Benedicte Langseth-Eide er psykolog med doktorgrad i organisasjonspsykologi og partner i konsulentselskapet Árvádus, hvor hun arbeider med leder- og organisasjonsutvikling. Benedicte har forsket på og jobbet med sykefravær i over ti år og har erfaring med å bistå HR og ledere med å identifisere og implementere kunnskapsbaserte og behovsprøvde tiltak for å redusere sykefraværet. Hun er opptatt av å formidle forskningsbasert kunnskap på en måte som gjør den forståelig, tilgjengelig og anvendelig i praksis.
Foredrag: Sykefravær og psykisk uhelse – en voksende utfordring
Psykisk uhelse utgjør en stadig større andel av sykefraværet i norske virksomheter, og har økt med 50% de siste fem årene. Unge arbeidstakere er en særlig sårbar gruppe. Gjennom oppdatert forskning og praktiske eksempler vil innlegget belyse hvordan HR og ledere kan forstå og møte denne utfordringen.
- Hva er skillet mellom psykiske lidelser og psykiske plager – og hvorfor er dette skillet viktig for oppfølging og tilrettelegging?
- Hvordan HR og ledere kan bidra til å skape en konstruktiv dialog om psykisk helse.
- Arbeidsplassens rolle i å forstå, forebygge og håndtere sykefravær relatert til psykisk helse
Workshop: Psykisk uhelse og sykefravær – fra kunnskap til praksis
Denne workshopen bygger videre på foredrag tidligere på dagen, og dykker videre ned i psykisk uhelse, et tema som kommer til å bli stadig mer aktuelt fremover. Hvordan kan HR og ledere rigge seg bedre for å forstå og møte psykisk uhelse hos sine ansatte?
- Hva bør HR og ledere vite om sammenhengen mellom arbeidsmiljø og psykisk helse?
- Eksempler på strukturelle og ustrukturelle tiltak
- Verktøy for å møte psykisk helse blant de yngste arbeidstakerne
Denne workshopen er aktuell uavhengig av erfaringsnivå innen sykefraværsoppfølging
Workshopen har ett begrenset antall plasser, og går samtidig som foredrag i plenum. Workshopene krever påmelding, og er kun tilgjengelig ved fysisk oppmøte på Meet Ullevaal.