Lederutviklingskonferansen 2020 - Digitalt
Foredragsholdere
Gareth Jones’ forskning har fokusert på ledelse, kultur, innovasjon og endring. Han har hatt professoratstillinger ved Insead, IE Business School Madrid og London Business School og er i dag stipendiat for Centre for Management Development ved London Business School. Han har publisert prisbelønte artikler i Harvard Business Review, Human Relations og i European Management Journal. Sammen med Rob Goffee har han utgitt “The character of a Corporation”, om organisasjonskultur, “Why Should Anyone Be Led By You”, som argumenterer for rollen som ekthet i ledelse, og nylig, “Why should anyone worke here?”, hva kreves for å etablere autentiske organisasjoner. Han har tidligere vært Global VPHR for Polygram og HR Direktør for BBC.
Foredrag:
Why Authenticity Matters – now more than ever
Hvordan kan du finpusse og utnytte dine unike lederegenskaper, samtidig som du balanserer mellom de iboende spenningene som ledelse ofte innholder? Hvordan kan du vise følelser, men også samtidig holde profesjonell avstand? Hvordan beholde individualitet og din egen touch, og samtidig opptre «konformt nok». Ledere må i større grad tilpasse behov og forventninger til sine.
- Ledelsen er en relasjon
- Ledelse er kontekstuelt betinget
- Ledelse er ikke-hierarkisk
- Nøkkelegenskaper ved autentiske ledere
Pål Voss jobber som leder- og organisasjonsutvikler i AFF. Han har 25 års erfaring som leder og konsulent fra blant annet Sopra Steria, DNB og Telenor. Pål har utviklet sin erfaring og kompetanse i grensesnittet forretning- teknologi og organisasjonsutvikling. Hans fokus er på hva fremtidens ledere og organisasjoner må kjennetegnes av for å skape resultater og lykkes. Pål har utviklet og gjennomført leder- og talentprogram nasjonalt og internasjonalt.Han er Idehistoriker, har en master i sosial- og organisasjonspsykologi fra London School of Economics and Political Science og er utdannet psykoterapeut.
Foredrag:
Hvordan utvikle ledere som skaper effekt på bunnlinjen?
Vi vet ikke hvordan verden etter korona kommer til å se ut. Samtidig ser vi behov for ledere som skaper effekt på bunnlinjen - eller på annen måte når virksomhetens mål - gjennom å vise vei og drive endring. Spørsmålene vi må stille oss er:
- Hvilken type kompetanse har lederne behov for å bygge?
- På hvilken måte skal vi bygge den?
- Hvordan vet vi at investeringen i lederutvikling lønner seg?
Jan Ketil Arnulf er Dean Executive og professor i organisasjonspsykologi, med lederansvar for BIs lederutdanning i Shanghai. Han forsker og underviser i ledelse, tverrkulturell ledelse og lederutvikling. I tillegg har Arnulf omfattende erfaring fra rådgivning og interne prosesser i både privat og offentlig sektor, samt internasjonale bedrifter. Han har doktorgrad fra Universitetet i Oslo, og tema for avhandlingen er ledergruppers rolle i organisasjonsendringer.
Foredrag:
Virker lederutvikling og spiller størrelsen på bedriften noen rolle?
Hvilke betingelser må være på plass for at lederutvikling skal virke?
- Hva sier forskningen om de klassiske tiltakene og verktøyene som coaching, lederutviklingsprogrammer og 360-målinger?
- Hva er de vanligste årsakene til at lederutvikling ikke virker?
- Har vi noe alternativ til lederutvikling?
Margrethe Waage er Programansvarlig OsloMet-akademiet/Learning and Development, og har lang og variert erfaring med å jobbe med læring og kompetanseutvikling, lederutvikling, team- og organisasjonsutvikling og tilsvarende områder i ulike organisasjoner. Waage har jobbet ved OsloMet siden 2017, og tidligere flere år i Forsvaret med lederutviklingsprogrammer, karriere-, kompetanse- og talentutvikling. Waage har også jobbet som konsulent i en rekke ulike virksomheter, som Aker Solutions, Atmel, Kongsberg Maritime, Voice Norway, med flere. Waage innehar både Master i juss og Master of Management fra NTNU med spesialisering innen relasjonsledelse, veiledning, motivasjon og coaching, fra Institutt for pedagogikk og livslang læring.
