Onboardingkonferansen 2025 - Live stream
Visste du at det å miste en ansatt kan koste bedriften mellom seks og ni månedslønner? Dette viser hvor viktig det er med en solid onboardingprosess, både for den nyansatte og for organisasjonen. En god start handler om mer enn bare praktiske detaljer – det handler om å bygge relasjoner, sette tydelige forventninger og skape både trygghet og mestring.
Hva skjer når vi legger til rette for disse viktige elementene? Å forstå psykologien bak dette kan gi oss nøkkelen til suksess. Ny innsikt fra forskning viser at sosial tilkobling og integrering er avgjørende for en vellykket oppstart for nyansatte. Når dette fungerer, vinner både den enkelte medarbeider og virksomheten som helhet.
Men hvordan sikrer vi at onboarding faktisk prioriteres i en hektisk hverdag?
På Onboardingkonferansen 2025 retter vi søkelyset mot de mest aktuelle utfordringene og mulighetene til å ønske nyansatte velkommen.
Gjennom inspirerende foredrag med eksperter og innovative virksomheter, vil du få konkrete verktøy og strategisk innsikt som gjør det enklere å skape de gode resultatene – en onboarding som gjør at medarbeiderne blir.
Dette vil du få med deg:
- Onboardingundersøkelsen 2025: Vi har tatt pulsen på onboarding i Norge
- Hva skaper trygghet, relasjoner, styrkende kultur og motivasjon hos nyansatte til å bidra i virksomheten?
- Hvordan forankre og prioritere onboarding i virksomheten?
- Hvordan utnytte teknologi og data til å måle og forbedre onboardingprosessen?
- Hvordan kan en strukturert offboarding styrke onboarding, arbeidsmiljøet og employer brand?
Deltar 3 eller flere fra samme virksomhet, gir vi 10% rabatt av deltakeravgiften. Hver og en deltaker melder seg på individuelt. Endelig rabatt trekkes fra når konferansen faktureres og vi har oversikt over hvor mange som deltar fra din virksomhet.
Er du ikke medlem? Les mer om alle medlemsfordelene her
Kategori | Medlem | Ikke medlem |
---|---|---|
Ordinær pris | 4190 | 7990 |
Foredragsholdere
Sven Kinden Iversen, fagansvarlig i HR Norge
Vi har tatt pulsen på onboarding i Norge. Fagansvarlig i HR Norge, Sven Iversen, vil presentere nøkkelfunn og innsikt fra HR Norges Onboardingundersøkelse 2025.
Delta på Onboardingkonferansen 2025 - se program og meld deg på her
Anna Tebelius Bodin er foredragsholder, foreleser og forfatter, med mastergrad fra Harvard University, hvor hun også bidro i forskning om hjernen. Hun har gitt ut 6 bøker og holdt over 1600 foredrag om psykologien bak hvordan vi leder, lærer og kommuniserer med kunnskap om hjernen. I 2020 ble hun hedret med årets Mensa-pris for sin inspirerende måte å spre kunnskap om hjernen på.
I en onboardingprosess handler det om å ta hensyn til hva som former mennesker. Hvordan fungerer vår psykologi og hjerne? Hva skaper trygghet, relasjoner, styrkende kultur og motivasjon til å bidra? I dette innlegget gjøres vitenskapen om hjernen så konkret at den guider utformingen av en vellykket onboarding. Velkommen til en tankevekkende økt som endrer synet på onboarding og mennesket i prosessen.
Sentrale spørsmål som vil belyses:
- Hva er de største feilene de fleste gjør?
- Hvilke detaljer utgjør hele forskjellen?
- Hvordan kommuniseres en kultur til nye medarbeidere?
Hvordan gjør man det? - basert på “Psykologien bak en vellykket onboarding”
Hvordan skapes trygghet, relasjoner, en styrkende kultur og motivasjon til å bidra, i praksis? I denne sesjonen vil Anna Tebelius Bodin bygge videre på sitt innledende foredrag, og dele konkrete tips om hvordan vi kan kommunisere bedre for å lykkes med onboarding.
