på denne nye personopplysningsloven, med GDPR som tolkningsfaktor.

    Kurset vil gi deg en oversikt og praktisk innsikt i personvernreglene ved typiske prosesser som ansettelse, innsyn i e-post, helseundersøkelse, rusmiddeltesting, arbeidsmiljøundersøkelse, håndtering av varslinger og klager knyttet til arbeidsmiljøet, kameraovervåking, bruk av fødselsnummer, biometriske data og nettskytjenester.

    Typiske temaer vil blant annet være:

    • Oversikt over forpliktelser og rettigheter etter personopplysningsloven 2018 og arbeidsmiljølovens regler om kontrolltiltak
    • Arbeidsgivers adgang til å behandle arbeidstakeres personopplysninger, krav til samtykke og andre mulige grunnlag
    • Arbeidsgivers adgang til å iverksette kontrolltiltak
    • Arbeidsgivers adgang til å gjenbruke personopplysninger og utlevere til andre
    • Personvernerklæringen
    • Arbeidsgivers aktivitetsplikter ved kontrolltiltak og behandling av personopplysninger, herunder:
      • Drøftings- og evalueringsplikt med tillitsvalgte, verneombud og AMU
      • Krav til informasjon til arbeidstakere
      • Inngåelse av databehandleravtaler og andre tiltak ved utlevering av opplysninger til andre og over landegrenser
      • Lagring, arkivering og sletting
      • Rett til innsyn, retting og sletting
      • Plikt til å sørge for forsvarlig informasjonssikkerhet og internkontroll
    • Mulige reaksjoner ved manglende etterlevelse av regelverket

    Personvern for HR gjennomføres med vekt på praktiske oppgaver som gir trening i bruken av gjeldende regelverk.

    Kurset er beregnet for alle som ønsker en bred og praktisk innføring i den nye Personvernloven. Du vil ha godt utbytte at kurset både om du er ny på området eller om du har erfaring. 

    Kursholder:

    Thomas Braut Svendsen er advokat og partner i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund (SBDL), hvor han hovedsakelig arbeider med arbeidsrett og tilgrensende rettsområder. Han har tidligere vært seniorrådgiver i Arbeids- og velferdsdirektoratet i NAV. I tillegg til alminnelig advokatpraksis og foredragsvirksomhet er Braut Svendsen medforfatter av blant annet arbeidsrettsboken ”Arbeidslivets spilleregler”. 


    Anne-Lise H. Rolland er partner og advokat i SBDL. Hun har lang erfaring som arbeidsrettsadvokat, både mange år som forretningsadvokat og 10 år i LOs juridiske avdeling. Hun er nylig kommet tilbake fra lengre tids permisjon for å arbeide som intern advokat i en større organisasjon. Hun har dermed fått mye praktisk erfaring innenfor HR-området, herunder implementering av GDPR.

    Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
    Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!