Foredrag:
Utvikling av lederkapasitet for å håndtere komplekse endringsprosesser
Hvordan jobber OsloMet med å bygge kapasitet hos ledere og nøkkelpersoner for å håndtere komplekse problemstillinger uten kjente løsninger?
- Hva slags tilnærminger kan vi ta når vi må manøvrere i ukjente landskap?
- Digitalisering handler om mennesker. Hvordan får vi et lederprogram om digital transformasjon til å handle nettopp om menneskene?
- Hvordan kan vi bygge relasjonelle kompetanser hos våre ledere og nøkkelpersoner som grunnlag for samskaping på tvers i en organisasjon?
Holder foredraget sammen med John Richard Hanssen
John Richard Hanssen, partner og lederutvikler. John Richard har undervist ledere og nøkkelpersoner siden 2005 i endringsledelse, digitalisering, prosessledelse og egenutvikling. Han har hatt et nært samarbeid med forskningsmiljø ved NTNU innen ledelses- og teamutvikling, og bidratt i kurs via NTNU Videre og som gjesteforeleser ved flere institutt. Han har også arbeidet med digitaliseringsstrategier og programledelse innenfor flere offentlige virksomheter og bistår OsloMet i deres lederutviklingsprogram rundt digital transformasjon.
Foredrag:
Utvikling av lederkapasitet for å håndtere komplekse endringsprosesser
Hvordan jobber OsloMet med å bygge kapasitet hos ledere og nøkkelpersoner for å håndtere komplekse problemstillinger uten kjente løsninger?
- Hva slags tilnærminger kan vi ta når vi må manøvrere i ukjente landskap?
- Digitalisering handler om mennesker. Hvordan får vi et lederprogram om digital transformasjon til å handle nettopp om menneskene?
- Hvordan kan vi bygge relasjonelle kompetanser hos våre ledere og nøkkelpersoner som grunnlag for samskaping på tvers i en organisasjon?
Holder foredraget sammen med Margrethe Waage
Thea Eilertsen er Chief People Officer i kolonial.no med ansvar for å utvikle organisasjonen og dens ressurser for å gjøre oss i stand til å oppnå våre mål. Utdannet innen ledelse ved BI og har bakgrunn bla fra ulike roller innen HR i Telenor. Har bred erfaring innen faget med fokus på utvikling. Har det siste året jobbet tett på Silicon Valley og drevet prosjekter for globaliserte skalerbare prosesser på tvers av Europa, Asia og USA.
Foredrag:
Hvordan gi nye, unge ledere grunnleggende lederkapasiteter
Kolonial har utviklet seg fra oppstartsbedrift til en av Norges fremste vekstbedrifter. Fokuset på å sikrerett kultur og utvikle engasjerte medarbeidere på veien har blitt viktig.
- Kolonial bygger systemforståelse og medmenneskelighet gjennom å trene på nødvendige lederkapasiteter:
- Psykologisk trygghet og tilstedeværelse
- Fokusert lytting, genuin nysgjerrighet og kvaliteten på vår mentale oppmerksomhet
- Anerkjennelse av kollegaer som medmennesker
- Programmet vil resultere i at alle, uavhengig av tittel, føler og tar ansvaret for å skape verdier og bidra til rett kultur som Chief Value Officer
Ståle Einarsen er professor ved Institutt for samfunnspsykologi ved Universitetet i Bergen. Han er psykolog og en av landets ledende forskere på arbeidsmiljøfeltet. Han har utgitt en rekke bøker og har fått sin forskning på blant annet arbeidsmiljø, kreativitet, innovasjon og ledelse publisert i flere anerkjente internasjonale journaler.
Foredrag:
Destruktiv og konstruktiv ledelse - hva er forskjellen?