Delta på Onboardingkonferansen 2025 - se program og meld deg på her
Christian Harpelund er utdannet organisasjonspsykolog og har jobbet med organisasjonsutvikling, ledelse og læring internasjonalt siden 1997. Christian har selv vært leder - blant annet i sine egne oppstartsselskaper. Christian er spesialist i læringsdesign og gamification. I 2014 startet Christian sitt onboarding-arbeid. Et arbeid som har resultert i flere utgivelser, blant annet boken: Onboarding Flyvende fra start (2016); utviklingen av et rammeverktøy for onboardingdesign; en onboardingutdanning for HR-konsulenter; en målestandard for kvaliteten på onboarding; en digital plattform for å støtte onboarding; og en rekke kreative spill- og verktøy for å skape de beste onboardingopplevelsene for nye medarbeidere og ledere.
Onboarding handler ikke bare om en varm velkomst, men er en av nøklene til å beholde ansatte og øke produktiviteten. Men hvordan kan vi vite om vår onboarding virkelig fungerer? Ved å gå fra magefølelse til målbare resultater kan vi designe sterkere prosesser som gir varig verdi både for medarbeidere og virksomheten.
Sentrale punkter som vil belyses:
- Hva skal måles? Fra preboarding til exit: En gjennomgang av sentrale datapunkter som onboarding-opplevelse, fastholdelse og kultur
- Fra data til handling: Hvordan omsette innsikt til konkrete forbedringer i onboarding-prosessen, og utvikle din kunstige onboarding-intelligens
- Onboarding som en endringsprosess: Veien fra å være data-blind til å arbeide strategisk og datadrevet med onboarding
Delta på Onboardingkonferansen 2025 - se program og meld deg på her
Kate Aunaas Ingram er Vice-President Global Attraction & Mobility i Statkraft. Hun har hatt ansvar for etableringen av et Attraction and Mobility team, og under hennes ledelse har de startet et globalt prosjekt for å transformere onbordingen i Statkraft. Tidligere har hun blant annet flere år bak seg som Employer Branding, Recuitment and Talent Management i Orkla ASA og Talent Acquisition Manager i Coca-Cola.
Sentrale punkter som vil belyses:
Statkraft lanserte etter en omfattende utviklingsprosess sitt nye, globale datadrevne onboardingprogram i september 2024. Men hvordan gå fra tegnebrettet til praksis? Kate Aunaas-Ingram vil dele hvordan de gjennom bred involvering og bruk av data har implementert et komplekst konsept til en helhetlig og inspirerende opplevelse som allerede har levert verdi til organisasjonen.
- Involvering og forankring av ledere og andre interessenter for at implementering av onboardingprosessen skal fungere i praksis
- Bruk av innsikt og data for å kvalitetssikre og forbedre onboardingprosessen
- Resultater så langt for de nyansatte og virksomheten
Delta på Onboardingkonferansen 2025 - se program og meld deg på her
Kari Bergeius Andersen er arbeidsrettsadvokat og leder Arbeidslivsavdelingen i Ræder Bing AS. Hun har lang erfaring og spesialisering i arbeidsrett, statsansatterett og tilknyttede rettsområder. Kari bistår norske og internasjonale selskaper, kommuner, statlige virksomheter, fagforeninger og enkeltstående arbeidstakere. Andersen er til daglig advokat og partner, samtidig som hun benyttes til foredrag, kurs og innlegg på konferanser. Hun har spesielt bred erfaring med problemstillinger knyttet til omstillingsprosesser, varslingssaker og håndtering av manglende prestasjoner eller sykefravær i både offentlig og privat sektor. Andersen bruker ofte begrepet «Hva er lov og hva er lurt» for å beskrive betydningen av juridiske rammer og de ulike alternativene man har for å nå frem med minst mulig konflikter. Ved siden av advokatgjerningen holder hun mye kurs, foredrag og workshops for å styrke ledere og HR i sin rolle.
