Offentlig sektor samlet på Lillehammer

En av tre arbeidstakere i Norge jobber i offentlig sektor. På HR konferansen for offentlig sektor 2025 samlet vi nærmere 400 av de som skal organisere, tilrettelegge og ta vare på alle disse medarbeiderne. På agendaen var kunnskap som vil bli viktig for å løse fremtidens oppgaver. Her får du videoer og inntrykk fra HR-konferansen for offentlig sektor 2025. 

HRK off sek 2025

Offentlig sektor merker trykket fra økende forventninger om bedre, annerledes og flere tjenester, til en lavere kostnad. Det er på mange måter en skjebnetid. Rammefaktorene er usikre og i endring og HR i offentlig sektor kan være avgjørende for om man lykkes i omstilling og videreutvikling.  

Mer enn 400 personer deltok på Lillehammer, fra Sametinget i nord til Kristiansand kommune i sør. Deltakerne tok for seg av et fullpakket program hvor strategi, ledelse, kompetanse, anvendelse av teknologi og medarbeiderskap var helt sentrale ingredienser.  

Inspirerende foredragsholdere

På scenen stod blant annet André Mundal, forfatteren bak boka “De flinkeste slutter”, daglig leder i Digitaliseringsinstituttet, Pernille Kræmmergaard, statens personaldirektør, Gisle Norheim og sjefsforsker i SINTEF, Nils Brede Moe.  

Psykolog og forsker, Mads Nordmo Arnestad minnet oss på hvor viktig en «pay it forward»- kultur er når endringstakten øker. Endringsprosesser kan nemlig i verste fall tære på samarbeidskulturen i organisasjonen og gi egoistiske og selvsentriske holdninger i organisasjonen, og at både «pay it forward» kultur og «pay it back kultur» er smittsom. (Se video) 


Karoline Hofslett Kopperud ved BI delte innsikter om hvordan tilbakemeldinger kan styrke ledere – og hvorfor selvinnsikt hos ledere gjør ledelse enklere og er avgjørende i omstillingsprosesser.  

- Det er en fryd å kunne lage et slikt program, ta imot deltakere og gjennomføre det som for oss også er en ganske avansert logistikkøvelse, og få så utrolig positive tilbakemeldinger, er det samstemte budskapet fra Helena Kolberg, Karoline Jakoba Scheide og Olaug Merete Dybedal, som er tre av de aller mest sentrale fra HR Norge sin side i design og leveranse av konferansen.  

Noen av overordnede læringspunktene fra konferansen: 

  • Fremtidens HR i offentlig sektor handler om mer enn teknologi – det handler om mennesker, kultur og samspill.
  • For å møte kravene som både eldrebølgen og det grønne skiftet stiller, trenger vi ledere og medarbeidere som tenker nytt og handler raskt.
  • Kompetanseutvikling er nøkkelen til å møte fremtidens krav – og HR er helt sentrale i å sikre at offentlig sektor er klar for utfordringene som kommer.
  • Virksomheten bør ikke være så opptatt av hvem som sitter hvor, men heller fokusere på at oppgaven blir gjort og resultatene leveres. 

Bidrar til bedre offentlig sektor

Tilbakemelding fra noen av deltakerne på konferansen viser at målsetningen med konferansen som den viktigste arenaen for HR i offentlig sektor fortsatt er gjeldende.    

Deltakerne fikk også konkrete verktøy og metoder som kan tas med hjem gjennom flere ulike workshops.   
- HR-konferansen for offentlig sektor i Lillehammer er uten tvil den beste konferansen man kan delta på innen dette fagfeltet. Foredragene som holdes sørger for at vi som jobber med HR i offentlig sektor holder oss oppdaterte på den nyeste forskningen. De åpner øynene våre for hvordan utviklingen innen teknologi, kunstig intelligens, ledelse og andre viktige elementer vil forme fremtiden. Konferansen er også en fantastisk arena for nettverksbygging, skrev en deltaker i etterkant av konferansen.  

En annen var fornøyd med helheten.  

- Jeg er kjempefornøyd! Utfra seksjonene jeg deltok på, så opplever jeg å komme hjem med et helhetsperspektiv som vil bidra til at vår organisasjon er bedre rustet til å starte med blant annet AI. Dere er en dyktig gjeng som virkelig bidrar til at offentlig sektor kan bli bedre.   

Utgjør en forskjell

Også daglig leder i HR Norge var fornøyd med årets konferanse.  

- Å levere bunnsolid på det faglige og arrangementstekniske, ligger i bunn. Så er det viktig å ha det hyggelig og snakke sammen. Å legge til rette for at det kan skje, vet vi bidrar til å styrke og skape nettverk som er viktig i arbeidshverdagen etterpå. Deltakerne skal gjøre en forskjell i sine roller, og vi gjør en forskjell for dem. Da har vi gjort jobben for at deltakerne skal kunne gjøre sine jobber bedre i etterkant, sier daglig leder i HR Norge Even Bolstad. 

- Tusen takk til deltakere, bidragsytere, studenter fra Universitetet i Innlandet, utstillere, underholdning og flinke folk på lyd, bilde og hotell – og kolleger som virkelig legger sjelen sin i dette - og som på hver sin måte bidro til å gjøre denne konferansen til en helt spesiell opplevelse, avslutter Bolstad.  

Her kan du se Even Bolstad sitt åpningsforedrag på konferansen: