Ledelse

Fanny Duckert Thumb Video

Ledelse

Hvordan lede høyfungerende team

Å lede høyfungerende team gir spesielle utfordringer for en leder. Ambisjonene er høyere, deltakerne mer kompetente – men også krevende. Lederen betyr svært mye for teamet og må være involvert på andre måter enn i mer hverdagslige team. Hvordan lykkes? Her får du Fanny Duckert sitt foredrag om hvordan lede høyfungerende team.

Prestasjonsledelse

Ledelse

Prestasjonsledelse – ble det endring ved bortfall av karakterer?

Ble utfordringene og problemene knyttet til prestasjonsledelse løst da en forfriskende vind om dette temaet blåste for et par år siden? Mange selskaper kuttet ut rankinger og årlige vurderinger, men fant man bedre løsninger? Har diskusjonene om dette temaet «druknet» blant alle nye «hypes» innen HR-feltet?

Sjefens bestevenn

Ledelse

Hvorfor skulle noen bli ledet av deg?

Ledelse har lite med hierarki å gjøre, sa professor Rob Goffee fra London Business School da han denne uken adresserte medlemmene i HR Norges søsterorganisasjon CIPD i London.

Lederutviklingskonferansen 2019 Web Thumb

Ledelse

Takeaways fra Lederutviklingskonferansen 2019

Det er lett å snakke om hvor viktig det er med lederutvikling, men hvordan man faktisk gjør det i praksis er noe annet. Under konferansen fikk vi blant annet vinklinger fra tre virksomhetscase på hvordan det kan gjøres.

Medarbeiderundersokelse Toppbanner

Ledelse

Medarbeiderundersøkelse i et ledelsesperspektiv

Linda Lai er faglig arkitekt bak medarbeiderundersøkelsen 10-FAKTOR. Hun setter undersøkelsen inn i et større lederperspektiv og forteller hvordan ledere kan bruke undersøkelsen til målrettet utviklingsarbeid.

Dave Ulrich Thinkers 50

Ledelse

Nye tanker om lederskap

Dave Ulrich er en faglig bauta innen HR og ledelse. Ulrich har vært en motor for mange av de endringer HR-disiplinen har gått gjennom. I november kommer denne levende bauten til HR Forum. Gled deg, og her kan du varme opp med svarene på noen spørsmål vi har stilt ham.

Snip Image 002

Ledelse

Island: Verdensmester i likestilling – fortsetter reformene

Mangfold og likestilling handler om å bygge kunnskap, tørre å ta valg, tørre å verdsette det som er annerledes – og ta grep mot dem som ikke tør eller vil. Det var noe av hovedbudskapet da vår islandske søsterorganisasjon Mannaudsfolk inviterte til Nordic HR Summit med tema «Diversity» på Island tidligere i måneden.

Berit Svendsen 1850X704

Ledelse

Hva 30 år i telekom har lært Berit Svendsen om ledelse

Berit Svendsen ville gjøre Norge til verdens beste mobilland. Tatt i betraktning at hun startet sin karriere innenfor telekommunikasjon mens 100.000 stod i telefonkø, var det definitivt et «hårete»-mål. I dag, som leder for Vipps utland, er ambisiøse mål internalisert i hennes lederskap.

Thor Gjermind Eriksen Video

Ledelse

Fra leikestove til global konkurranse

​NRK er en organisasjon i konstant omstilling. Her kan du høre kringkastingssjef i NRK Thor Gjermund Eriksen fortelle hva dette krever av ledere og medarbeidere i sitt foredrag fra HR-konferansen for offentlig sektor 2019 .

Arnulf Video Thumb

Ledelse

Virker lederutvikling?

Ledelse er ikke medfødt, men er rekke ferdigheter som kan læres. Og ja, lederutvikling virker. Fikk du ikke med deg foredraget til Jan Ketil Arnulf om lederutvikling på HR-konferansene for offentlig sektor kan du se og høre dette her.

Even Video Nyhetsbrev

Ledelse

Endringstrykket i offentlig sektor må opp

Offentlig sektor står i endring. Virksomheter som Vinmonopolet, Lånekassen og Skatteetaten går i front. Men mange steder går det ikke fort nok. Endringstrykket er for lite og prosessene er for langdryge.

Herminia Ibarra Nyhetsbrev Video

Ledelse

Act Like a Leader, Think Like a Leader

Fikk du ikke med deg foredraget til Herminia Ibarra på HR Forum 2018? Da får du sjansen til å se hennes foredrag "Act Like a Leader, Think Like a Leader" her.

