Event Large Image
Konferanse

Pensjonskonferansen 2025

Pensjonskonferansen 2025 Landingssiden 1610 format
Fra 2025 og utover skjer det en rekke viktige endringer på pensjonsområdet. For å tiltrekke og beholde riktig kompetanse må arbeidsgivere kunne formidle pensjonsordningene sine tydelig, særlig når nye regler og endringer trer i kraft. På Pensjonskonferansen 2025 får du den oppdateringen du trenger for å sikre god oppfølging og gjøre virksomheten rustet for det nye pensjonslandskapet.

Vi ønsker velkommen til HR Norge sine lokaler på Lysaker for en dag med faglig påfyll. Vi har begrensede antall plasser for fysisk oppmøte, så det gjelder å være rask på ballen.

Delta på Pensjonskonferansen for å få oversikt over:

  • De viktigste lovendringene innen pensjon hittil i år
  • Juridiske fallgruver arbeidsgivere må være bevisste på i møte med nytt regelverk
  • Hva normert pensjonsalder og ubetinget rett til pensjon betyr for virksomheter
  • Hvordan den nye offentlige AFP-en skiller seg fra privat sektor og hvorfor mobilitet mellom sektorene er en utfordring
  • Status for arbeidet med reform av privat AFP og hvilke konsekvenser dette kan få
  • Hvordan pensjonssystemet forsterker ulikhet og hva arbeidsgivere kan gjøre for å bidra til mer rettferdige løsninger

Se program

Priser
Kategori Medlem Ikke medlem
Ordinær pris 2990 4990
Grupperabatt for virksomhetsmedlemmer
Antall deltakere Rabatt for virksomhetsmedlemmer
3 eller flere 20%

Detaljer

Åpne alle

Foredragsholdere

André Istad Johansen
André Istad Johansen
Advokat og partner i Advokatfirmaet Selmer

André Istad Johansen er advokat og partner i Advokatfirmaet Selmer. André har mer enn 25 års erfaring som advokat innen arbeidsrett og pensjon. André har bygget sin spesialistkompetanse innen pensjon blant annet gjennom arbeid for offentlige og private pensjonskasser, som rådgiver for arbeidsgivere i forbindelse med etablering og endring av pensjonsordninger, og gjennom en lang rekke saker der det har oppstått tvist om ansattes pensjonsrettigheter.

Foredrag: Siste nytt i pensjonsretten

Pensjonsregelverket er under stadig endring og domstolene bidrar med viktige rettsavklaringer. Få en oppdatert gjennomgang av sentrale lov- og regelendringer på pensjonsrettens område, og relevant rettspraksis. Hvilke retningslinjer gleder nå, og hva må arbeidsgivere være særlig oppmerksomme på fremover for å sikre korrekt håndtering og god oppfølging av ansatte.

  • De viktigste regelendringene innen pensjon i 2025
  • Hvilke endringer vil komme i årene fremover?
  • Juridiske fallgruver HR og arbeidsgivere bør være bevisst på


Les mericon
Alexandra Plahte
Alexandra Plahte
Jurist og leder av Formue Pensjonsrådgivning AS

Alexandra Plahte er jurist og leder av Formue Pensjonsrådgivning AS. Alexandra er kjent for å kunne formidle pensjon på en forståelig og engasjerende måte. Foruten å ha skrevet fagbøker et hun ofte å se i media.

Foredrag: AFP – hvor står vi, hvor går vi?

AFP-ordningene står ved et veiskille. Med ny AFP i offentlig sektor og en mulig reform i privat sektor, skaper det usikkerhet for både arbeidsgivere og ansatte. Dagens ordninger byr på flere utfordringer. Selv om ny offentlig AFP bygger på hovedprinsippene fra privat sektor, finnes det vesentlige forskjeller - spesielt når det gjelder mobilitet mellom sektorene, som i praksis bare fungerer én vei.

