HR Analyser 2020 - Digitalt
Foredragsholdere
Elin Malmström er HR-analytiker og eier konsulentselskapet PeopleAnalytics. Hun har en bakgrunn som økonom fra Stockholms Universitet og har 15 års erfaring med både strategisk og operativt HR-arbeid. Elin har hovedsakelig jobbet innen Compensation & Benefits-området i store globale organisasjoner. Hun har en praktisk konsulentvinkling og har fokus på hvordan hun kan tilføre verdi med konkrete råd og beste praksis.
Foredrag:
Hvordan kommer man i gang med HR-analyser?
Digitaliseringen av HR skaper nye muligheter for å faktabasere, analysere og forstå medarbeiderne.
- Hvilke nøkkeltall skal man måle?
- Hvordan endrer man tall til innsikter?
- Hva skal man tenke på når man setter opp en dashboard med HR KPI’er?
Nigel Dias er en anerkjent HR-analyse ekspert, som har jobbet innenfor området i over 10 år. Han leder konsulentselskapet 3n Strategy og er leder for HR Analytics Thinktank, og har stort engasjement for bruk av faktabaserte metoder i HR. Han brenner for å formidle forskningsbaserte tilnærminger til HR-analyse feltet.
Foredrag:
How did COVID19 crisis change HR decision-making? (In English)
Koronakrisen har gjort mer enn å øke fokuset på HR – den har gjort at selskaper og ledere har blitt presset til å gjøre beslutninger relatert til menneskene i organisasjonen fortere enn noen gang før. I denne sammenheng har HR-analyser blitt etterspurt av ledere for å kunne gjøre enda bedre valg.
- Hvilke spørsmål ble besvart av HR-analytikere for ledere?
- Hvilke type data har blitt brukt, og hvordan har dette forandret seg fra før koronakrisen?
- Hvilke analyser ble brukt for å gjøre bedre valg?
Kate Aunaas Ingram er Vice President, Employer Branding, Recuitment and Talent Management i Orkla ASA. Tidligere har hun flere år bak seg som Talent Acquisition Manager i Coca-Cola hvor hun blant annet jobbet med både intern og ekstern rekruttering. Hun er har også erfaring fra rekrutteringsbransjen fra Pure – Search & Selection, har jobbet flere år i Randstad og vært Development Coordinator ved The University of British Columbia i Vancouver, Canada.
Foredrag:
Using data to drive your employer branding strategy (In English)
«Vi skal være den beste arbeidsplassen innen 2025». Dette var utfordringen Ingram fikk, og employer branding og fakta fundert i HR-analyser har vært deler av reisen så langt.
• Gode HR-analyser ligger i bunn for å skape bedre employer branding
• Hva de har gjort riktig, og hva de ville endret på om de skulle startet på nytt
• Ha fokus på både quick wins og langsiktighet – og hvordan de henger sammen
• Hvordan får du alle ombord? Stakeholder management er helt grunnleggende for å lykkes.
Siv Storm Thoresen har lang bakgrunn fra journalistikk og kommunikasjon, før hun byttet beite og gikk over til å jobbe med HR. Siv er opptatt av systemer, rapportering og analyse og har blant annet anskaffet WMS- og HR-system hos tidligere arbeidsgivere. Hun har blant annet vært i Nettbuss (nå Vy), Voice Norge, og Umoe Restaurants før hun begynte som HR-leder hos TAG Arkitekter i 2018 og er for tiden i ferd med å fullføre en utdannelse i coaching og ledelse ved Universitet i Agder.
Foredrag:
Lønnspreferanser - Hva er viktigst for medarbeiderne dine?
Tradisjonelle medarbeiderundersøkelser forteller hvordan de ansatte har det, men ikke hva de prioriterer høyest. Før lønnsforhandlingene i år ønsket arkitektkontoret TAG å ha datagrunnlag på hva medarbeiderne helst vil ha og dermed hva forhandlingene bør inkludere.
- Bruk av conjoint analyse som metode
- Hvordan har vi brukt resultatene fra analysen?
- Analysen ga noe uventede svar
Merete Holten er seniorrådgiver i Konsernstab HR og HMS i Posten og Bring. Merete har bred erfaring med å jobbe med forebygging og oppfølging av sykefravær, både på et strategisk og operativt nivå.