Sentrale punkter som vil belyses:
«Prøvetid» kan ofte ha en litt negativ klang, med prøving og usikkerhet. Fra juridisk perspektiv har både arbeidsmiljøloven og statsansatteloven har egne regler om hva som skal til for å avslutte et arbeidsforhold som akkurat har begynt. Dette bør ikke være fokuset: Det lovreglene egentlig krever, er at arbeidstakere skal ha en ordentlig sjanse til å lykkes og at dette er et felles ansvar å jobbe med. Tydelige rammer og god dialog gjør at vi får gode arbeidsforhold og unngår å måtte tenke oppsigelsessaker. Du vil få høre mer om:
- Positiv tydelighet rundt ansvar og oppgaver
- Hvordan få til best dialog underveis
- Hva er lurt når du skal behandle ansatte med ulike erfaringer og fra ulike generasjoner?
Delta på Onboardingkonferansen 2025 - se program og meld deg på her
Hege Grov er seniorrådgiver i Norad med ansvar for kompetanseutvikling, både strategisk og hands-on. Hun jobber med å med å designe og implementere involverende og interaktive lærings- og onboardingløp, fysisk og digitalt. Hege er opptatt av å engasjere og bidra til at alle involverte tar eierskap til egen læringsprosess. Hun har hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo og lang erfaring fra privat og offentlige virksomheter
Hvordan kan en virksomhet med komplekse strukturer skape en onboarding som fremmer tilhørighet, forutsigbarhet og oversikt? Norad vil dele sine erfaringer fra litt tilfeldig til en mer helhetlig og strukturert onboarding. Gjennom innsiktsarbeid har de tatt utgangspunkt i typiske spørsmål man har som ny, og bygget et digitalt løp som inkluderer preboarding. Gjennom konkrete eksempler vil du også lære hvordan struktur, ansvarsfordeling og tilbakemeldinger engasjerer både nyansatt, kolleger og leder gjennom hele prosessen.
Sentrale punkter som vil belyses:
- Hvordan innsiktsarbeid og involvering av ansatte skapte en grunnmur i onboardingprosessen, med utgangspunkt i nyansattes spørsmål og behov
- Konkrete tiltak for å sikre at nyansatte føler seg velkomne og forberedt allerede før første arbeidsdag
- Erfaringer med å digitalisere onboardingprosessen, inkludert utvikling av e-læringsmoduler og ressurssider for fadder, leder og nyansatt
- Status og veien videre
Delta på Onboardingkonferansen 2025 - se program og meld deg på her
Line Finstad er ansvarlig for HR-agendaen i EY i Norge. Hun har også det nordiske HR-ansvaret for Core Business Services (CBS) der. Nøkkelansvaret er å tilby eksepsjonell HR til medarbeiderne i CBS og i EY Norge. Line var tidligere Regional Talent Attraction and Acquisition leader i Norden. Her ledet hun det nordiske arbeidet med å tiltrekke og rekruttere diversifiserte talenter til EY.
Offboarding er mer enn bare en sluttprosess – det er en mulighet til å styrke employer brand, samle innsikt og forbedre virksomheten. EY har en digital offboardingreise som kombinerer effektiv administrasjon med datadrevet innsikt. Hvordan kan strukturert offboarding skape en kontinuerlig loop som forbedrer både onboarding og arbeidsmiljøet for de som blir værende?
Sentrale punkter som vil belyses:
- Digitalisert offboarding sikrer en forutsigbar og rettferdig prosess for medarbeidere
- Exit-surveys og sluttintervjuer identifiserer trender og forbedringsområder
- Langsiktige gevinster ved god offboarding, inkluderer styrking av employer brand
Delta på Onboardingkonferansen 2025 - se program og meld deg på her
-
Dato:18. mars 2025
-
Hvor:Digitalt
-
Tid:09:00 - 16:00
-
Medlemspris:4.190,-Ikke-medlem:7.990,-
-
Påmeldingsfrist17. mars 2025 Kl. 14:30
Passer ikke datoen?
Du kan likevel melde deg på Live stream og få tilgang til opptak av streamen i etterkant av konferansen. Eventuelle delsesjoner og workshops er ikke med i programmet til Live streamen. Du får tilgang av opptaket i 14 dager. Vi tar forbehold om tillatelse til deling fra den enkelte foredragsholderen.