  • Hvordan skiller den nye offentlige AFP-ordningen seg fra AFP-ordningen i privat sektor?
  • Utfordringene rundt mobilitet mellom sektorene
  • Hva gjenstår før en ny reformert AFP kan se dagens lys?
  • Veien videre for partene og konsekvenser for arbeidsgivere og ansatte

Les mericon
Hilde Nordstoga
Hilde Nordstoga
Jurist og fagsjef i Formue Pensjonsrådgivning AS

Hilde Nordstoga er jurist og fagsjef i Formue Pensjonsrådgivning AS. Hun har i en årrekke arbeidet som juridisk og økonomisk rådgiver innenfor pensjonsområdet, og har bred erfaring som kurs- og foredragsholder. Hilde har også skrevet fagartikler for ulike tidsskrifter, og er medforfatter av boken «Alt du trenger å vite om Pensjon». Hun har tidligere arbeidet med pensjon og trygdeytelser etter internasjonale trygdeavtaler.

Foredrag: Aldersgrensene i pensjon økes– konsekvenser for virksomhetene

Er din virksomhet forberedt på de nye pensjonsreglene? Vi lever stadig lenger, og fra i år endres spillereglene for normert pensjonsalder når tidligste uttaksalder for alderspensjon heves.

Dette skaper konkrete utfordringer for norske virksomheter. Når aldersgrensene øker, påvirkes også uføretrygd, forsikringsordninger og øvrige ytelser som i dag stopper ved dagens grenser. Din virksomhet må derfor vurdere både tilpasninger og konsekvenser for kostnadene.

  • Hva betyr normert pensjonsalder og ubetinget rett til pensjon i praksis?
  • Utfordringer ved dagens forsikringsordninger når aldersgrensene økes. Hva må virksomhetene gjøre?
  • Hvilke praktiske og økonomiske konsekvenser får pensjonsendringene for arbeidsgivere?

Les mericon
Axel West Pedersen
Axel West Pedersen
Professor ved OsloMet

Axel West Pedersen er professor ved OsloMet. Han er utdannet statsviter ved Universitetet i Aarhus og har doktorgrad fra Europauniversitetet i Firenze (1999). Pedersen har lang fartstid som pensjonsforsker og han var medlem av Pensjonsutvalget som avga sin innstilling i 2022 (NOU 2022:7).

Foredrag: Pensjon og ulikhet – hvem kommer dårligst ut, og hvorfor?

Pensjonssystemet skal sikre økonomisk trygghet etter endt arbeidsliv, men ikke alle grupper får like gode muligheter til å oppnå en tilstrekkelig pensjon. Mens normert pensjonsalder øker og levealdersjusteringen slår hardere inn, blir det stadig tydeligere at yrkesgrupper med tungt fysisk arbeid, lav lønn og kortere forventet levealder får mindre igjen enn andre. Samtidig ser vi at kvinner systematisk taper i pensjonssystemet. Hva har ført til økte forskjeller mellom kjønnene?

  • Hvordan påvirker normert pensjonsalder og levealdersjustering ulike yrkesgrupper?
  • Vil tiltak som slitertillegg og styrking av minstepensjonen være nok for de mest utsatte gruppene?
  • Hvorfor taper kvinner systematisk i pensjonssystemet?
  • Hvilket ansvar har arbeidsgivere for å bidra til bedre pensjonsbetingelser for ansatte som faller utenfor?

Les mericon

Delta digitalt?
Har du ikke mulighet til å delta på den fysiske konferansen på Lysaker, kan du delta digitalt, 4. juni kl 13:00-15:40. På den måten får du med deg hele programmet.

Passer ikke datoen? Meld deg likevel på Pensjonskonferansen 2025 - Digitalt, og få tilgang til opptaket i 14 dager. Vi tar forbehold om tillatelse til deling fra den enkelte foredragsholderen.

Er du ikke medlem?
Som medlem får du medlemspris på konferansen og tilgang til en rekke andre fordeler som du kan dra nytte av i jobben din. Se medlemsfordelene og hvordan du melder deg inn.