Foredrag:
Faktabasert tilnærming for å redusere sykefravær
Rundt 20% av sykefraværet i Posten Norge skyldes medarbeidere med et gjentakende sykefravær over flere år. De har jobbet målrettet og systematisk med over 400 vanskelige sykefraværssaker, og vil presentere en metodikk som har gitt gode forretningsmessige resultater.
• Hvordan benytte data og analyser for å få lederne til å prioritere arbeidet med sykefravær
• Hvordan blir innsatsen målrettet mot områder hvor potensialet er størst for å få en mest mulig effektiv sykefraværsoppfølging
Holder foredraget sammen med Hanne Granbu Lien
Hanne Granbu Lien er seniorrådgiver i Konsernstab HR og HMS i Posten og Bring. Hun har en mastergrad i Industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU. Hanne har jobbet tett sammen med Merete i arbeidet med å forebygge og følge opp sykefravær og hvordan rapportering og analyser kan benyttes i dette arbeidet.
Foredrag:
Faktabasert tilnærming for å redusere sykefravær
Rundt 20% av sykefraværet i Posten Norge skyldes medarbeidere med et gjentakende sykefravær over flere år. De har jobbet målrettet og systematisk med over 400 vanskelige sykefraværssaker, og vil presentere en metodikk som har gitt gode forretningsmessige resultater.
• Hvordan benytte data og analyser for å få lederne til å prioritere arbeidet med sykefravær
• Hvordan blir innsatsen målrettet mot områder hvor potensialet er størst for å få en mest mulig effektiv sykefraværsoppfølging
Holder foredraget sammen med Merete Holten
Kristian Foss Aalmo har bred erfaring som rådgiver innenfor arbeidsrett og HR og fører saker for domstolene. Han bistår til daglig store og små virksomheter med arbeidsrettslige problemstillinger og tilgrensende områder, som personvern og forvaltningsrett. Kristian har særlig erfaring med nedbemanning- og omstillingsprosesser i ulike sektorer. Utover å være rådgiver, holder Kristian kurs for ledere og HR i et vidt spekter av arbeidsrettslige temaer.
Foredrag:
HR-analyser – rettslige rammer
HR-analyser stiller krav til behandling av personopplysninger.
- Særlig om kartlegging av typiske HR-opplysninger (fra alder til prestasjoner)
- Bruk av databehandlere
- Spørsmålene om lagringslengde og sletting
- Covid-19 – nye former for opplysninger som lagres?
- Hva er på trappene og hva er smart å tenke på fremover
På konferansen får du mer innsikt i hvilke data som har blitt særlig relevante i den tiden vi står i nå. Og du får verktøyene som skal til for å kunne drive mer faktabaserte beslutninger i egen organisasjon.
- Grunnleggende råd for hvordan du kan komme i gang med analyser og bygge HR-dashboard
- Bruk av data for å redusere sykefravær
- Hvordan finne ut hvilke lønnspreferanser medarbeiderne dine har
- Hvordan bygge bedre employer brand med HR-data
- Juridiske implikasjoner av HR-analyser
Digitalt:
I år blir HR Analyser arrangert som en digital konferanse. Uansett hvor du befinner deg vil du få tilgang til de mest spennende foredragsholderne.
Live spørsmål og svar:
Som deltaker kan du stille spørsmål og få svar knyttet til utvalgt tematikk tre ganger i løpet av konferansedagen: kl 11:15(30 min), kl 13:00 (20 min) og kl 14:10 (20 min).
Meld deg på konferansen individuelt. Endelig rabatt trekkes fra når konferansen faktureres og vi har oversikt over hvor mange som deltar fra din virksomhet.
Er du ikke medlem? Les mer om alle medlemsfordelene her
Er du ikke medlem?
Som medlem får du medlemspris på konferansen. Her er en oversikt over alle medlemsfordelene
-
Dato:03. des. 2020
-
Hvor:Digitalt
-
Tid:09:00 - 15:00
-
Medlemspris:3.500,-Ikke-medlem:7.000,-
-
PåmeldingsfristPåmelding avsluttet.