Aftenposten: Store lunsjforskjeller på arbeidsplassene
Det er store forskjeller på hvordan arbeidstakere i ulike land gjennomfører lunsjen.
Søndag - 14. juni 2015
Med utgangspunkt i tall fra Global Employee and Leadership Index (GELx) fra Ennova og HR Norge har Aftenposten sett på hvordan arbeidstakere i ulike land bruker spisepausen midt på dagen. Der har de funnet mye spennende.
Blant det vi nå vet om norske arbeidstakeres lunsjvaner er at jo dårligere lederen er, jo kortere lunsjpause tar vi.
- Jeg synes det var overraskende å se at de som rapporterer om dårlig ledelse også var de som tar kortest lunsjpause. Jeg ville trodd at de som mistrivdes ville la det skure og gå, og trekke ut lunsjen lengst mulig, sier fagansvarlig og HR Norges prosjektleder for GELx, Tone Rose Todalshaug til avisen.
Også Bergens Tidende skriver om lunsjvaner i dagens avis. "Sluntrer du unna lunsjen? Det kan være et tegn på at noe ikke er som det skal være", skriver avisen i ingressen til saken "Lunsjen viser at det er forskjell på folk".