Slik navigerer du mellom vennlig og skadelig humor på jobb

29
mai

Medlemsmøte - Oslo

08:30 - 10:30

Medlemspriser
0,-

Påmeldingsfrist 28.05.2019 11:00

Påmeldingsfristen har utløpt

  Sted

  HR Norges lokaler

  Adresse: Akersgata 34, 0180, Oslo

  HR Norges lokaler - Google mapsÅpne Google-kart

  Arrangør

  HR Norge

  Telefon: +47 22 11 11 22

  E-post: hrnorge@hrnorge.no

  Nettsted: hrnorge.no

  Humor er en viktig del av limet i arbeidsmiljøet, men det kan også være et minebelagt grenseland. Hvordan sørger du for å ikke krysse grensen mellom vennlig og skadelig erting på jobb? Og hvilke midler og verktøy kan hjelpe oss?

  Trakassering har vært mye i media de siste par årene, og vi snakker ofte om klare tilfeller hvor det er liten tvil om at noe har galt har skjedd. Men hva med de situasjonene hvor det er mye vanskeligere å definere akkurat hva som foregår?

  Et godt arbeidsmiljø vil gjerne kjennetegnes ved en trygg tone mellom kolleger, og humor har en sentral rolle i dette. Vi tør å vitse med hverandre, og å plukke på hverandres særegenheter. Folk vet jo at det ikke ligger noe vondt i det. Samtidig kan dette være et minebelagt grenseland. For hva skjer når vi tråkker over hverandres grenser?

  I medlemsmøtet treffer du ekspert på humor, psykologi og arbeidsliv, Piotr Pluta, og advokatfullmektig i SBDL, Benedicte Hille med ulike vinklinger på temaet. Du får med deg tips og verktøy på hvordan du navigerer i dette området, innsikt i arbeidsrettslig praksis, og blir bedre på å vite når du er i en grenselandssituasjon, og hva du kan gjøre.


  Program:

  08.00: Registering og lett servering

  08.30: Den fine grensen mellom vennlig erting og skadelig humor på jobb

  • Definisjonen av «vennlig erting» - flytende grenser
  • Faktorer og forutsetninger for positive vs. negative effekter av erting
  • Hvordan kjenne at jeg går for langt tidsnok? Hvordan reagere når andre gjør det?

  Piotr Pluta, organisasjonspsykolog og konsulent i Human Factors AS

  09.10: Pause

  09.20: Hvilken betydning har grensen mellom vennlig erting og skadelig humor i arbeidsrettslig sammenheng?

  • Kravet til «fullt forsvarlig arbeidsmiljø» i lys av utviklingen i samfunnet
  • Humor på andres bekostning – grensen mot diskriminering og trakassering
  • Hvilke verktøy har arbeidsgiver for å regulere bruk av humor på arbeidsplassen? Hvem bestemmer hvor grensen skal gå?

   Benedicte Hille, advokatfullmektig i SBDL

  10.00: Tid for spørsmål og mingling


  Piotr Pluta er organisasjonspsykolog og konsulent i Human Factors AS. Han er spesialist på humor og psykologi og krysskulturelle arbeid og mangfold. Han har ansvar for Human Factors arbeid med konsulenttjenester, opplæring hos klienter og forskning- og utvikling i selskapet. Pluta holder foredrag og workshops på konferanser verden over rundt sine interesseområder for humor knyttet til organisasjonspsykologi, kultur, pedagogikk. Han er utdannet psykolog fra Universitetet i Wroclaw i Polen, med graduateutdanning fra East Carolina University, NC, USA.  Benedicte Hille er advokatfullmektig i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund (SBDL), hvor hun hovedsakelig arbeider med arbeidsrett og tilgrensende rettsområder. Hille har erfaring fra rådgivning innen arbeidsrett for både små og store virksomheter, samt knyttet til tvistesaker i arbeidsforhold, problemstillinger knyttet til arbeidsmiljø og fra gjennomføring av faktaundersøkelser.  Velkommen skal du være!


  Medlemsmøtet er gratis og forbeholdt HR Norges medlemmer.
  Siste frist for avmelding er innen 28. mai. Påmeldte som ikke melder avbud, og som ikke møter opp vil bli belastet et gebyr på kr 350,-

  Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
  Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!