Eirik Sæther er daglig leder i teknologiselskapet Akuna. Han er utdannet maskiningeniør, men jobber nå med innovasjon innen softwareutvikling. Han er opptatt av å utforske nye måter å jobbe på gjennom prosjekter som sommersprinting og 4-dagers arbeidsuke. I AKUNA har de satt av hver fredag til kompetanseheving og påfyll gjennom sitt pilotprosjekt 4+1.
Delsesjon C1: En attraktiv arbeidsplass gjennom tydeligere struktur og fokus på wellbeing
Å være en attraktiv arbeidsgiver fordrer ikke bare faglige utfordringer og et godt arbeidsmijø, arbeidsplassen skal helst være helsefremmende. Det blir stadig mer fokus på 24-timers mennesket, parallelt med at psykisk uhelse er i vekst. I denne delsesjonen får du to foredrag der du møter to ulike virksomheter som har implementert ulike tiltak og strategier for både å sikre tilfang av riktig kompetanse, men også for å forhindre utbrenthet. Sesjonen avsluttes med en lengre Q&A.
C1.1 Hvordan bedre struktur og nye verktøy kan frigjøre tid til egenutvikling
IT-selskapet Akuna har, på lik linje med resten av sin bransje, lenge stått i kampen om ressursene. IT-bransjen står midt i grøten når det gjelder teknologiutvikling og det krever sitt å holde tritt med kunstig intelligens og den stadig økende farten på utviklingen. På toppen av dette så skal de både tiltrekke, utvikle og beholde arbeidstakere med et stadig større ønske om et bærekraftig arbeidsliv. Med alle disse driverne tatt i betraktning så tester de derfor ut nye måter å jobbe på. Kortere og mer intensive uker skal både bidra til økt produktivitet og et mer bærekraftig arbeidsliv for de ansatte. Men hvor kommer den økte produktiviteten fra?
- Hvordan har Akuna strukturert sin arbeidsdag- og sine arbeidsuker?
- Hvordan har det påvirket de ansatte og produktiviteten?
Eirik Sæther
C1.2 En bærekraftig arbeidsplass med puls og pust
Hydro Energi har vokst fra 200 til 500 ansatte, og etablert flere forretningskonsept. Det har ikke vært smertefritt for organisasjonen. Organisatoriske endringer i tillegg til ustadige rammer i makrobilde har bidratt til økt stress hos de ansatte. De har foreløpig vært heldige med et lavt sykefravær, men de ønsker å forebygge utbrenthet blant ansatte, og de ønsker å bidra til en mer sosialt bærekraftig verden. Her har de iverksatt tiltak som hele organisasjonen har bidratt til å utvikle. Tiltakene har blitt møtt med både skepsis og iver, men det har resultert i både forebygging av utbrenthet og de har fått utbrente ansatte raskere tilbake i arbeid.
- Hvilke tiltak har de iverksatt og hvordan har prosessen vært?
- Hvilke resultater har det generert?
Nina Bjorøy Thue
Dette foredraget har to bidragsytere.