Interkulturell Kommunikasjon Thumb

Ledelse

Norwegian Managers’ Intercultural Competence

As a small country with international ambitions, Norway has a long tradition of sending managers abroad to meet potential new partners, and, of course, receiving the latter in Norway on return visits. Are Norwegian managers as competent in cross-cultural communication as generally believed? Is fluent English a sufficient prerequisite for interacting effectively with people from different cultural backgrounds?

hrtv-thumb

Ledelse

HRtv: Vicki Culpin - Å lede i en VUCA-verden

Møt professor Vicki Culpin og hør hennes veldig spennende og litt skremmende tanker om hvordan en hel generasjon ledere blir ubrukelige i VUCA-verdenen.

Fremtiden Hr

Ledelse

Når HRM sparker inn døren til fremtiden

Vi er altfor beskjedne og lite ambisiøse når vi snakker om hva HRM kan bidra med i fremtidens virksomheter. Mange av de utfordringene virksomheter står overfor har en karakter hvor det er naturlig eller nødvendig å bidra med HRM-profesjonalisme. I denne artikkelen beskriver vi noen av de viktigste utfordringene – og hvorfor HRM er svaret på disse.

Gelx 2016

Ledelse

Ny rapport – Global Employee and leadership Index 2016

Avisene skriver ukentlig om det norske arbeidslivet og særlig de eksterne utfordringene vi står ovenfor. Men lite skrives om de interne utfordringene. Det som foregår i virksomheten – enten virksomheten er i nedgang, stillstand eller i vekst er vel så viktig fordi det påvirker en virksomhets evne til å tilpasse seg disse ytre endringene og kunne skape verdier.

Feil

Ledelse

Mangelsykdommer og nybegynnerfeil - slik styrer du unna

Den profesjonelle HR-medarbeiders fallgruver og lidelser er mangfoldige – men det finnes veier rundt. Her følger noen av HRs typiske lidelser, deres symptomer og kuren du kan møte dem med.

Even Bolstad2 medium

Ledelse

Hva holder toppsjefen våken om natten?

”Det er slående hvor likt de tenker - toppsjefer bekymrer seg om de samme tingene. Det handler ikke nødvendigvis om det som uttales i media eller i årsrapportene. Fellesnevneren er at det har å gjøre med penger. Og det gjelder enten man kommer fra privat eller offentlig sektor”, sier den britiske forfatteren David Taylor etter en omfattende intervjuserie med toppledere.

ikkesaamoro aa jobbe i norsk HR 600x400-450x300

Ledelse

HR mer moro - men ikke i Norge

En rapport fra vår amerikanske søsterorganisasjon viser at HR-folk har høyere arbeidsglede enn andre grupper og at den har vært stigende over tid. Men i Norge kan vi ikke se helt det samme.

rocket launch-450x300

Ledelse

Tretrinns nyttårsrakett for HR

En virksomhets HR-aktiviteter må først og fremst skape verdi og bidra til at virksomheten klarer å gjennomføre sin strategi og når sine forretningsmessige mål. Om ikke HR genererer verdi, har HR ingen berettigelse. Her er din tretrinns nyttårsrakett for en bedre HR-funksjon.

Ledelse

Video: Costas Markides om "disruptive change"

En liten godbit til våre medlemmer: Møt Costas Markides, slik ingen andre enn deltagerne på PersonalForum 2013 har sett ham.

changing skyline-450x300

Ledelse

Endringsprosjekter og de skjulte kostnadene

Hva kommer det av at dyktige ledere, eksperter og fagfolk så ofte undervurderer kostnadene i endringsprosjekter? Kan HR bidra til et bedre kostnadsbilde? Christina Høyer Glahn spør, - og gir også noen svar.

Ledelse

"Betydelige følgeskader" av å rose folk offentlig

Lucy Kellaway, mangeårig spaltist i Financial Times, gikk i september til frontalangrep mot offentlig ros. Hun fastslo at følgeskadene av ros i det offentlige rom er store, større enn man skulle tro. Den danske arbeidsgledentusiasten Alexander Kjerulf er veldig uenig.

Christina Høyer Glahn2 medium

Ledelse

Endring – styring eller ledelse?

Endring – styring eller ledelse? Når vi i Norge snakker om planlegning, gjennomføring og forankring av endringer, benytter vi ofte begrepet «endringsledelse». Spørsmålet er om det faktisk er «endringsledelse» vi driver med, eller om det i virkeligheten er «endringsstyring» - og om det overhodet virker?

men-97290 660x300-450x300

Ledelse

Slik blir du en strategisk HR-leder

Mange har kommet langt i å gjøre HR strategisk, men mye gjenstår. Christina Høyer Glahn viser deg hvordan du gjør det.

NRK 4

Ledelse

Lederkvalitet i NRK

NRK har dummet seg ut. Nyhetsredaksjonen slapp gjennom en reportasje som aldri skulle vært sluppet gjennom. Troverdigheten står i fare.Kritikken er tøff - fra egne ansatte såvel som kolleger i pressen og andre. Det hadde vært lett for de ansvarlige lederne å sparke nedover. I stedet står de støtt og verner sine egne fra regnet.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!