Sykefravær og arbeidsmiljø 2021 - Digitalt
Foredragsholdere
Whitney Johnson er CEO I WLJ Advisors, og er kåret av Thinkers50 til å være en av verdens 50 største tenkere innen business. Hun er en prisvinnende forfatter, foredragsholder og foreleser ved Harvard Business School sin Executive Education. Johnson er tidligere prisvinnende aksjeanalytiker som jobbet på Wall Street, og er i dag opptatt av å hjelpe organisasjoner til å vokse gjennom individene sine.
Foredrag:
Disrupt yourself in times of uncertainty (in English)
Den siste tiden har vi opplevd kaos, usikkerhet og endringer på flere områder. I dette foredraget vil du lære verktøy og rammeverk som vil bidra til å gi klarhet og skape muligheter for deg og din organisasjon.
- De syv stegene i personlig disrupsjon
- Læringens S-kurve: Hvor er du og hva kan du gjøre med det?
- Hvordan kan HR bruke denne kunnskapen videre?
Cecilie Berggren er Regional HR Manager for Findus i Norden. Hun har 20 års erfaring fra HR både som ekstern konsulent men hovedsakelig som intern bidragsyter. Cecilie har tidligere jobbet i blant annet TINE, Bluegarden og CatalystOne, og hun har en indre passion for å jobbe med organisasjonsutvikling og medarbeidermotivasjon gjennom blant annet helsefremmende tiltak.
Foredrag:
Hvordan binde sammen organisasjonen i en urolig situasjon?
Findus sto i store endringsprosesser frem til 2016/2017, noe som bidro til uro i deler av organisasjonen. Behovet for å skape engasjement og motivasjon i organisasjonen var stort, og som et tiltak lagde de et helse- og velværeprogram. I dette foredraget vil du høre mer om Findus sine erfaringer med programmet, og få inspirasjon til hvordan du kan gjøre noe liknende i egen organisasjon.
- Hva er Our Well Day og hvorfor har vi det?
- Hvordan jobbe forebyggende med mental helse?
- Resultater, forbedringsmuligheter og læringspunkter
Silje Endresen Reme jobber som professor i psykologi ved Universitetet i Oslo og som psykologspesialist ved Oslo Universitetssykehus.
Foredrag:
Stress på jobb og hjemme(kontor) – hvilke konsekvenser har det, og hva kan vi gjøre med det?
Stress er en viktig årsak til helseplager, sykdom og sykefravær – men stress kan også være sunt og helsefremmende. Hvordan vite forskjellen på sunt og usunt stress, og hva vi kan gjøre med det usunne stresset?
- Når er stress usunt og når er det skadelig?
- Betydningen av mestring: hva kan personen selv gjøre, og hvordan kan arbeidsgiver tilrettelegge?
- Hva er de mest effektive tiltakene for å mestre stress og forebygge sykefravær?
Mariann Grønseth er drifts- og HR-sjef i FosenNamsos Sjø AS, som er en del av Torghatten konsern. Har bred og mange års erfaring innen HR, rekruttering samt personal- og driftsoperativ ledelse fra arbeidsforhold i SAS, Stena Drilling Management AS, Trønderbilene AS og FosenNamsos Sjø AS. Har ledelsesutdanning fra BI og har gjennomgått en rekke kurs innen HR og arbeidsrett.
Foredrag:
Organisasjonskultur og sykefraværarbeid i sammenheng
På få år har FosenNamsos Sjø redusert sykefraværet fra 10,5% til 1,4%. De har jobbet systematisk over tid for å få til dette og vil dele sine erfaringer fra avgjørende suksessområder.
- Sammenhengen mellom sykefravær og organisasjonskultur
- Samarbeid med bedriftshelsetjenesten og NAV
- Kompetanseheving av ansatte og ledere
- Å bygge tillit over tid
Hallbjørg Lien er utdannet jurist og en har en mastergrad i Human Resource Management fra London. Hun har arbeidet i ISS i snart 17 år innen HR, og har tidligere jobber i NORAD og i konsulentbransjen.
Foredrag:
Systematisk reduksjon av sykefravær med langvarig effekt
I 2002 var sykefraværet til ISS på 15%. Siden den gang har de jobbet systematisk med å redusere sykefraværet og er nå nede i 6%. Hør mer om hvilke grep de har gjort med utgangspunkt i et positivt menneskesyn, og få inspirasjon til hvordan du kan redusere sykefraværet i egen virksomhet.
- Sykefraværsoppfølging- og rutiner satt i et system
- Hvordan jobber vi med lederne og hvordan avklarer vi forventninger?
- Autonomi – viktigheten av opplevd selvbestemmelse
Kari Bergeius Andersen er partner og advokat i SBDL. Hun er en anerkjent arbeidsrettsadvokat som ansees som en av kjernekreftene i SBDL. Bergeius Andersen har lang erfaring som rådgiver for arbeidsgivere, blant annet med håndtering og avslutning av vanskelige sykefraværssaker.
Foredrag:
Hva gjør du med ansatte som viser vondt i viljen?
«Vondt i viljen» er en mindre respektfull måte å betrakte spesielle sykefraværssaker. Enkelte arbeidstakere fremstår slik når de gjentatte ganger er sykmeldt i perioder de kan motta sykepenger og friskmeldt i den perioden som må arbeides for å oppnå nye rettigheter. Felles for slike saker er at de skaper utfordringer for arbeidsgiver og for andre kolleger, som ofte må jobbe mer. Hva er det som gjør at slike arbeidsforhold oppstår og hvordan skal vi håndtere dette?
- Hvordan kommuniserer du med arbeidstaker med denne type sykefraværsmønster? Hva handler det egentlig om?
- Tilrettelegging og medvirkningsplikt i dette perspektivet – er det mulig å snu?
- Har du saklig grunn for oppsigelse?
Anders Raastrup Kristensen, ph.d., er lektor på Københavns Universitet. Han har forsket i selvledelse og det grenseløse arbeidsliv i mer enn 15 år. Det arbeide har blant annet resultert i flere forskningsartikler og bøkene «Det grænseløse arbejdsliv» og» Strategisk selvledelse». I øyeblikket forsker han i, hvordan vi kan bruke rutiner til at fremme samarbeid på arbeidsplassen.
Foredrag:
Work-life balance og selvledelse i det grenseløse arbeidsliv
Coronakrisen har endret arbeidshverdagen for mange. Usikkerheten har steget og vi jobber hjemmefra i større grad. Mange opplever at arbeidslivet har blitt mer grenseløst. Dette stiller krav til selvledelse - at vi blir bedre til å håndtere vår egen produktivitet og trivsel.
- Hva er utfordringene ved et grenseløst arbeidsliv?
- Hvordan utvikle og bruke en egen work-life balance strategi?
- Få ideer til hvordan du kan bruke dine vaner som verktøy til å skape en motiverende og produktiv arbeidshverdag
- Hvordan kan HR og ledere bruke denne kunnskapen videre
På Sykefravær og arbeidsmiljø vil vi gå inn på flere aktuelle tematikker. Hvordan utvikle og bruke en egen work-life balance strategi? Og hvordan jobbe forebyggende med mental helse? Vi har invitert meningsbærere, eksperter og virksomheter til å dele sine spennende tanker og erfaringer.
Du vil blant annet få høre den verdenskjente business-tenkeren Whitney Johnson, som vil dele hvordan du kan bidra til medarbeideres vekst og innovasjonsevne i usikre tider.
Andre temaer på årets konferanse er:
- Selvledelse i usikre tider
- Sunt og usunt stress
- Å jobbe forebyggende med mental helse
- Rutiner for sykefraværsoppfølging
Digitalt:
I år blir Sykefravær og arbeidsmiljø 2021 arrangert som en digital konferanse. Uansett hvor du befinner deg vil du få tilgang til de mest spennende foredragsholderne.
Live spørsmål og svar:
Som deltaker kan du stille spørsmål knyttet til utvalgt tematikk tre ganger i løpet av konferansedagen: 11:20 (25 min), 13:00 (20 min) og 14:00 (20 min). Et utvalg av innsendte spørsmål vil bli besvart.
Har du ikke mulighet til å delta «live»?
Fortvil ikke – du får tilgang til alt innholdet i hele to uker etter gjennomføringen. Du kan få med deg det du ikke rakk, eller se spesielt gode foredrag på nytt.
Pris | Medlem | Ikke medlem |
---|---|---|
Ordninær pris | 3750 | 7250 |
Tidsrom | Rabatt |
---|---|
Påmelding før 1. februar 2021 | 10% |
Antall deltakere | Rabatt |
---|---|
3 eller flere | 10% |
Det gis ikke rabatt på rabatt.
Meld deg på konferansen individuelt. Endelig rabatt trekkes fra når konferansen faktureres og vi har oversikt over hvor mange som deltar fra din virksomhet.
Er du ikke medlem? Les mer om alle medlemsfordelene her
Er du ikke medlem?
Som medlem får du medlemspris på konferansen. Her er en oversikt over alle medlemsfordelene og hvordan du kan bli medlem.
-
Dato:11. mars 2021
-
Hvor:Digitalt
-
Tid:09:00 - 15:00
-
Medlemspris:3.750,-Ikke-medlem:7.250,-
-
PåmeldingsfristPåmelding avsluttet.