Jobben din er psykt viktig
Sykefravær grunnet psykiske lidelser har økt lenge, og økte også mest fra 2. kvartal 2023 til samme kvartal i 2024. Sykefravær med disse diagnosene utgjorde over 2,2 millioner tapte dagsverk i 2. kvartal i år, som tilsvarer over en fjerdedel av sykefraværsdagene viser tall fra NAV.
For mange kan det å ha en jobb å gå til være en viktig del av tilfriskningsprosessen, men hvordan kan vi få flere med psykisk uhelse til å stå i arbeidslivet?
På dette seminaret på Verdensdagen for psykisk helse vil du få erfaringsdeling og gode råd og tips for hvordan du og din virksomhet kan håndtere et stadig økende psykefravær. For jobben vår er faktisk psykt viktig.
Enkel bevertning.
Begrenset antall plasser.
Her er programoppsettet:
12.00 – 12.10: Registrering
12.10 – 12.15: Velkommen fra HR Norge
12.15 – 12.30: «Psykisk helse – vi har alle et ansvar» - Ellen Rønning-Arnesen, statssekretær i Helse og omsorgsdepartementet
12.30 – 12.45: «Verdien av arbeid for helsen» - Stian Kirsenboom Johnsen, seniorrådgiver NAV/Arbeids- og velferdsdirektoratet
12.45 – 13.00: «Sykefravær, hva sier arbeidsgivere og hva sier folk flest» - Kari Nordstad, Fagansvarlig Analyse og innsikt, HR Norge
13.00 – 13.15: Panelsamtale
13.15 – 13.45: Pause (enkel servering)
13.45 – 14.10: «Null skam – en personlig beretning om når åpenhet blir en styrke» – Jarle Hildrum, PhD, director, Deloitte
14.10 – 14.30: «Arbeidsgivers ansvar for psykisk helse» - Benedicte Bjorøy, Head of human resources, Gearbulk
14:30 – 14.50: «Det som ikke skulle skje, skjedde» Rune Hunshamar, foredragsholdere og tidligere leder i Politiet
14.50: Oppsummering og avslutning
Foredragsholdere:
Jarle Hildrum, PhD, Director, Deloitte.
Jarle har selv slitt med perioder med alvorlig depresjon tre ganger i løpet av sitt arbeidsliv. Han er opptatt av å bryte ned stigma rundt psykiske lidelser, og bidra til mer åpenhet rundt dette i arbeidslivet. For Jarle betydde det mye å ha en jobb å gå til da han var syk, selv om han ikke alltid var i stand til å jobbe. Det å ikke falle utenfor var viktig den dagen han var frisk nok til å ta tilbake livet.
Ellen Rønning-Arnesen, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.
Rønning-Arnesen har jobbet som spesialrådgiver ved Oslo Universitetssykehus, der hun har hatt ansvar for implementering av Helsefellesskap i Oslo. Rønning-Arnesen har jobbet i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, og også vært byrådssekretær for Byrådsavdelingen for eldre, helse og arbeid i Oslo. Regjeringa la 9. juni 2023 fram sin opptrappingsplan for psykisk helse. Opptrappingsplanen forplikter for 10 år fremover, og innebærer en satsing på 3 milliarder kroner. Men hvordan vil regjeringen forsøke å snu den negative utviklingen hvor så mange med psykiske lidelser faller ut av arbeidslivet?
Rune Hunshamar, foredragsholder og tidligere leder i politiet.
Med over 30 års erfaring i politiet har Rune opparbeidet bred kompetanse innen håndtering og forebygging av ulike livssituasjoner og hendelser. I en bilbombe i 1991 mistet Rune politimakkeren sin Roy Arne, og opplevde hvordan livet kan snus på hodet på et øyeblikk. Denne hendelsen endret Runes perspektiv på livet og måten han lever på. Han er opptatt av at vi tar gode valg for oss selv og lever hele liv. HMS, HR, stressmestring, arbeidsstress, balanse mellom jobb og familie, selvivaretakelse og livsperspektiv har alltid vært en viktig del av arbeidslivet for den erfarne polititjenestemannen. Rune ble i desember 2023 tildelt politimedaljen med laurbærgren, som er den nest høyeste utmerkelsen i politiet for sin innsats i etaten.
Benedicte Bjorøy, Head of Human Resources - Sea & Shore i Gearbulk og leder i HR Norge Vest.
Psykisk helse har blitt et stadig viktigere tema i dagens hektiske arbeidsmiljø. Psykiske plager er ifølge NAV det legemeldte sykefraværet som øker mest. Arbeidsmiljøloven stiller krav til vårt fysiske og psykososiale arbeidsmiljø, men hvordan løser man dette strategisk og praktisk i en hektisk hverdag?
I selskapet Gearbulk jobber de bevisst med å sette psykisk helse på agendaen og bruke det til å bygge en god organisasjonskultur. Men er psykisk helse egentlig arbeidsgivers ansvar?
Stian Kersenboom Johnsen, seniorrådgiver i NAV // Arbeids- og velferdsdirektoratet.
Seniorrådgiver i Arbeids- og velferdsdirektoratet med fagområdet arbeid og helse. Har jobbet med arbeid og psykisk helse i en årrekke. Fra psykiatrisk ettervernshjem, oppfølging av arbeidssøkere med psykiske helseutfordringer, arbeid med arbeidsplassen gjennom NAVs Arbeidslivssenter og til et mer strategisk nivå i direktoratet. Fellestrekk er verdien av arbeid for helsen.
Kari Nordstad, fagansvarlig HR Norge.
HR Norge har gjennomført en undersøkelse både blant norske arbeidstakere og norske HR ledere når det kommer til sykefravær, sykelønnsordningen og psykisk sykdom. Kari vil presentere funnene i denne undersøkelsen og snakke litt om det arbeidet vi i HR Norge gjør opp mot utfordringene.
Er du ikke medlem enda?
Som medlem i HR Norge deltar du gratis på medlemsmøter og webinarer i tillegg til at du har tilgang til en rekke andre fordeler. Ta en titt på medlemsfordelene her
-
Dato:10. okt. 2024
-
Hvor:HR Norges lokaler,
Vollsveien 2A, Lysaker -
Tid:12:00 - 15:00
-
Medlemspris:Gratis
-
PåmeldingsfristPåmelding avsluttet.