Ofte handler lederutvikling om å gjøre presumptivt gode ledere enda bedre. Men vi må også ha fokus på å få presumtivt gode ledere til å mindre destruktive. Det hjelper ikke å bli bedre om man fortsatt også er dårlig.
- Hvordan tenke konstruktivt om destruktivitet i rollen som leder?
- Hvordan sikre selv-ledelse også når man gjør feil som leder?
- Hvordan bevisstgjøre ledere om forhold som påvirker dem negativt som leder
Åshild Mongstad er sosialantropolog med videreutdanning i Positiv Psykologi. Hennes hovedfagsoppgave omhandlet sosiale relasjoner, nettverksbygging og kommunikasjon i arbeidslivet. På bakgrunn av dette arbeidet har Åshild utviklet flere konsepter for trening på kommunikasjon og relasjonsbygging. Til daglig jobber Åshild som lektor på Høyskolen Kristiania og underviser i Arbeidsmiljø og Psykologi, Endringsledelse og Lederskap og praksis. I tillegg til å jobbe som foreleser samarbeider Åshild med Avo, et teknologi/konsulentselskap som hjelper organisasjoner å ta i bruk teknologi på en smartere måte.
Foredrag:
Ledelse på fremtidens arbeidsplass
Raske endringer generelt og digitalisering spesielt påvirker alle bransjer. Når slike store skift pågår i samfunnet, vil det både påvirke vår forståelse av hva som er god ledelse, og kanskje endre synet på hva som blir viktig for å utvikle seg som leder fremover.
- Hvordan kan vi med utgangspunkt i forskning fra feltene psykologi og antropologi gå fra en mekanisk til en mer menneskelig forståelse av ledelsesfeltet?
- Hva trenger vi for å utvikle oss og vokse både som mennesker og ledere?
Korona-krisen har ikke bare satt samfunnet på prøve, men også ledere i de fleste virksomheter har blitt utfordret på uforutsette hendelser å ta stilling til. Beslutninger som må fattes i krisetilstand dominerer den ene dagen, samtidig skal man lede, styre og motivere for gass og brems i sin virksomhet på samme tid. Det er krevende. Derfor har HR Norge satt opp disse temaene i fortsettelsen av fjorårets suksesskonferanse:
- Autentisk ledelse – mer relevant enn noensinne
- Virker lederutvikling – og hva med størrelsen på virksomheten?
- Hvordan bygge ledere som skaper verdier
- Hvordan utvikle virtuelle lederutviklingsprogram
- Navigere mellom konstruktiv og destruktiv ledelse i en kompleks fremtid
På konferansen får du verktøyene som skal til for å kunne designe gode lederutviklingsprogrammer. Vi har invitert foredragsholdere som kan inspirere og gi konkrete praktiske eksempler.
Digitalt:
I år blir Lederutviklingskonferansen arrangert som en digital konferanse. Uansett hvor du befinner deg vil du få tilgang til de mest spennende foredragsholderne. Vinklingene er relatert til lederutvikling i en koronatid som preger oss alle.
Live spørsmål og svar:
Som deltaker kan du stille spørsmål og få svar knyttet til utvalgt tematikk tre ganger i løpet av konferansedagen, kl. 12:30 (30 min), kl 14:00 (20 min) og kl 15:00 (20 min).
Periode | Medlem | Ikke-medlem |
---|---|---|
Ordinær pris | 3 500 | 7 000 |
Antall deltakere | Rabatt |
---|---|
3 eller flere | 10% |
Deltar 3 eller flere fra samme virksomhet, gir vi 10% rabatt på deltakeravgiften. Er du ikke medlem? Les mer om medlemsfordelene her.
Er du ikke medlem?
Medlemskap i HR Norge gir deg rabatt ved deltakelse og en rekke andre fordeler
-
Dato:27. aug. 2020
-
Hvor:Digitalt, Digitalt
-
Tid:09:00 - 15:30
-
Medlemspris:3.500,-Ikke-medlem:7.000,-
-
PåmeldingsfristPåmelding avsluttet.