Hr Konferansen For Offentlig Sektor 2019  Landingssiden

Mangler vi endringskapasitet i offentlig sektor

Offentlig sektor møter krav om økt produktivitet og står ovenfor et betydelig teknologisk skift. Hvordan kan virksomheter i offentlig sektor bygge opp endringskapasitet i det offentlige Norge for å takle disse kravene?

Ett av temaene på HR-konferansen for offentlig sektor 2018 var: Mangler vi endringskapasitet i offentlig sektor?Hvorfor og hvordan bygge opp endringskapasitet i det offentlig Norge:

  • Offentlig sektor møter krav om økt produktivitet. 
  • Hvordan utnytte det teknologiske skiftet? 
  • Hva kreves av fremtidens ledere i offentlige virksomheter?

Her kan du høre Christine Meyer sitt foredrag om endringskapasitet fra HR-konferansen for offentlig sektor 2018. 

Tematikken for HR-konferansen for offentlig sektor 2019 vil blant annet være: Fremtidens offentlige virksomheter skal yte mer med mindre. Hvordan bygger HR effektive organisasjoner? Hvilke kompetanser trenger vi i fremtidens offentlige sektor? Hvordan kommer vi oss dit på en bærekraftig og rask måte? 

HR-konferansen for offentlig sektor

Nå ønsker vi velkommen til HR-konferansen for offentlig sektor 2019! Påmeldingen er åpnet.

Relaterte saker

Hr Konf Off Sek Thumb2 Video

Arbeidsmiljø

Styringsrett og omsorgsplikt: HR sin rolle og ideologi

Her får du foredraget til Ståle Einarsen fra HR-konferansen for offentlig sektor 2018 om grunnlaget for arbeidsgivers styringsrett og arbeidsgivers omsorgsplikt, og behovet for å balansere de to. Hvordan bør HR arbeide i vanskelige arbeidsmiljøsaker, med ledelse og i konflikthåndtering?

Jens S Dolor Thumb

Strategisk HR

Erfaringer med HR Shared Services i Forsvaret

I forsvaret har de samlet oppgaver i en shared sevices-modell. Det er både fordeler og ulemper ved slik organisering. Gikk du glipp av Jens Schanche Dølør sitt foredrag på HR-konferansen for offentlig sektor i januar kan du se og høre dette her.

Even Video Nyhetsbrev

Ledelse

Endringstrykket i offentlig sektor må opp

Offentlig sektor står i endring. Virksomheter som Vinmonopolet, Lånekassen og Skatteetaten går i front. Men mange steder går det ikke fort nok. Endringstrykket er for lite og prosessene er for langdryge.

Hold deg oppdatert på det siste innen HR. 
Meld deg på nyhetsbrevet vårt i dag!