Aftenposten: Sjefene som elsker seg selv

«De er opptatt av dominans og beundring, sikter mot jobber som gir makt og status og gjør en god figur på jobbintervjuer. Men for en arbeidsgiver kan det blendende førsteinntrykket ha en høy pris», skriver Aftenposten søndag 15. juni.

Aftenposten har et oppslag om narsissistiske sjefer i helgens avis.

- Det er en utfordring for arbeidsgivere i en ansettelsesprosess å skille mellom de som er genuint flinke ledertalenter og de som har

narsissistiske trekk, bare ved en vanlig intervjurunde, sier Christian Enger Gimsø til avisen.

Fagansvarlig for testing i HR Norge, Henrik Øhrn, mener logikken i bruken av personlighetstester ofte kan være gal.

- Som arbeidsgiver har man ofte et sett med ønskede egenskaper til en stilling, og så bruker man en test som måler disse egenskapene. Man leter i mindre grad etter trekk som er til hinder for jobben før i sluttfasen og oppdager ikke alltid hvilken bagasje vedkommende har med på kjøpet, sier Øhrn.

Umulig å gjenkjenne en narsissist i jobbintervju #hrnor #rekruttering

CLICK TO TWEET

Øhrn mener det er urealistisk at en arbeidsgiver skal kunne gjenkjenne en person som narsissist over bordet i en intervjusituasjon.

- Hvis man går gjennom to runder med intervjuer før man tester vedkommende, så er man allerede fanget av førsteinntrykket. Hvis det lyser noen røde varsellamper etter en test, er man da kanskje mer tilgivende. Det beste er å kjøre ordentlig screening først, for å få ut de som ikke passer før intervjurundene. Men igjen, så avhenger det av hva testen fanger opp. Og ikke minst er slike tester selvrapportering, og mulig å manipulere, sier Øhrn til avisen.

Les mer:

(Linkene kan kreve abonnement)

Del dette: