Trude Huseboe Per Bleikelia Oppslag

HRtv: Samtale om lederskap

Da han begynte som direktør ved Ringerike sykehus var det første han gjorde å spørre de ansatte hvordan de vil ledes. De ansatte svarte, og Per Bleikelia snudde pyramidene. Her møter du vinneren av HR Norges Lederprisen 2016 i en samtale om lederskap med Trude Husebø.

Sykehusdirektør Per Bleikelia er allerede legendarisk for sitt lederskap, og man snakker nå om «Bleikelia-modellen» som et forbilde for hvordan ledelse skal utøves.

Da Per overtok roret ved Ringerike sykehus snudde han pyramidene og åpnet for utstrakt selvbestemmelse og myndighet i de ytterste leddene av organisasjonen. For det viktigste møtet som skjer på et sykehus er møtet mellom pasienten og legen, og da må også alt annet tilrettelegges for dette møtet.

— Det er de hvitkledde som er heltene, men vi har mange andre helter også, sier han i denne samtalen med Skulds HR-direktør Trude Husebø, som også er juryleder for Lederprisen.

Han sier at rørleggere og elektrikere og mange andre er også viktige for at sykehuset skal levere det ene «sannhetens øyeblikk» etter det andre — og de må få høre hvor viktige de er.

Per og Trude er enige om at vi gjør lederskap til et altfor komplisert tema.

— Det handler om relasjoner, trygghet og de fleste av oss ønsker å jobbe på lag, sier Per.

— Hvis man blir enig om hvordan det skal ledes, trenger det ikke være så vanskelig.

Kos deg med videoen, og gled deg til å høre og se Per Bleikelia på HR Forum 2016.

20160829 Hr Norges Lederpris Per Bleikelia 1

Her er vinneren av HR Norges Lederprisen 2016

Få vet bedre enn HR Norges medlemmer hva som kreves av en god leder. «Ansvarlig tilrettelegger» for Ringerike sykehus, direktør Per Bleikelia, leverer så selv garvede HR-direktører blir blanke i øynene. Les om tildelingen her.

Les mer

Relaterte saker

Karl Johnny Hersvik Toppbanner 3

HR Norges Lederpris 2018

Årets pris gikk til Karl Johnny «Kalle» Hersvik, administrerende direktør i Aker BP. HR Norges lederpris 2018 tildeles en leder som kan vise til særs gode forretningsmessige resultater, drevet frem av godt lederskap basert på et grunnleggende positivt syn på mennesker.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!